Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici fotorecept

afataga - fotkaafataga, 17. novembra 2013
Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept)
Foto: afataga

Podarilo sa mi kúpiť bránicu (závoj, čipka) a hútala som, čo s ňou, mleté som nechcela. Nakoniec som našla inšpiráciu u Manuela Ridiho.

8
porcií
30 minút
príprava
135 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks po 600 g
4 ks
podľa chuti
2 PL
2 ks
1 dl
1 PL
 na zemiaky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karé som sa snažila narezat do špirály, aby mi vznikol plát, ten som zľahka naklepala, posypala soľou a korením

    Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bylinky a chilli som nasekala do misky a pridala trochu oleja

    Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes som napatlala na mäso

    Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zavinula som skoro do pôvodného tvaru a zabalila som do bránice

    Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    To isté som urobila aj s druhým kusom karé, aby sa mi nerozpadlo, ešte som to zviazala špagátikom a na troche masti som prudko opekala v pekáči

    Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opečené som podliala vínom a zakryté som piekla na 180° asi 80 min., potom som pridala umyté a pokrájané zemiaky a osolila som ich

    Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Piekla som zakryté ešte cca 40 min., nakoniec som pekáč otvorila, zvýšila som teplotu na 200° a dopiekla som 15 min., teraz viem, že zemiaky som mala dať skôr, aby boli viac opečené, tak nabudúce :-)

    Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred krájaním som dala preč špagátik a na tanieri posypala vňaťou

    Bravčová roláda s chilli a bylinkami pečená v bránici (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Eintopf, Pečené

