Foto: vavan
16
porcií
porcií
10-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 ml vlažné |
|
20 g čerstvé |
|
1 PL |
|
500 g |
|
70 g |
|
1/2 KL |
|
2 |
|
100 g zmäknuté |
|
Plnka ľubovoľná: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
na potretie cesta |
|
Postup
-
1
Z kvasníc,mlieka a droždia si pripravíme kvások.Do misy si dáme ostatné suroviny,pridáme vykysnutý kvások a necháme 30 minút kysnúť.Vyvaľkáme na plát 40x40 a nakrájame na štvorce 10cm x 10cm,po krajoch narežeme ostrým nožom, ja som si pomohla šablónou urobenou s kartóna do stredu dáme plnku podľa chuti, protiľahlé rohy v strede spojíme s obidvoch strán v strede dobre pritlačíme.
-
2
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie,potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 180°C 10-15 minút.
-
3
Dobrú chuť.
A tá vôňa.........
Ak je to tvoj vynalez mala by si ho patentovat;-))
@babav nie je to môj vynález až tak strašne som si s tou šablonou nepomohla aj tak sa musia ešte ručne dokrojovať.Treba nato veľmi ostrý nôž.
Peknú Veľkú noc všetkým varechárom
@ela77 neboj určite sa ti vydaria len musíš mať veľmi ostrý nožík
@terik Ďakujem som rada že sa Vám pačia,aj ja Vám prajem Všetkým príjemne prežitie Veľkonočných sviatkov.
mali velky uspech ;-) Vdaka za recept !
Jednoducho krása.
zožala som s nimi uspech-boli krasne žltučke od domacich vajíčok..a na prvýkrát sa mi podarili:)