Múka? :)

helusiq - fotkahelusiq 2. novembra 2009 o 15:18

Ahojte, potrebovala by som od vás radu, kedže s pečením len začínam. Akú múku mám
použiť na pečenie keksov, konkrétne:

Potrebujeme: Ropočet na 50 kúskov:
100 g zmäknutého masla, 50 g cukru, 1 vajce, štipka soli, 1 lyžička vanilkovej drene, 175 g
múky, 75 g sekaných lieskovcov, 100 g tmavej čokolády, 1/2 lyžičky salajky

Ako na to:
Pridal: Maslo, cukor, vajce, soľ a vanilkovú dreň vymiešame do hladkého krému. Vedľa
premiešame múku a orieškami, nahrubo nastrúhanou čokoládou a salajkou.
Krém nalejeme na múčnu masu a vypracujeme do hladkého cesta. Vyvaľkáme na hrúbku 3
cm, zavinieme a na hodinu uložíme do chladu.
Z cesta nakrájame plátky hrubé 1/2 cm a ukladáme ich na vymastený plech. Pečieme v
strede rozohriatej rúry, kým kraje mierne nezhnednú.


?????
ďakujem krásne a prajem pekný zvyšok dňa :)

@zareaguj


7 odpovedí:
  • zemo - fotkazemo 2. novembra 2009 o 16:30

    Milá zakrytá tvár, súhlasím s väčšinou rád na birdz.sk - polohrubú.
    @zareaguj
  • jarco - fotkajarco 2. novembra 2009 o 19:47

    To tu žiadne ženy - skúsené cukrárky neporadia? Ja by som intuitívne dal 1:1 zmes hladkej a polohrubej. Ale fakt len intuitívne :-)

    Nechceš recept na guláš alebo živánsku?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarsandratamer člen redakcie Varecha.sk, 2. novembra 2009 o 21:15

    Kuk :-), ja by som dala hladkú. Čajové pečivo a koláčiky cookies sa robia väčšinou práve z hladkej. Ale ani polohrubou podľa mňa nič nepokazíš :-)
    @zareaguj
  • marusko - fotkamarusko 3. novembra 2009 o 13:54

    ja pri každom pečeni, vareni použivam vyberovu muku
    @zareaguj
  • dusanhlavaty - fotkadusanhlavaty 6. novembra 2009 o 21:19

    Moja manželka by dala polohrubú. A to je nejaká kuchárka. Na to by som sa spoľahol. ;-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarajula 11. novembra 2009 o 10:43

    Ahoj. Používaj hladkú výberovú. Na koláčiky, kt. cesto sa dáva na noc do chladničky a aj ne jemné keksy.
    @zareaguj
  • diadem - fotkadiadem 11. novembra 2009 o 16:59

    hm...a muka z ktoreho mlyna je ta naj???
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist