Rôzne

Pekárnička

babkamt - fotkababkamt, 11. júna 2011

Už dva mesiace ma doma straší nová pekárnička Silver Crest .Ešte som v nej nepiekla.Ak
máte niekto takúto pekárničku,poprosím vás,keď budete piecť chlieb,či by ste to nenafotili
a nedali na varechu.Ďakujem vopred.
Tak ste na vareche vychvaľovali pekárničku,že som si ju kúpila,no akosi sa neviem
odhodlať voľačo v nej upiecť.Dosť ma rozčuľuje,že sa stále musí vyberať vanička,druhý
krát miešacie nože,atď,ja som technický antitalent,čo už...

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
@babkamt , neboj sa pekarnicky! Ja ju pouzivam uz asi 6 rokov. Iste mas k nej navod a ked skusis podla navodu par krat, iste budes rada, ze ju mas. Urobis si cerstve zemlicky, alebo rozteky kedy budes mat chut. Ja so sa zpociatku tiez bala, ako to byde pracovat a ci sa mi nieco nepokazi, ale zatial som spokojna. Skus!. Prajem ti uspech a radost z noveho pomocnika v kuchyni.
babkamt
Najprv som sa bála,či ju nepokazím zlým vyberaním vaničky,neviem nasadiť vaničku nazad.Irituje ma,že keď som vaničku umývala,manžel mi ju musel vybrať,potom som ju nevedela nasadiť do pekárničky.Tá moja väčšia polovička frfle,načo som ju kúpila,keď ju nepoužívam.Aby neboli zbytočné reči,tak nepečiem ani v rúre ako doteraz.
sovka62
@babkamt , prekonaj nechuť a skúšaj, inak to nepôjde. Časom získaš zručnosť aj na manipuláciu s vaničkou. Mne nechutili chleby z hotových zmesí, ani tie, na ktoré bol recept s pekárničkou, tak som experimentovala a skladala si zmesi vlastné. Vždy som si napísala, čo som do pekárničky vložila, nevhodné recepty som zahodila a tak som sa dopracovala k chlebíkom, ktoré sú podľa našej chuti. A háky dolujem až z upečeného chleba. Ak by som pri nej striehla na správny čas, to už chlieb môžem upiecť v rúre. Tak ju nastavím, idem do práce a po troch hodinách prídem vybrať hotový chlieb. Po hákoch sú v ňom síce diery, no a čo?
orchidea
Mám pekárničku už 2 roky, nie síce značky akú máš ty, ale myslím si, že je jedno v akej pekárničke pečieš, postupuj podľa návodu a určite to vyjde. Ja pekávam hlavne bábovky a sladké chleby, niekedy metličky vyberiem niekedy nie, nerobím si ťažkú hlavu z toho , jednoducho ich nechám tam a vyberiem ich z upečeného chleba, ostanú síce dierky, ale to nevadí. A vaničku vyberám len na začiatku pečenia teda pri vkladaní surovín a na konci pečenia, neviem načo by si ju vyberala viackrát. Tiež sa mi vyberá ťažšie ale to si zvykneš a prídeš na systém ako to máš urobiť, len sa nevzdávaj. Recepty sú dobré aj tu na "vareche" ja robím často podľa receptov od Andula1964 a Cica2. Nech sa ti darí.
angiek
ja peciem casto v pekarnicke, najviac nam chuti chlieb z hladkej muky a väcsinou davam rychloprogram, to sa mi zda najpraktickejsie..robim v tom aj vianocku, krasne vykysne, je lepsia ako z truby..mne tam tie diery tiez nevadia, najnovsie idem skusat dzem uvarit
babkamt
Aj v tejto pekárničke sa dá variť džem.Tie dierky v chlebe by mi ani tak nevadili.Dnes pri obede sa ma manžel pýtal,kedy budem piecť chlieb.Ja by som sa radšej strčila do myšacej dierky,no tak to vyzerá,že to budem musieť vyskúšať.
babkamt
kuchtička,ďakujem za povzbudenie tebe,sovke62 a angiek.Potom sa pochválim,či som nabrala odvahu na pečenie.
marcy
