Dobrý deň,
Po čase keď som prestal používať pekáreň ETA Siesta uvažujem o pekárni Panasonic, napr. www.marketworld.sk/product_info.php/products_id/26675...
Ide mi o to, že by som chcel piecť ražný chlieb a táto pekáreň má program 10% ražný. Máte niekto s tým skúsenosť? Upečie ho? Nejaký recept?
Ďakujem
Dano
Etu už nechcem ani vidieť. Je to čínsky šmejd. Už dávno sa v Čechách nevyrába, tam je iba logistika.
Môžem však poradiť, že táto pekáreň má nádobu z trochu fajnovejšieho materiálu než je obyčajný tenký plech, ako som to videl pri niektorej lepšej Moulinex. Tak som si povedal, že z toho bude asi aj chrumkavejší chlebík. A je celkom dobrý. Chýba mi možnosť nejakým háčikom vytiahnuť miešací hák po domiešani cesta, teda ešte pred kysnutím. Takže pečiem s hákom a potom mám v chlebe dieru.
Na záver ti poviem, že nie je nad chlebík, ktorý si upečieš v "rúre" - keď porovnám chlieb z piecky a predtým, keď som si piekol v teplovzdušnej rúre.
Samozrejme,že sú aj lepšie metódy pečenia chlebu, ale to nechajme tým vášnivejším.