Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici fotorecept
Foto: afataga
Podarilo sa mi kúpiť bránicu (závoj, čipka) a hútala som, čo s ňou, mleté som nechcela. Nakoniec som našla inšpiráciu u Manuela Ridiho.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karé som sa snažila narezat do špirály, aby mi vznikol plát, ten som zľahka naklepala, posypala soľou a korením
-
2
Bylinky a chilli som nasekala do misky a pridala trochu oleja
-
3
Zmes som napatlala na mäso
-
4
Zavinula som skoro do pôvodného tvaru a zabalila som do bránice
-
5
To isté som urobila aj s druhým kusom karé, aby sa mi nerozpadlo, ešte som to zviazala špagátikom a na troche masti som prudko opekala v pekáči
-
6
Opečené som podliala vínom a zakryté som piekla na 180° asi 80 min., potom som pridala umyté a pokrájané zemiaky a osolila som ich
-
7
Piekla som zakryté ešte cca 40 min., nakoniec som pekáč otvorila, zvýšila som teplotu na 200° a dopiekla som 15 min., teraz viem, že zemiaky som mala dať skôr, aby boli viac opečené, tak nabudúce :-)
-
8
Pred krájaním som dala preč špagátik a na tanieri posypala vňaťou
recept krásny, foto úžasné...
@tiginko dakujem, mala som si z nej spichnut zaclonu?
@stacy77777 dakujem, ale to si prehnala :-), ale tak pekne :-)
@evusik dakujem, prekvapila si ma, k tej terminologii: pytala sa u masiara ci maju taku tu tukovu blanu, ze tomu ludia hovoria zavoj alebo čipka a baba na mna, ze asi myslim branicu a doniesla zamrznute klbko cohosi, az po rozmrazeni som zistila, ze je to to, co som chcela, potom som hladala na nete rcp podla slova branica a nasla som aj toto: www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Stinco-di-vitello-porchettato,...
takze nie som si ista, ako sa to vola odborne, asi vsade inak
@root ja nemam nijake tazkosti a ver mi, ze ty si uplne posledny, komu by som sa spovedala, ak by som nejake mala, uz na tvoje vylevy nereagujem
@evusik mne to tiez bolo divne, ze branica, aj u masiara to tak volaju, u babky na zabijacke sa do toho balilo maso, co zvysilo z vyroby klobas a pieklo sa to, volali to tam zajace :-), tak si vyber
@alex , takže vlastne by sa to mohlo volať aj "sysel v závoji", čo povieš? :-)))
@paploska dakujem, Manuel je aj bohovy sympatak :-)
@caterina no ale by musel pekne poprosit :-))), dakujem
A tá česká firma Makovec má vynikajúce údeniny.Konečne som jedol chutné párky, bez múky, sóje a iných "dobrôt".
@klaudia968 dakujem
@paploska aj si ho videla na zivo?
@angast dakujem
@mariamka dakujem, mame dalsi nazov pre tuto vec, mozem ich zbierat:
zavoj, čipka, čepček, a dokonca som pocula aj mriezka a teda este ta nestastna branica
servirovane s vkusom
@jerica , @baobab aj vam dakujem