Ahojte Varecháči, chcem robiť zajtra dusenú červenú kapustu a k tomu upiecť karé. Ako ho vy pečiete, aby mäso náhodou nebolo suché?
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 61 najnovší komentár dnes 01:59
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Patricia317: Recept na bôčikovú paštétu 1 najnovší komentár 12. februára 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 61 najnovší komentár dnes 01:59
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár včera 09:45
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Kecupicek: Netradičný živý plot 27 najnovší komentár 16. apríla 2024
- Lenka46: Kam na výlet 29 najnovší komentár 15. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 44 najnovší komentár dnes 01:59
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Moravské koláče z kysnutého cesta bez kysnutia a bez laktózy
- Fašírky pečené v rúre so šťavou
- Výborné kapustové fliačky +video
- Krtkova torta na plechu +video
- Jablkovo-orechový koláč so skrytou plnkou +fotopostup
- Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom +fotopostup
- Tvarohové knedličky s jahodovým lekvárom +fotopostup
- Bielková roláda s vanilkovým krémom a malinami VIDEO
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Ako jednoducho vyčistiť pripálený hrniec VIDEO
- Perfektná bábovka s BB pudingom a cheesecake plnkou VIDEO
- Ovocné mafiny ako ovečky VIDEO
- Štart do dňa: 12x ovsené vločky na raňajky. Na obyčajné, zaliate mliekom či primiešané do jogurtu, hneď zabudnete
- Víkendové pečenie: 10 receptov na tie najlepšie koláče zo surovín, ktoré milujeme. Také naše, jablkovo-makové...
- Pekne tvarované: 10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami
- Za málo peňazí: Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes
- Príroda na plechu: Veľhory, vlny aj mraky. Zákusky z odpaľovaného cesta, neodolateľné a jednoduchšie než veterníky
- Nedeľný obed: Klasika v trojobale, v cestíčku, obrátené aj čiernohorské. 11x bravčové rezne
- Funguje aj kefír, cmar a acidko: 10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete
Toto som našla, ale vyskúšané to nemám. Na pečenie je skôr krkovička alebo plece, karé je skôr na minútky (vyprážané rezne, prírodné rezne .. ).
Aby bravčové ostalo šťavnaté
Chudé časti bravčového mäsa bývajú po upečení suché a málo chutné. Poradíme vám! Pripravte slano-sladký nálev: Zmiešajte 2 l vody + štvrť šálky soli + štvrť šálky cukru. Môžete pridať pár lyžíc koňaku, pernodu alebo metaxy. Mäso nechajte v náleve hodinu. Pokojne sa pohrajte aj s koreninami – bobkový list, tymian, cesnak či borievky pridajú mäsu novú chuť.
Mäsom som naporcovala, prudko opiekla na masti, potom som ho uložila do pekáčika, ochutila som soľou, korením, kmínom (čo ti chutí), zaliala som to smotanou 33 % a šupla do rúry cca na 30 minút.
Ešte si pozri túto diskusiu či sa niečo rozumné nedozvieš od kolegov "varecháčov".
Vďaka, počkám čo ešte varecháči napíšu a inak ja nemám rád krkovičku a čo vidím mastné to odrezujem.
Vyjede 8 receptů na pečené karé:
varecha.pravda.sk/vyhladavanie/pe%C4%8Den%C3%A9%20kar%C3%...
Když zadáš bravčové karé, vyjedou i další recepty - celkem 8 stran:
varecha.pravda.sk/vyhladavanie/brav%C4%8Dov%C3%A9%20kar%C...
Šťastnou ruku!
Ja to chcem k dusenej červenej kapuste. Som si už našiel jeden recept aj keď sa to dusí ale aj tak to budem piecť aj keď nebude šťavnaté.
samozrejme plnit nemusis
Dnes si osuš karé,narež vrchnú blanu na pásiky a celé ho potri horčicou.Zabaľ do fólie a daj do chladničky.Zajtra ho vyber z chladničky o 9.00,otri z horčice,okoreň,osoľ podľa seba a nechaj postáť.Medzitým si zohrej rúru na 150°C a v pekáči (s vrchnákom) si ho na sporáku prudko opeč dookola na masti.Pridaj cibuľu a cesnak,podlej trochou vody a zakry.Peč 2 hod,občas skontroluj a dolej vriacu vodu a výpekom popolievaj vrch.Na konci odokry,potri roztokom medu a vody,peč odokryté a sleduj ,aby sa ti to nepripálilo - je to pár minút.Malo by to byť dobré,aj keď úspech vo väčšej miere závisí od kvality mäsa.Bravčové sa kupuje čo najtmavšie,hovädzie čo najsvetlejšie a musí byť vyzreté,čo ty ako zákazník netušíš.Nech sa zadarí.
mäso je mrazničke a ešte ho pôjdem vybrať :D som sa rozhodol že asi budem na plátky rezať podľa toho receptu: varecha.pravda.sk/recepty/pecene-bravcove-s-cervenou-kapu...
ale vďaka :)
No nabudúce to tak urobím, vďaka :)