Diskusia k receptu

eviana
@afataga , krásne jedlo, skvelé fotografie... usmiala som sa pri fotke č. 3 - "patlama, patlama" :))
tiginko
krásne jedlo, roládky ako maľované... a tej peknej čipky nie je škoda? Nestačil by len ten poštársky motúzik?
ancicka
Parádne a veľmi chutné,tak také ja môžem.5*
stacy77777
podľa prvej fotky som myslela,že je to jeden z komerčných receptov,ktoré sa tu občas objavia...:-), klobúk dole @afataga , práca ako od profesionála,nádhera
evusik
čipka alebo závoj v ktorom je mäso zabalené nie je bránica... bránica je plochý sval, ktorý oddeľuje hrudnú a brušnú dutinu... čipka je tenučká blanka popretkávaná tukom a ona obaľuje črevá, tiež sa mu hovorí črevné sadlo a niekde sa to vytápa a dáva do jaterníc... takže čipka nemá nič spoločné s bránicou...
recept krásny, foto úžasné...
luss44
pekný kus mäska, s bylinkami výborné a s pečenými zemiakmi úplne naj... tiež chválim foto
afataga
@izabella929 , @eviana , @mesiar50 , @ancicka , @luss44 dakujem za pochvaly
@tiginko dakujem, mala som si z nej spichnut zaclonu?
@stacy77777 dakujem, ale to si prehnala :-), ale tak pekne :-)
@evusik dakujem, prekvapila si ma, k tej terminologii: pytala sa u masiara ci maju taku tu tukovu blanu, ze tomu ludia hovoria zavoj alebo čipka a baba na mna, ze asi myslim branicu a doniesla zamrznute klbko cohosi, az po rozmrazeni som zistila, ze je to to, co som chcela, potom som hladala na nete rcp podla slova branica a nasla som aj toto:  www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Stinco-di-vitello-porchettato,...
takze nie som si ista, ako sa to vola odborne, asi vsade inak
root
4 ks chilli Cayenne čerstvé a k tomu ešte rozmarín, tak na toto nemám odvahu...
alex37
@afataga , skvelý recept, nádherná úvodná foto :-) /ja tiež rozmarín nemusím, ale nemám problém nahradiť trebárs tymiánom/
root
@afataga : Ja nemám žiadne problémy, dokonca ako som napísal ani odvahu, ale ak máš Ty nejaké ťažkosti s "nadužívania" chilli (čomu sa ani nedivím), tak sa môžeš vyspovedať, som samé ucho...
evusik
pozrela som si to video a prekvapilo ma, že to nazývajú bránica, pretože bránica je normálny orgán v tele ktorý má svoju funkciu, nie je to blana ale sval, ale asi to bude o zvyku... u nás sa tomu hovorilo črevné sadlo... ale nech je to ako chce mäso v tom pečené je veľmi dobré :)
afataga
@alex37 dakujem, jasne, ze nie kazdy ma rad vsetky zelinky, daj si, co ti vyhovuje, tymian bude fajn, ja zas nemam rada kopor
@root ja nemam nijake tazkosti a ver mi, ze ty si uplne posledny, komu by som sa spovedala, ak by som nejake mala, uz na tvoje vylevy nereagujem
@evusik mne to tiez bolo divne, ze branica, aj u masiara to tak volaju, u babky na zabijacke sa do toho balilo maso, co zvysilo z vyroby klobas a pieklo sa to, volali to tam zajace :-), tak si vyber
alex37
ja som celkom zabudla na ten kopor :-), u nás sa to volalo nie zajac, ale sysel :-) tiež plnené klobásovou zmesou a tej obalovacej veci sa hovorí "závoj". Asi je to regionálne :-)
rea1
@atafaga , chrobáčik, už ste všetko zhltali? že by som skákla na večeru. :-)
@alex , takže vlastne by sa to mohlo volať aj "sysel v závoji", čo povieš? :-)))
afataga
@rea1 neskac, uz nemame, setri si klby :-), sysel v zavoji je pekne, ale ani sysel v čipke by nebol na zahodenie :-)
@paploska dakujem, Manuel je aj bohovy sympatak :-)
margaretka28
Toto sa nedá inak, len pochváliť, krásna fotka, roládky ako vymaľované, skrátka 5*.
medovnicek
už tá úvodná fotografia je taká vydarená, že mám oslintanú celú obrazovku:), ani nevieš aké chute si mi teraz narobila
caterina
fiiiiiha! za takuto pracu by ta aj Ridi bral do timu. krasa
evanaaa
Vždy som si myslela, že "čipku, závoj", či ako sa to volá, nie je len tak dostať, no pred časom sa k nám do Kauflandu nasťahovala jedna myslímže česká firma - Makovec, a tam som tú blanku kúpila, stále ju vidím v klbkách a ani ju nejako nekupujú, možno o nej nevedia, ale na menovke bolo napísané - Bravčová bránica, či tak nejak.....kúpila som dve "klbká", a nevedela som, čo s tým, tuším do nej nejaké mäso zabalím alebo spravím podľa teba. Ale potom asi nie je treba ete zväzovať špagátikom, nie?
klaudia968
Výborný recept, už len zohnať tú ,,čipku" a v nedeľu máme skvelý obed.
paploska
@afataga veru je, minulý rok som bola v prahe v jeho reštike a tento rok sa chystáme opäť už len pár dní :-)) no teším sa..
concord
@evanaaa
A tá česká firma Makovec má vynikajúce údeniny.Konečne som jedol chutné párky, bez múky, sóje a iných "dobrôt".
havino
človek nevie čo skôr pochváliť, jedlo, fotku? nádherné všetko, zas boli dvaja osvetľovači určite, 5* málo, ale viac sa nedá
mariamka
cepcek poznam akurat zo zabijacky aj tie "syslo-zajace" :) roladka ako vysita, Ridi proste umi a ty tiez :)
afataga
@havino dakujem, kludne pochval vsetko, ja znesiem :-)))
@mariamka dakujem, mame dalsi nazov pre tuto vec, mozem ich zbierat:
zavoj, čipka, čepček, a dokonca som pocula aj mriezka a teda este ta nestastna branica
ywett
krásny a inšpiratívny recept a profesionálne foto, palec hore! :)
jozefj
Krásny recept ale pozor aby Vám nenapršalo do nosa....
dandika1
@afataga.19decembra .2013 1:21 na masko uz mam chut uprava bezchybna mam co dohanat,ale ja som len zaciatocnik,varim rada vyskusam,vdaka za inspiraciu....
afataga
@dandika1 dakujem, tak dohanaj, drzim palce :-), toto je jednoduche, nemas na tom co pokazit, bylinky si daj ake mas rada, budem rada, ak das potom vediet
bruneta
Pokiaľ som nenatrafila na Teba, som si myslela, že viem variť :) Výborné recepty tu pridávaš, čítam ich už dobrú hodinu a asi v najbližšej dobe niečo vyskúšam. Vďaka.
afataga
@bruneta :-) si ma pobavila, dakujem za pochvalu, budem rada, ak nieco skusis a das potom aj vediet, dobru chut :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha