Ahojte Varecháči, chcem robiť zajtra dusenú červenú kapustu a k tomu upiecť karé. Ako ho vy pečiete, aby mäso náhodou nebolo suché?
@zareagujDiskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 369 najnovší komentár včera 22:19
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 369 najnovší komentár včera 22:19
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 256 najnovší komentár včera 22:19
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
- 15 najlepších novembrových videí: Rebríčku kraľuje obľúbený koláč, ktorý pečieme aj na Vianoce. Tento je však urobený naopak!
Toto som našla, ale vyskúšané to nemám. Na pečenie je skôr krkovička alebo plece, karé je skôr na minútky (vyprážané rezne, prírodné rezne .. ).
Aby bravčové ostalo šťavnaté
Chudé časti bravčového mäsa bývajú po upečení suché a málo chutné. Poradíme vám! Pripravte slano-sladký nálev: Zmiešajte 2 l vody + štvrť šálky soli + štvrť šálky cukru. Môžete pridať pár lyžíc koňaku, pernodu alebo metaxy. Mäso nechajte v náleve hodinu. Pokojne sa pohrajte aj s koreninami – bobkový list, tymian, cesnak či borievky pridajú mäsu novú chuť.
Mäsom som naporcovala, prudko opiekla na masti, potom som ho uložila do pekáčika, ochutila som soľou, korením, kmínom (čo ti chutí), zaliala som to smotanou 33 % a šupla do rúry cca na 30 minút.
Ešte si pozri túto diskusiu či sa niečo rozumné nedozvieš od kolegov "varecháčov".
Vďaka, počkám čo ešte varecháči napíšu a inak ja nemám rád krkovičku a čo vidím mastné to odrezujem.
Vyjede 8 receptů na pečené karé:
varecha.pravda.sk/vyhladavanie/pe%C4%8Den%C3%A9%20kar%C3%...
Když zadáš bravčové karé, vyjedou i další recepty - celkem 8 stran:
varecha.pravda.sk/vyhladavanie/brav%C4%8Dov%C3%A9%20kar%C...
Šťastnou ruku!
Ja to chcem k dusenej červenej kapuste. Som si už našiel jeden recept aj keď sa to dusí ale aj tak to budem piecť aj keď nebude šťavnaté.
samozrejme plnit nemusis
Dnes si osuš karé,narež vrchnú blanu na pásiky a celé ho potri horčicou.Zabaľ do fólie a daj do chladničky.Zajtra ho vyber z chladničky o 9.00,otri z horčice,okoreň,osoľ podľa seba a nechaj postáť.Medzitým si zohrej rúru na 150°C a v pekáči (s vrchnákom) si ho na sporáku prudko opeč dookola na masti.Pridaj cibuľu a cesnak,podlej trochou vody a zakry.Peč 2 hod,občas skontroluj a dolej vriacu vodu a výpekom popolievaj vrch.Na konci odokry,potri roztokom medu a vody,peč odokryté a sleduj ,aby sa ti to nepripálilo - je to pár minút.Malo by to byť dobré,aj keď úspech vo väčšej miere závisí od kvality mäsa.Bravčové sa kupuje čo najtmavšie,hovädzie čo najsvetlejšie a musí byť vyzreté,čo ty ako zákazník netušíš.Nech sa zadarí.
mäso je mrazničke a ešte ho pôjdem vybrať :D som sa rozhodol že asi budem na plátky rezať podľa toho receptu: varecha.pravda.sk/recepty/pecene-bravcove-s-cervenou-kapu...
ale vďaka :)
No nabudúce to tak urobím, vďaka :)