Varenie

Pečené karé

daanoo - fotkadaanoo, 30. decembra 2020

Ahojte Varecháči, chcem robiť zajtra dusenú červenú kapustu a k tomu upiecť karé. Ako ho vy pečiete, aby mäso náhodou nebolo suché?

@zareaguj


Diskusia k téme

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@daanoo

Toto som našla, ale vyskúšané to nemám. Na pečenie je skôr krkovička alebo plece, karé je skôr na minútky (vyprážané rezne, prírodné rezne .. ).

Aby bravčové ostalo šťavnaté
Chudé časti bravčového mäsa bývajú po upečení suché a málo chutné. Poradíme vám! Pripravte slano-sladký nálev: Zmiešajte 2 l vody + štvrť šálky soli + štvrť šálky cukru. Môžete pridať pár lyžíc koňaku, pernodu alebo metaxy. Mäso nechajte v náleve hodinu. Pokojne sa pohrajte aj s koreninami – bobkový list, tymian, cesnak či borievky pridajú mäsu novú chuť.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ak máš karé aj s kosťou ja som kedysi robila takto :
Mäsom som naporcovala, prudko opiekla na masti, potom som ho uložila do pekáčika, ochutila som soľou, korením, kmínom (čo ti chutí), zaliala som to smotanou 33 % a šupla do rúry cca na 30 minút.
daanoo
@dr (30.12.2020 13:21)
Vďaka, počkám čo ešte varecháči napíšu a inak ja nemám rád krkovičku a čo vidím mastné to odrezujem.
daanoo
@2010 (30.12.2020 14:29)

Ja to chcem k dusenej červenej kapuste. Som si už našiel jeden recept aj keď sa to dusí ale aj tak to budem piecť aj keď nebude šťavnaté.
viera1
@daanoo

Dnes si osuš karé,narež vrchnú blanu na pásiky a celé ho potri horčicou.Zabaľ do fólie a daj do chladničky.Zajtra ho vyber z chladničky o 9.00,otri z horčice,okoreň,osoľ podľa seba a nechaj postáť.Medzitým si zohrej rúru na 150°C a v pekáči (s vrchnákom) si ho na sporáku prudko opeč dookola na masti.Pridaj cibuľu a cesnak,podlej trochou vody a zakry.Peč 2 hod,občas skontroluj a dolej vriacu vodu a výpekom popolievaj vrch.Na konci odokry,potri roztokom medu a vody,peč odokryté a sleduj ,aby sa ti to nepripálilo - je to pár minút.Malo by to byť dobré,aj keď úspech vo väčšej miere závisí od kvality mäsa.Bravčové sa kupuje čo najtmavšie,hovädzie čo najsvetlejšie a musí byť vyzreté,čo ty ako zákazník netušíš.Nech sa zadarí.
tomeska
Šlo by to i zabalit' do papiera na pečenie( so všetkým korením) , Dá sa použit' i igelitový, či čo to je, sáčok - rukáv, Zaviažeš na oboch koncoch, navrchu pár krát prepichneš aby šla para, a potom vrch rozrežeš a dokončíš odkryté, alebo vyklopíš na pekáčik a dopečieš tam. Št'ava zostane v sáčku, tú tiež zpracuješ podla seba. Ja od istej doby robím sekanú(šniclu v kuse) len zabalenú do pečiaceho papiera. Drží tvar a nevyschne. Občas i maso v kuse. Tak potom sa pochvál. ako to dopadlo, a do nového roku všeto najlepšie.
janamaria
ak nieje este neskoro tak pridam nieco aj ja.v celku kare ak mas .,ponarezuj ako na hrubsie rezne,ale nie celkom do spodku,aby spodok ostal neprerezanyNakoren podla svojej chuti a pomedzi rezne mozes ich pomasirovat z horcicou[najlepsie,aspon nam to tak chuti],kecupom aleboBBQ omackou a skladaj pomedzi rezne ang.slaninu,cibulu dalsi rezen ang.slanina,paprika,kparadajka.[mam na mysli kolieska].atd.zviaz to nitou aby sa to nerozpadlo,potriet troska trebars maslom alebo smalcom a dat piect.samozrejme podlievat kazdu chvylku aby nebolo suche.a hlavne nepiect dlho.Nam to chutilo aj z cervenou kapustou a knedlikom.len nedavaj vela horcici aby neprebyla chut stavy z mesa
1x daanoo