Varenie

Múka? :)

helusiq - fotkahelusiq, 2. novembra 2009

Ahojte, potrebovala by som od vás radu, kedže s pečením len začínam. Akú múku mám
použiť na pečenie keksov, konkrétne:

Potrebujeme: Ropočet na 50 kúskov:
100 g zmäknutého masla, 50 g cukru, 1 vajce, štipka soli, 1 lyžička vanilkovej drene, 175 g
múky, 75 g sekaných lieskovcov, 100 g tmavej čokolády, 1/2 lyžičky salajky

Ako na to:
Pridal: Maslo, cukor, vajce, soľ a vanilkovú dreň vymiešame do hladkého krému. Vedľa
premiešame múku a orieškami, nahrubo nastrúhanou čokoládou a salajkou.
Krém nalejeme na múčnu masu a vypracujeme do hladkého cesta. Vyvaľkáme na hrúbku 3
cm, zavinieme a na hodinu uložíme do chladu.
Z cesta nakrájame plátky hrubé 1/2 cm a ukladáme ich na vymastený plech. Pečieme v
strede rozohriatej rúry, kým kraje mierne nezhnednú.


?????
ďakujem krásne a prajem pekný zvyšok dňa :)

@zareaguj


Diskusia k téme

7 komentáre k článku
Milá zakrytá tvár, súhlasím s väčšinou rád na birdz.sk - polohrubú.
To tu žiadne ženy - skúsené cukrárky neporadia? Ja by som intuitívne dal 1:1 zmes hladkej a polohrubej. Ale fakt len intuitívne :-)

Nechceš recept na guláš alebo živánsku?
Kuk :-), ja by som dala hladkú. Čajové pečivo a koláčiky cookies sa robia väčšinou práve z hladkej. Ale ani polohrubou podľa mňa nič nepokazíš :-)
ja pri každom pečeni, vareni použivam vyberovu muku
Moja manželka by dala polohrubú. A to je nejaká kuchárka. Na to by som sa spoľahol. ;-)
Ahoj. Používaj hladkú výberovú. Na koláčiky, kt. cesto sa dáva na noc do chladničky a aj ne jemné keksy.