Ahojte Varecháči, chcem robiť zajtra dusenú červenú kapustu a k tomu upiecť karé. Ako ho vy pečiete, aby mäso náhodou nebolo suché?
@zareagujDiskusie
- Smejkad: Polotovary 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 619 najnovší komentár včera 22:41
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 4 najnovší komentár 6. októbra 2025
- Daniela15: Stratený? 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 506 najnovší komentár 16. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 619 najnovší komentár včera 22:41
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 506 najnovší komentár 16. októbra 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 4 najnovší komentár 15. októbra 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 4 najnovší komentár 14. októbra 2025
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 4 najnovší komentár 6. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 513 najnovší komentár včera 22:41
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2025 1 najnovší komentár 16. októbra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Sýty fazuľový šalát, na desiatu aj na chlebíčky VIDEO
-
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma VIDEO
-
Jablkový koláč so škoricou VIDEO
-
Syrové tyčinky v slaninke, super tip na chuťovku z toastového chleba VIDEO
-
Slané mafiny so šunkou a s kukuricou VIDEO
-
Zvýšila vám uvarená ryža? Premeňte ju na chrumkavú posýpku do šalátu VIDEO
-
Kurací perkelt s cestovinami Ideál VIDEO
-
Sladká nálož: Išelské tortičky, bratislavské rožky aj jednoduché koláče. Najlepšie septembrové recepty pre skúsené aj začínajúce gazdinky
-
Nájdite odpoveď: Premývať ryžu pred varením alebo nie? Toto by ste mali vedieť, aby ste sa rozhodli správne
-
Jednoduché aj náročnejšie: 11 receptov na karamelové zákusky z kondenzovaného mlieka
-
Recepty na domáce lokše: Nielen zo zemiakov, ale aj ako ste ich ešte nerobili
-
TOP rebríček: Toto sú najlepšie septembrové videá. Kraľuje im 200 rokov starý recept!
-
Čo variť tento týždeň: 14 tipov na chutné obedy a večere pre celú rodinu
-
Menej práce, chuť zostáva: 7x rozlietané španielske vtáčiky, super spôsob pre pohodlných
Toto som našla, ale vyskúšané to nemám. Na pečenie je skôr krkovička alebo plece, karé je skôr na minútky (vyprážané rezne, prírodné rezne .. ).
Aby bravčové ostalo šťavnaté
Chudé časti bravčového mäsa bývajú po upečení suché a málo chutné. Poradíme vám! Pripravte slano-sladký nálev: Zmiešajte 2 l vody + štvrť šálky soli + štvrť šálky cukru. Môžete pridať pár lyžíc koňaku, pernodu alebo metaxy. Mäso nechajte v náleve hodinu. Pokojne sa pohrajte aj s koreninami – bobkový list, tymian, cesnak či borievky pridajú mäsu novú chuť.
Mäsom som naporcovala, prudko opiekla na masti, potom som ho uložila do pekáčika, ochutila som soľou, korením, kmínom (čo ti chutí), zaliala som to smotanou 33 % a šupla do rúry cca na 30 minút.
Ešte si pozri túto diskusiu či sa niečo rozumné nedozvieš od kolegov "varecháčov".
Vďaka, počkám čo ešte varecháči napíšu a inak ja nemám rád krkovičku a čo vidím mastné to odrezujem.
Vyjede 8 receptů na pečené karé:
varecha.pravda.sk/vyhladavanie/pe%C4%8Den%C3%A9%20kar%C3%...
Když zadáš bravčové karé, vyjedou i další recepty - celkem 8 stran:
varecha.pravda.sk/vyhladavanie/brav%C4%8Dov%C3%A9%20kar%C...
Šťastnou ruku!
Ja to chcem k dusenej červenej kapuste. Som si už našiel jeden recept aj keď sa to dusí ale aj tak to budem piecť aj keď nebude šťavnaté.
samozrejme plnit nemusis
Dnes si osuš karé,narež vrchnú blanu na pásiky a celé ho potri horčicou.Zabaľ do fólie a daj do chladničky.Zajtra ho vyber z chladničky o 9.00,otri z horčice,okoreň,osoľ podľa seba a nechaj postáť.Medzitým si zohrej rúru na 150°C a v pekáči (s vrchnákom) si ho na sporáku prudko opeč dookola na masti.Pridaj cibuľu a cesnak,podlej trochou vody a zakry.Peč 2 hod,občas skontroluj a dolej vriacu vodu a výpekom popolievaj vrch.Na konci odokry,potri roztokom medu a vody,peč odokryté a sleduj ,aby sa ti to nepripálilo - je to pár minút.Malo by to byť dobré,aj keď úspech vo väčšej miere závisí od kvality mäsa.Bravčové sa kupuje čo najtmavšie,hovädzie čo najsvetlejšie a musí byť vyzreté,čo ty ako zákazník netušíš.Nech sa zadarí.
mäso je mrazničke a ešte ho pôjdem vybrať :D som sa rozhodol že asi budem na plátky rezať podľa toho receptu: varecha.pravda.sk/recepty/pecene-bravcove-s-cervenou-kapu...
ale vďaka :)
No nabudúce to tak urobím, vďaka :)