Kuchyňa a vybavenie

Mlýnek na mák

mijaita - fotkamijaita, 6. júla 2012

Milí varechari, obratila se na me, na me, ktera temer nepecu a jeste mak nemusim, tchyne meho syna s dotazem, jaky ma koupit sve mamince k narozeninam mlynek na mak, abych ji poradila!! Rada bych ji vyhovela, tak se obracim na vas, jake jsou mezi temi mlynky rozdily, co poradite? Kdyby na mne bylo a potrebovala bych umlit mak, pouziju el. mlynek na kafe ! :-) Treba i tenhle
» aukro.cz/elektricky-mlynek-na-kavu-clatronic-ksw...
nebo nejaky podobny.
Ale to asi neni to ono, ze?
Verim, ze poradite, je tu mezi vami mnoho velice zkusenych pekarek. Diky uz ted!

@zareaguj


Diskusia k téme

nadia56
@mijaita ,  www.zasielkovyobchod.sk/eshop-mlynek-na-mak-51467.html,...
mam presne takyto a posielam link, kde mas viac mlyncekov, ja mam celokovovy, okrem maku meliem na nom ked potrebujem aj krystalovy cukor lebo praskovy cukor nekupujem, mlyncek na kavu nepouzivam, mak nie je v nom tak prevzdusneny a jemny ako zomlety na klasickom makovom mlynceku, snad sa ti nieco z linku hodi a vyberies si:-)
 www.zeleziarstvoplus.sk/mlynceky-na-mak/...
kuchticka
Aha, ja "predam" :-)) Mam krasny, perfektny mlyncek na mak, ale nemam mak. Co s nim? Ked sme boli pred 3 rokmi v Cesku a na Slovensku doviezla som si mak, ale teraz ho nemam kde vziat a pre mak sa mi do Europy cestovat neoplati. Mzna sa tam zasa niekedy ozhodnem ist.
sovka62
Mám multifunkčný malý prístroj kúpený kedysi na výstave v Inchebe. Volá sa My Butler, tu nájdete obrázok
 www.ciao.de/My_Butler_QVC__Test_2869998....

Je síce multifunkčný, ale používam ho len na mletie maku (veď preto som ho kúpila). Hoci je malý, zomelie naraz 200 g, asi za tri-štyri minúty, len ho treba počas mletia zo dva razy otvoriť a premiešať mak, aby celý nezostal na dne a zomletý sa nelepil na steny. Som s ním veľmi spokojná (veď si len predstavte, že by som ručne mlela 800 g maku do štyroch štrúdlí!).
babidka
Ked sa mi pokazil mlyncek na mak , tak som mak normalne mixovala v mixeri /vtedy som mala obycajny Zelmer/.Spolu s krystalovym cukrom - takto sa nelepil , pomlety bol tak akurat . Neskor som zistila , ze nie kazdy mixer dokaze pomliet mak :-) Niektore maju slabe noze alebo malu rychlost a tak mak v nom iba tak "pobehuje". Odporucam to skusit hlavne tym varechacom co ziju v cudzine a mak si musia iba obcas doniest zo Slovenska alebo im ho prinesie navsteva . Neoplati sa im drzat v domacnosti mlyncek ...Moj manzel sice vravi , ze najlepsi mak je rucne zomlety - ale asi aj preto , ze u nas melie mak on :-) Ale ak nie je doma , tak mak jednoducho mixujem.
mijaita
Mile varecharky, vase odpovedi i dikuzni prispevky jsem predala, myslim, ze pomohou. DIKY !!
evanaaa
Ja mám ten klasický, tuším liatinový, modrý, ani neviem, kde ho mám uložený. Mak som dávno nemlela, kúpila som namletý ale bez cukru, na to málo použitia mi stačil.
@sovka , chcela som sa podívať na ten link, ale nič mi neukázalo, asi treba ešte neičo vypĺňať.