Vlani som si z jednej túry po Slovensku priniesla korienok medvedieho cesnaku. Zasadila som ho, ale ono mi to, myslela som, "vykapalo". Ale čuduj sa svete tento rok v záhrade rastie.
Vie mi niekto poradiť, ako ho uskladniť na zimu ?
Vlani som si z jednej túry po Slovensku priniesla korienok medvedieho cesnaku. Zasadila som ho, ale ono mi to, myslela som, "vykapalo". Ale čuduj sa svete tento rok v záhrade rastie.
Vie mi niekto poradiť, ako ho uskladniť na zimu ?
@kimlo : máš skúsenosti s naloženým v oleji? Pýtam sa preto, že som naložila do oleja normálmy cesnak, držala som ho v chladničke v uzatvorenom pohári a aj tak sa mi pokazil, skysol.
Nechcela som nikoho odradiť, lebo zdravému človeku nemôže uškodiť, kto však má problémy s pečeňou, pankreasom, či žlčníkom, tak radšej pozor.
varecha.pravda.sk/recepty/medvedi-cesnak-tinktura-fotorec...
čítam opakovane tvoju prosbu-ale neviem odpovedať..len ten klasický poznám..myslím-že cesnak žltý má žltý kvet..či aj list?skús pohľadať..ja som gúglila-našla foto-no nebola zmienka o jedlosti...
Časť som pripravil s cestovinamy a slaninkou a časť som použil na prípravu aromatickej ryby (pstruh potočný preplnený medvedím cesnakom, pstruha som si kúpil priamo z rybníka a cesnak som si nazbieral v rámci turistiky cestou späť .......)
kde?
aj tu!
U vás je ešte zima @afataga , ja už som sa bola včera popásť. Moja naojobľúbenejšia zelenina :-)