Rôzne

Naša bežná zelenina :))

marcy - fotkamarcy, 11. novembra 2011

pór,cibuľa cesnak....častou konzumáciou telo zbavíme jedovatých kovov z potravy,zabezpečia rýchlu obnovu buniek,bojujú proti voľným radikálom,baktériam......naše,obyčajné ,často podceňované druhy

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
včera som robila pórkovú polievku a teraz mám cestoviny s cesnakovou omáčkou. Môže byť ?
alena45
vlastne som chcela napísať, ako som už raz aj písala, že naša bežná zelenina je rovnako účinná ako rôzne zahraničné predražené prípravky. Ešte si mala uviesť aj cviklu, petržlenovú vňať a všetky hlúboviny.
jelenik
cibule, cesnaku, poru, rukole sa u nas skonzumuje vela, vela. Nepoznam nadchu /tuk, tuk na drevo, nech to nezakriknem/, chripku ...
babav
Ja si varenie bez cesnaku a cibule neviem ani predstavit...okrem toho konzumujeme vela rajcin,papriky(vsetkych farieb),mrkvy a ostatnej korenovej zeleniny.......
alzbetka2
Ja tiež nemám problém s cibuľou ani s cesnakom a nakoniec so žiadnou zeleninou. Zimné paprikya rajčiny nemusím, tak cibuľa a cesnak je skoro na dennom poriadku a napriek tomu som minimálne raz do roka chorá, koncom zimy, začiatkom jari ma skolí chrípka ako hrom, tak ako je to vlastne?
marcy
pridaj pór :-)))....je to zelenina,ktorá znesie dlhšie varenie bez újmy na kvalite
hubata
Ak sa od jari do jesene stravujete slovenskou sezónnou zeleninou, a nie z OC, ľahko už vaša imunita prečká zimu na jablkách, kyslej kapuste, chrene, cibuli, cesnaku, topinamburách, mrkve, kalerábe a domácich zavareninách. To je len pár mesiacov.
Ale ak cez celé leto jete ovocie a zeleninu dovážanú mimo nášho podnebného pásma, t.j. že teraz jete hrozno, na jar paradajky a papriku - ste zaručene choré.
kuchticka
Cibulu a cesnak pouzivam kazdodenne do varenia, ale tiez surovu pri mojom dennom salate - kus cibule, struzik cesnaku. Zeleninu pridavam ku kazdemu jedlu ako prilohu a ked krajam do polievky tie koreniny vzdy kus zjem suroveho. @babav , kupujes tiez rutabagas? ja to chrupkam take surove tiez, v Ceskosl. som toto nepoznala.
hubata
@babidka
na SK bola oberačka hrozna v septembri, nie v novembri a o tom píšem: už teraz komu hrozno zostalo na koreni je predsa - zmrznuté, na jedenie nevhodné (nehovorím o hrozne na víno, ktoré sa úmyselne necháva zmrznúť).
Ak o tomto čase niekto kupuje hrozno z dovozu v OC - tak čo kupuje?
babidka
No mozno cerstvo odtrhnute hrozno zo Spanielska:-) Alebo nase, ulozene v klimatizovanych skladoch...u nas sa skladuje hrozno z oberacky v tzv. kertach. Vydrzi az do Vianoc.
hubata
@babidka : takže platí to čo som napísala v príspevku hore: od jari do jesene využívať sezónnu slovenskú zeleninu a tých pár zimných mesiacov stačí to čo sme si nazbierali, zavarili, nasušili, nastrkali do suda a kto môže tak aj uložil do pivnice. Myslím že teraz nezreje hrozno ani v Španielsku, možno vo fóliovníkoch ako u nás na SK - rajčiny v roztokoch. Každá krajina využíva (a vyváža pre tých čo to kúpia) to svoje OZ. Takže ak vy máte hrozno v kertách ja mám slovenské jablká, hrušky, mrkvu, cviklu, chren, topinambury na SK - v pivnici a na balkóne v krabici, lebo bývam v činžiaku.