Kuchyňa a vybavenie

Mixer

hubarka35 - fotkahubarka35, 14. mája 2011

chcem sa vás spitat aké máte skusenosti s mixerom BAMIX.....dakujem...

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Keď myslíš na tento ponorný mixér:



Tak taký má učiteľka v škole :) Je k tomu veľa príslušenstva, ako aj nádobka na mletie mäsa, ale tá je malá. Z vlastných skúseností viem, že keď sa motor prehreje, samo sa vypne, a netreba sa báť, že sa nám mixér pokazil :)))))))))))))))
trencanka
Je to spickovy ponorny mixer! Ja mam taky ale znacky Zepter. Mam ho uz viac ako 7 rokov, varim s nim casto, plna spokojnost.
hubarka35
áno Rony taký červený som si kupila a nezabere vala miesta,sidli na kuchynyskej linke-mám ho od nedeli tak pomali skušam čo dokáže.....ja som si ho na flore kupila-tam ho predvádzali...a ja blaznivá ho kupim-dalšie veci mi pridu v auguste čo neboli sučastou ale zvlášt sa kupuju....a čo s nim všetko robite?
kucharronald
Dá sa veď s ním rozmixovať polievky, vymiešať cesto, ak robím veľa praženice, vajíčka s tým miešam. Dá sa ešte rôzne ,,pasírované" šťavy, niekedy s ním vymiešam cesta na bábovku alebo tak. A keď prídu aj tie príslušenstvá, môžeš viacej. Najpr. na tom menšom mäsovom mlynčeku môžeš aj orechy, zeleninu, ovocie, mäso a tak :))
tothka
Ja by som tiež potrebovala kúpiť ponorný mixer, pretože som už uhnala k smrti aspoň štvrtý a to práve v týchto dňoch, takže túto diskusiu dosledujem, zvýšim si prehľad a možno si už nájdem ten nový.
ailuj82
ja mám tiež ten Zepter. Je podobný k tomuto. Často ho používam a som s ním spokojná. Omáčky vymieša na do hladka, orechy, mak, pečivo na strúhanku, aj mäso pomelie. Iný *mlynček* ani nemám :)
hubarka35
jáj Rony ani sa nepitaj čo stál,200euro...a tie dalšie veci budu za 100eur.....no ale nelutujem...všetky ostatné mlynky a mixer starši pojdu het a uvolni sa mi skrinka,aj tak na orechy som pokazila aj na mak nič moc nemele,na kavu nemám.....len ako si to vykompenzujem doma heh-každý mi dá po 50tke k na vianoce a išie nič nechcem......
hubarka35
ano tento mám no to z čiech tam boli predvádzat....aj tak je to dost....za to....
kucharronald
@hubarka35 :)) Teraz som si pripomenul jeden zážitok z tesca :) V tescu reklamovali nejaké nože- 15 ročná záruka, švédska oceľ, nikdy netreba brúsiť, nemožno ich zlomiť, poklepali nože aj kladivom, a potom sa jeden starší pán srandovne spýtal: Môžem ich hodiť o zem??? :)))) Keď sa kladivom nezlomili, určite sa nezlomia, ani keď spadnú....pán, ktorý reklamoval nedovolil :)) A ešte jednú otázku sa spýtali, kde vyrábajú tie nože :) Skúste si tipnúť, na krabicu bolo napísané: Made in China :)))))))) A cenu ponúkali nehoráznu.... okolo 250€ za nôž, k čomu pravdaže pribalili ,,darčeky", za ktoré sme nemuseli ,,platiť" :)
marcy
ponorným mixérom najčastejšie zahusťujem polievky.Nerobievam zápražky,ale uvarím o 2-3 zemiaky viacej,potom s vývarom rozmixujem ....napr. fazuľovú,hubovú,šošovicovú...aj hrachovú,tá je ale celá krémová.Z bordových zemiakov robievam ponorným mixérom hutnú kašu,mne s metličami nechutí :-)....
mixerka
prosím vás ja mám stolný mixér ETA 0010 a často sa mi stáva že mi nevie rozmixovať prísady,napr na mäsové pyré na jemno. ale bo mi robí falošný vzduch, t.j že mi prísady v mixovacej nádobe vyletia počas chodu mixéra nahor k veku nádoby a nože sa točia naprázdno. ako to mám riešiť? čo s tým mám robiť?
hubarka35
mixerka neviem-nie su už nože tupé,alebo velké kusy tam dávaš.....ja som nikdy taký mixer nemala...ani by som nechcela...len ručným som robievala čo metličky do každej misky strčim...neskor ponorný som použivala čo tiež je do každého hrnca či misy...a teraz mám ten nový.....na všetko je......
katarinka27
@hubarka35 urcite ste spravili dobre, ked ste si ho kupili, neolutujete :) Ja som si ho objednala z vasekuchyne.sk, tam je lacnejsi.. @tothka s bamixom Ti opotrebovanie nehrozi - resp. mas 10-rocnu zaruku...