Varenie

Pečené bravčové

alena45 - fotkaalena45, 25. októbra 2010

Včera sa mi "podarilo" vysušiť bravčové pliecko pečením na kameň. Nie je spálené a tak je mi ho ľúto vyhodiť. Večer som sa snažila ho žuť, ale nechutilo mi. Nepoznáte milí varecháči nejakú fintu, ako ho využiť, aby bolo stráviteľnejšie ?
Do večera zostáva pár hodín, tak budem čakať na Vaše nápady. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

samanka
@alena45 to sa teda veľmi ťažko žuje. Poznám. Lepšie je prikryť ho alobalom a potom už len pripecť. Ale môžeš ho využiť pomleté na plnenú papriku, alebo len urobiť ryžové guľky s paradajkovou omáčkou, ja by som napr. uvarila ryžu, do toho dala podusenú zeleninku a to pomleté mäsko-síce netypické rizoto, ale zjesť sa dá-posypať parmezánom, alebo iným syrom (bárs aj Nivou), alebo urobiť k tomu nejaký-cesnakový, cibuľový, jogurtový dressing....? Daj vedieť, ako to dopadlo.
janger
@alena45 , tiez mi ako prve napadlo, tak ako hovori @samanka , pomliet (posekat) a nieco tym naplnit. Ale este tak rozmyslam, ze aj kyslej kapuste by sa mozno podarilo trosku to 'napravit'. Bud take vcelku alebo pomlete to supni do kyslej kapusty a tak podus. Mozno to ta kyslost v tej kapuste tak trozku 'rozlepta' ;-)))! Ja by som skusila, pokazit to nemozes...
alena45
Samanka, ja som ho tak piekla, ale keď som odkryla ten alobal, tak som na neho zabudla. Asi to spravím s tou ryžou a zeleninou. Mne totiž nezostala skoro žiadna šťava. Ďakujem za nápady.
alena45
egreška, to vyzerá fakt zaujímavo, z dvoch kúskov spravím toto a z ostatných podľa Samanky. Akurát to bude bez Coca Coly, ešte som ju v živote nekúpila. Blok. Na skaramelizovanie dám trochu javorového sirupu.
enerrgizer
také suché sa bude výborne krájať, ja by som ho nakrájal úplne na tenko (cca 1-2mm)... a potom s chrenovou omáčkou, alebo do bagetky s horčicovým dresingom, alebo v žemli s kolieskami cibule a bylinkovým maslom, alebo... :-)))
alena45
tak som si na masle podusila dva póry nakrájané na kolieska, pridala som na kocky nakrájané mäso, podliala vodou a dusila pór domäkka a dúfala, že sa nacucká aj mäso. Potom som si spomenula, že budúci týždeň idem na kontrolu cholesterolu, tak som obmädzila všetky sósy, pridala pohánku, pridala viac vody, trochu soli, čierneho korenia a ešte 12 minút podusila. Nebolo to wow, ale mám dobrý pocit z celkom zdravej večere, mäso pekne povolilo a o to išlo.
Ďakujem všetkým za rady, niekedy stačí len nakopnúť a nápady sa sypú a hoci to nikomu neprajem, dúfam, že tieto nápady využijú aj iní.
anina43
včera som pridala radu ako si vyrobiť dobrú šťavu k mäsu a ako napraviť spečené mäso, ale nikde ju nevidím
alena45
Aninka, niekde si asi spravila chybu pri vkladaní, lebo ani na profile nič nemáš.
zela
Ja som tak"prepiekla" bôčik - bol úplne vysušený.Zomlele som ho a urobila kološvársku kapustu.Vrstva kyslej kapusty,vrstva mäsa,vrstva ryže a znova kapusta a zaliala som to kyslou smotanou.Nik nevedel,ani necítil,že som mäso prepiekla.
anina43
ďakujem za usmernenie, som nováčik a takto to niekedy dopadne, stratila som prehľad ajo mojej rade ako uložiť zeleninu do sudka a feferony s cesnakom, niekedy sa čudujem, kde mi tie rady pomiznú chi chi
alena45
Zela, veď aj mne ho bolo ľúto, lebo nebolo spálené a pekne voňalo.
zdezda
Zela, máš moje sympatie, presne toto papanie mi napadlo:-)))