Varenie

Parížsky šalát

smejkad - fotkasmejkad, 31. októbra 2015

Prosím znovu raz o pomoc, varecháči :-)
Bola som požiadaná urobiť na oslavu parížsky šalát, ale Parížsky, niečo na spôsob kimlovho vlašáku :-)
Ja som zvykla kupovať hlavne tresku, tak ani poriadne neviem, aké by to malo byt, aby to bolo také originál ako za starých čias
Nájde sa niekto, kto vie a pomôže?
Ďakujem :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Podstatnou zložkou je mäkká saláma, diétna, alebo kvalitný parízer. Na kilo salámy cca 200 g hrášku, 200 g kyslých uhoriek, cca pol kila majonéy. Dochutiť čiernym korením, troškou práškového cukru, pár kvapkami worcestru a podľa potreby rozriediť nálevom z kyslých uhoriek. Hotovo, nič netreba variť, ako napr. do vlašského, takže ho budeš mať hotový šup-šup.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Základom je kvalitná šunka do parížskeho šalátu. Ďalej hrášok, cibuľa, sladkokyslé uhorky, majonéza a na ochutenie soľ, mleté korenie.
používateľ nemá avatar
xyz
xyz
Množstvo je na 10kg (!!!),tak si prepočítaj :),je to norma z r.1987:
parížska saláma (olúpaná) 4kg,uhorky sterilizované 1,8kg,majonéza 3kg,hrášok sterilizovaný 0,6kg,cibuľa 0,25kg,horčica 0,2kg,ocot 0,5dl,cukor 100gr,worcester 80gr,MČK 5gr,soľ 100gr.
bubaya
V nemenovanom hypermarkete Kau...... je kilo vlašského šalátu za 1,60 euro. Neviem, či neobetujem 16 centov a nekúpim si na rozbor. Chcela by som vedieť, z čoho je to vyrobené, lebo je to husté, kydá sa to, a sú v tom také farebné frcky.
smejkad
ste perfektni, dakujem :-)
o tyzden sa ohlasim, ako sa vydaril :-)
kimlo
V nemenovanom hypermarkete Kau......predávajú tzv. Lyonskú salámu, tú používam na vlašák, určite bude dobrá aj na parížsky...
samrlon
To je lehké, smíchej zbytky jídel z celé ulice, přidej 200 kil majonézy a je salátek výbornej jak z Paříže.
bubaya
Správne, na lyonskú som zabudla, ale dobrý je aj rakúsky Extrawurst.
bubaya
šamrlík a ty drž pysk, keď sa dospelí rozprávajú.
ajula
Pýtala som sa kedysi v obchode, že aký je rozdiel medzi paríž. a vlašským šalátom. V parížskom je šunka a vo vlašskom diétna saláma.
kimlo
@ajula v parížskom nie sú zemiaky, vo vlašskom sú, tam je ten hlavný rozdiel...


smejkad
tak mam pocit, ze asi len ja som manik na poctivu klasiku :-)
mamina robila podla rozpisu tu pridaneho, neviem ci si vybrala sovkin alebo od 2010, vyzorovo sa velmi nepodobal, akoby sa jej ulialo uhorkovej stavy, ale chutovo bol fajn
druhy pricupkal salat podla uplne ineho receptu, dali do neho aj syr a tomu ja neodolam, ci uz tam patri, alebo nie
ale faktom je, ze ked sa oba ulezali, ten syrovy bol dost tazky na zaludok , aj ked nemyslim, ze koli syru
takze nabuduce urobim ja a budem vediet relevantne povedat, co a ako :-)
zatial dakujem a zelam pekny den slnieckovy :-)