roky pečiem v pekárničke,ani kysku nepotrebujem....dávam vypracovať kysnuté cesto aj na knedlík,či buchty,záviny...metličky som mazala oliv.olejom,aby ľahšie chlebík vyskočil,no teraz mám zlepšovák .Ešte pred nasadením hnetákov nalejem vodu a potom nasadím háky...chlebík vypadne ako dudlík z detskej pusy :)))...cibuľový je trošku sladší,ale s masťou a soľou dostáva správnu chuť...peč,prekonaj nechuť,obavy ..sme tu, poradíme :-DDD
mariaklara
@babkamt , neboj sa nieje to nič ťažké, ja pečiem asi 3 roky 2 x do týždňa, treba nabrať odvahu, držím ti palce. Ten môj recept si môžeš pozrieť.
sylvinka
Nič sa neboj,ja som našu pekárničku tiež chvíľu len obchádzala,a teraz už chlebík ani nekupujeme,upečieme si náš,taký aký nám chutí
babkamt
mariaklara,ďakujem za upozornenie,tvoj recept som si nielen pozrela,ale dala aj do kk.Asi som ešte nemala pekárničku v čase,keď si tento recept dala na Varechu,unikol mi..
evanaaa
Ja by som tiež chcela pekárničku, odkedy tu na Vareche čítam, ako v nej pekávate vy, čo ju máte, ale bojím sa úplne z tých istých dôvodov, ako Babkamt. Keby som ju vydrankala od manžela, podmienkou by bolo v nej hneď piecť a ja by som sa dlho odhodlávsals, sko sa poznám. Vždy mám strach z nových technológií, ja som aj PC ( vlastne notebook ) mala nejaký čas a nemala som odvahu ho čo len zapnúť, až môj muž mi stále húdol, že kaď ho mám, tak mám sa na ňom aj učiť. A keď som pochytila základy, už to šlo lepšie, tak si myslím, že aj s pekárňou by to tak bolo. Ale odrádza ma - kúpila som si snáď aj pred rokom kuchtu a ešte som v nej nevarila, stále používam starú, už ma aj muž napomenul, načo mi bola, ale neviem nasadiť pokrievku, je to akosi zložité, podarilo sa mi to len raz a potom už nie, tak som ju odložila.
kuchticka
@evanaaa , co je to KUCHTA?
Pekarnicky sa neboj. Uvidis aka budes stastna vypekat svoje chlebiky akebo rozteky. Ja som prave dnes piekla zemlicky. Najlepsie su cerstve a viem co si do nich dam. Chleba vobec ziadny nekupujeme, ale kym som sa v nej naucila piect bez obav tiez mi to trvalo dlhsie.
duschko
Tiez som majitelom pekarnicky. Neodolal som chvalam, tak sme si jednu kupili. To je tak ,ako pred niekolkymi rokmi, ked prisli na trh automaticke pracky. Dnes je to uz len spomienka, ako sme cumeli cez okienko na otacajuci sa bubon s pradlom. Tak to je aj s pekarnickou. Cim skor po kupe sa zacne vyuzivat, tym lepsie. Lebo ako stojan pod vazicku s kvetmi je to pomerne draha vec. No poznam aj takych. Co sa tyka receptov su skoro univerzalne pre vsetke druhy pekarniciek. Po niekolkych pokusoch si skoro kazdy tieto zariadenia oblubi a stanu sa neodmyslitelnym spolocnikom pri vareni a peceni. Pre evanaaa a dalsie varechacky: ked ste zvladli pocitac, tak pekarnicku zvladnete ako sa hovori lavou zadnou. Jedine co sa zmeni napr. pri peceni kysnuteho cesta je, ze nemusite pracne miesit cesto a suroviny nedavate do zauzivanych nadob, ale rovno do nadobky-vanicky podla navodu a navolite prislusny program. Ako pri aut. pracke. Vela dobrych zazitkov s tymto zariadenim.
nadia56
babkamt,len smelo zacni pekarnicku pouzivat, uvidis, ako ti zachuti domaci chlebik, najdes si ten najlepsi recept pre seba a tvoja rodina ta pochvali,
ja mam pekarnicku viac ako 4 roky, pouzivam ju na pecenie chleba, sladkeho chleba, robim v nej kysnute cesto na knedle, kolaciky a zemlicky, ryzovu a ovsenu kasu, dzem, peciem v nej aj fasirku,
hnetaky pri peceni chleba nevyberam, diera v chlebiku nam neprekaza,
zelam ti vela stastia a pekny den :-)