Varenie

Pohanka

jastrab - bez fotkyjastrab, 18. februára 2014

Ja pohanku vôbec nevarím, iba ju zalejem vriacou vodou a nechám
stáť do zmäknutia. Môj obľúbený recept je pohankové rizoto, keď
namiesto ryže použijem pohanku. Odporúčam, je to veľmi chutné a
rýchle. Pohanku tiež podávam ako prílohu všade tam, kde sa zvykne
podávať ryža. Je ľahko stráviteľná a plná železa.

@zareaguj


Diskusia k téme

marcy
s pšenom nemáš skúsenosti ? kúpila som ho nedávno,chcem vyskúšať miesto kus-kus
tiginko
@marcy pšeno je potrebné premyť studenou vodou a potom dvakrát obariť vriacou vodou, stratí sa tak niekomu nepríjemná pachuť (každému nevadí, vyskúšaj). Potom sa zaleje 1,5 násobkom množstva osolenou vodou a varí sa na miernom ohni 10-15 min. Voda by sa mala úplne vsiaknuť. Potom sa môže jemne zmiešať s olejom. Ak si pripravuješ na sladko kašu, tak ju môžeš variť podobne ako ryžu, v mlieku a dlhšie. Aj na Vareche nájdeš pšenové recepty, cez vyhľadávač. Mne osobne viac chutí pšeno než pohánka
radost
s pohankou robím opatrne -muž ju veľmi rád nemá...pšeno máme radi..kuskus nechutí-iba psíkovi...chutí nám ešte bulgur..
najrýchlejšie urobený je kuskus-iba sa zaleje horúcou vodou-postojí-a je to..
betazoid
@radost prvýkrát som si pohánku uvarila asi pred 4 rokmi, kedy som si povedala: "ty vole, to je hnus" a stála v špajzi niekoľko rokov. no ale minulý rok mi na obed ponúkla priateľova mamka pohánku a la čína a zmenila som svoj postoj dosť radikálne. podľa mňa to treba správne ochutiť aby ju človek ocenil. :)
gubics
Pohánka je veľmi zdravá. Na rozdiel od ostatných potravín obsahuje veľké množstvo ruténu.
jasminab
Tiež som prišla na chuť všetkých týmto lahôdkam, milujem kus-kus na arabský spôsob, ako som sa ho naučila v Tunisku, takisto bulgur, ktorý sa používa v arabskej kuchyni do šalátu a ktorý mi pomohla znovuobjaviť moja dcéra, no a pšeno a pohánku som začala pojedať pred 20 rokmi, keď som sa dobrovoľne vzdala mäsa vo svojom jedálničku. Pšeno je najvzácnejšie pre vegetariánov a rutín v pohánke je zase vzácny na žily. A som šťastná, že moja 19-mesačná vnučka Sárinka dáva prednosť bulguru, kus-kusu a pohánke pred mäsom.
jasminab
Tiež som prišla na chuť všetkých týmto lahôdkam, milujem kus-kus na arabský spôsob, ako som sa ho naučila v Tunisku, takisto bulgur, ktorý sa používa v arabskej kuchyni do šalátu a ktorý mi pomohla znovuobjaviť moja dcéra, no a pšeno a pohánku som začala pojedať pred 20 rokmi, keď som sa dobrovoľne vzdala mäsa vo svojom jedálničku. Pšeno je najvzácnejšie pre vegetariánov a rutín v pohánke je zase vzácny na žily. A som šťastná, že moja 19-mesačná vnučka Sárinka dáva prednosť bulguru, kus-kusu a pohánke pred mäsom.