Ahojte Varecháči, chcem robiť zajtra dusenú červenú kapustu a k tomu upiecť karé. Ako ho vy pečiete, aby mäso náhodou nebolo suché?
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár dnes 16:50
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 257 najnovší komentár dnes 18:52
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 257 najnovší komentár dnes 18:52
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár dnes 16:50
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 257 najnovší komentár dnes 18:52
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár dnes 16:50
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 2 najnovší komentár 1. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Varený karfiol so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom s medovo-citrónovou zálievkou
-
Citrónové rezy +fotopostup
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Koláč Tres Leches
-
Rybacie filé na zemiakoch +fotopostup
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
Pre chutnejší výsledok: Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
K mäsu, cestovinám aj fazuli: Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!
Toto som našla, ale vyskúšané to nemám. Na pečenie je skôr krkovička alebo plece, karé je skôr na minútky (vyprážané rezne, prírodné rezne .. ).
Aby bravčové ostalo šťavnaté
Chudé časti bravčového mäsa bývajú po upečení suché a málo chutné. Poradíme vám! Pripravte slano-sladký nálev: Zmiešajte 2 l vody + štvrť šálky soli + štvrť šálky cukru. Môžete pridať pár lyžíc koňaku, pernodu alebo metaxy. Mäso nechajte v náleve hodinu. Pokojne sa pohrajte aj s koreninami – bobkový list, tymian, cesnak či borievky pridajú mäsu novú chuť.
Mäsom som naporcovala, prudko opiekla na masti, potom som ho uložila do pekáčika, ochutila som soľou, korením, kmínom (čo ti chutí), zaliala som to smotanou 33 % a šupla do rúry cca na 30 minút.
Ešte si pozri túto diskusiu či sa niečo rozumné nedozvieš od kolegov "varecháčov".
Vďaka, počkám čo ešte varecháči napíšu a inak ja nemám rád krkovičku a čo vidím mastné to odrezujem.
Vyjede 8 receptů na pečené karé:
varecha.pravda.sk/vyhladavanie/pe%C4%8Den%C3%A9%20kar%C3%...
Když zadáš bravčové karé, vyjedou i další recepty - celkem 8 stran:
varecha.pravda.sk/vyhladavanie/brav%C4%8Dov%C3%A9%20kar%C...
Šťastnou ruku!
Ja to chcem k dusenej červenej kapuste. Som si už našiel jeden recept aj keď sa to dusí ale aj tak to budem piecť aj keď nebude šťavnaté.
samozrejme plnit nemusis
Dnes si osuš karé,narež vrchnú blanu na pásiky a celé ho potri horčicou.Zabaľ do fólie a daj do chladničky.Zajtra ho vyber z chladničky o 9.00,otri z horčice,okoreň,osoľ podľa seba a nechaj postáť.Medzitým si zohrej rúru na 150°C a v pekáči (s vrchnákom) si ho na sporáku prudko opeč dookola na masti.Pridaj cibuľu a cesnak,podlej trochou vody a zakry.Peč 2 hod,občas skontroluj a dolej vriacu vodu a výpekom popolievaj vrch.Na konci odokry,potri roztokom medu a vody,peč odokryté a sleduj ,aby sa ti to nepripálilo - je to pár minút.Malo by to byť dobré,aj keď úspech vo väčšej miere závisí od kvality mäsa.Bravčové sa kupuje čo najtmavšie,hovädzie čo najsvetlejšie a musí byť vyzreté,čo ty ako zákazník netušíš.Nech sa zadarí.
mäso je mrazničke a ešte ho pôjdem vybrať :D som sa rozhodol že asi budem na plátky rezať podľa toho receptu: varecha.pravda.sk/recepty/pecene-bravcove-s-cervenou-kapu...
ale vďaka :)
No nabudúce to tak urobím, vďaka :)