Varenie

Orechové štangličky (tyčinky)

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 12. novembra 2012

Chcela by som dcére do Nemecka upiecť orechové štangličky.Bude mať začiatkom decembra narodeniny a meniny. Našla som si na vareche recepty od @tynca a @bozulka. Ešte som ich nepiekla, ale jedla som ich, no cesto bolo natreté na oblátke. Neviete mi poradiť tento recept ? Myslím si, že bude odolnejší na prevoz. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Určite tu niekde recept na ne bude, ja poznám také tenké a na vrchu glazúra, neviem, ako ich mama pekávala, ale som ich mala veľmi rada. A potom sú tu poodbné, ale mäkšie, so žĺtkovou polevou, tie sú trochu iné. A často sa pekávajú na svadby.
sovka62
Štangličky na oplátke nepoznám, ale ten recept, čo pridala @tinca je na pravé orechové štangličky, aké poznám celý život. Ja mám síce svoj recept, ale nechcelo sa mi hľadať, piekla som podľa @tincy a boli výborné. S prevozom by problém nemal byť, stačí ich dať do pevnej krabice a nič sa im nestane.
astheart
Zkusím odpoledne přidat recept, který mám od kamarádky.
helca103
ja si pamätám,že moja stará mama robila niečo podobné.Na tortovú oblátku vyliala orechové piškótové cesto a dala piecť, vrch sa potrel lekvárom.Ona to volala orechové štangle.
janalad
Žltkové rezy
z lieskovych orieškov su chutvo lepsie- väčší plech
na menší plech- údaje v zátvorke


CESTO:
31,5 dkg hery ( 21dkg )
31,5 dkg prášk. cukru ( 21dkg )
31,5 dkg mletých lieskových orieškov ( 21dkg )
( možu byť aj klasické)
16,5 dkg polohr. múky ( 11dkg )
7 bielok ( 5 )

POSTUP:
Heru s cukrom dobre vymiešame.
Pridáme orechy, múku a sneh z bielkov.
Pečieme na vymastenom a vymúčenom plechu

POLEVA:
21dkg prášk.cukru
5 -7 žltkov
1vanilk.cukor
pár kvapiek citr. šťavy
Vymiešať mixérom a vyliať ešte na horúci plat.
evanaaa
@janalad , nemohla by si tento tvoj recept dať do rubriky Recepty, aby som (sme) si ho mohla(i) dať do KK? Mám totiž dojem, že sú to práve tie, ktoré spomínam vyššie, ďakujem.