Rôzne

Otázka

fany1602 - bez fotkyfany1602, 9. apríla 2013

ahojte chcem sa opýtať či nikto dávate do vanilkových rožkov
prášok do pečiva?lebo kamarátka mi dala taký recept kde ide 1 pdp
a mne sa to nezdá lebo ani v jednom recepte som sa s tým
nestretla.vopred dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
ja nedávam a vždy sa podaria--200g hrubej múky,200g hladkej múky,1 celé vajce,200g masla,100g práškového cukru, 100g mletých orechov a 1 vanilkový cukor.
ericka
Ja tiež nedávam kypriaci prášok, môj recept : 250g hladká múka,1 žĺtok, 200g masla, 120g mletých orechov, 80g práškového cukru, 1 vanilkový cukor ....
fany1602
dakujem pekne ani ja nedávam preto mi to bolo čudné!inač tu je ten recept 30dkg muka polohrubá,25dkg palmarin 10dkgcukor,10dkg orechy 1pdp a 1 vajce.neviem prečo ale je mi čudní tento recept.
vybusna
ja som raz robila rozteky (s mandlami) podla receptu, do kt. isiel prasok do peciva a bol to neobycajny hnus. Uz si nepamatam kolko ho tam malo ist, ale viem, ze som dala o polovicu menej a aj tak som to vyhodila. rozteky boli strasne po kypriacom prasku citit a boli stiplave.
anina6
ja tiež nedávam prášok do pečiva do vanilkových rožkov
veronika353
Já mám recept 150g másla,30g cukru,2 žloutky,150g mletých ořechú,200g hladké mouky a polovičku lžičky prášku do pečiva.Dělávám je už roky a zatím vždy se mi podařily.Asi záleží na poměru surovin.
slavka2012
@ja sice vanilkove rozky nepeciem, ale do peciva pouzivam prirodny kypriaci prasok z vinneho kamena, kupovala som ho vzdy v DM a bola som s nim velmi spokojna, lebo neovplyvnoval chut peciva. Naposledy som namiesto neho kupila iny Alnatura, ktory je tiez z vinneho kamena ale asi slabsej koncentracie, lebo pecivo sa mi nezdvihlo.
janealli
Ja robím dlhé roky vanilkové rožky bez žĺtkov - 280 gr. hladkej múky, 100 gr mletých orechov, 40 gr. práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 gr. palmarín /predtým smetol/, dlhšie sa toto cesto zmiesi, ale rožky sú krehučké.
fany1602
no práve preto som sa čudovala a ešte k k tomu že celý!!!dakujem vám všetkým asi teda nebudem riskovať so skúšaním.
kuchticka
Nedavaj ziadny prasok pecivovy do vanilkovych rozkov.!!! Je tam dost tuku (masla) aby bolo pecivo dbre-krehke. Vzdy mame vyborne be z pecoprd.
pivonka
Tiež nedávam a už vôbec nie celý. Keď sa dá veľa PDP, tak je zákusok štipľavý, nechutný.