O Varecha.sk

Mazanie komentarov

zolik - fotkazolik, 7. augusta 2014

Podla akych podmienok su mazane komentare uzivatelov?

"Podmienky pouzivania Varecha.sk"

9.
Na Varecha.sk je povolené pridávať iba obsah súvisiaci s gastronómiou a výživou. Je zakázané pridávať akýkoľvek obsah, ktorý porušuje platné zákony, najmä autorský zákon. Zakázané sú aj urážky, vulgarizmy, hanobenie rasy, národa či nábožentva, neplatená reklama, propagácia nelegálneho obsahu na iných serveroch, poškodzovanie dobrého mena prevádzkovateľa či spamovanie ostatných používateľov obsahom nesúvisiacim s ich aktivitami v rámci Varecha.sk. Zakázané je tiež zasahovanie do štruktúry a vzhľadu Varecha.sk iným spôsobom ako tým, ktorý bol prevádzkovateľom výslovne povolený. Zakázané sú pokusy o neautorizovanú zmenu obsahu patriaceho inému používateľovi a všetka činnosť, ktorá by mohla narušiť funkčnosť Varecha.sk.
10.
Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo podľa vlastného uváženia a bez predchádzajúceho upozornenia odstraňovať z Varecha.sk obsah, ktorý porušuje platné zákony a podmienky používania, ako aj blokovať prístup k službám Varecha.sk tým používateľom, ktorí porušili podmienky používania.

To ze si vyhradzujete pravo podla vlastneho uvazenia odstranovat prispevky, ktore porusuju platne zakony a podmienky uzivania, to chapem a akceptujem. Aby som predosla akejkolvek nezakonnej cinnosti zo svojej strany. Ktory z tychto zakonov a podmienok som pri svojom poslednom prispevku o 3 bodoch dnes doobeda porusila, ze ste moj komentar vymazali? Za odpoved dakujem vopred.

@zareaguj


Diskusia k téme

megdesign
@zolik Ja som tiez cakal, ze si zalozila peticiu... Ja zakladat nebudem, bo mi ju zrusia, ako zrusili zazitok nedavno a napisu mail, ako naposledy:

Dobrý deň,

dovolili sme si pozastaviť Vami založený zážitok s názvom "Pusta a jej pseudonick-y". Skôr ako obnovíme Váš zážitok na zverejnenie, chceli by sme si overiť, kam je smerovaný tento zážitok, čo by ste ním chceli dosiahnuť, nakoľko o pani puste (a jej charaktere) vieme všetci. (Myslíte si, že je to dobrý spôsob akým by sme mohli pani pustu umierniť? Pretože sa nachádzame v "začarovanom kruhu".) Neboli by sme radi, keby pred vikendom sa z varechy stalo opäť "bojište" o tom, kto má a kto nemá pravdu.

Z pohľadu redakcie, musíme uznať, že pani Pusta je aktívnym užívateľom, čo je zas pre našu stránku dobré.

Napíšte nám prosím pádny argument, na základe ktorého by sme Váš zážitok mali zverejniť.

Ďakujeme za porozumenie.
zolik
@megdesign Mne tu nejde o Pustu. Tvoj zazitok som si stihla precitat kym ho zmazali ;-). A priznam bol zabavny. Mne ide o to, ze v Podmienkach uzivania je jasne definovane, ktore prispevky ma redakcia pravo mazat podla "vlastneho uvazenia". Ale urcite nema pravo mazat vsetky bez rozdielu! Lebo bud boli dalsie komenty napisane potom co bol napisany podla nich nejaky zavadny koment na zmazanie a tak zmazu vsetky? Na co sa tu hrame?
1x pusta
elenamm
Rozum sa mi zastavuje, ked citam, co pisete @redakcia. Ved to vy ste dovolili, aby to zaslo az takto daleko. Tym, ze ju ochranujete, podporujete a vsetko jej dovolite. Ona moze vsetko, je bohyna varechy a ostatni su NIC. Keby ste ju davno razne umiernili, nikdy by sa tu nedialo to, co teraz. Takze zasa opakujem, ze svoju pracu nezvladate a nie ste nestranni, objektivni atd. Je to nanic.
zolik
@mariamka Ja viem, ze problem je NIEKDE INDE. To mi je uplne jasne. Ale ak mne redakcia vymaze len tak tri nezavadne komentare, tak ma vlastne nepriamo obvinuje, ze porusujem platne zakony Slovenskej Republiky! Ohliadnuc od Podmienok uzivania tejto stranky.
elenamm
@zolik redakcia maze ako sa jej zachce, resp. to, co pani Pusta prikaze vymazat, to je vymazane. Je to smutne, ale je to tak. Jeden clen terorizuje ostatnych na vareche, kvoli tejto pani su tu neustale boje, ale je jej to dovolene, pretoze je AKTIVNY PRISPIEVATEL. OK, koncim, povedala som, co som mala na srdci a aj tak to bude vymazane.
mariamka
@zolik "mazanie" nikdy relevantne nevysvetlili, nie je na to ziadne pravidlo, mam svoju skusenost
zolik
@elenamm Podla platnych "Podmienok pouzivania Varecha.sk" nemoze byt Tvoj prispevok vymazany kedze si sa nedopustila ziadneho priestupku podla bodu 9. a ani podla bodu 10.
pribinacek
Ten závadný koment pod pustinym receptom bol o tom, že bola odhalená jej identita. Teda aspoň ja to tak vidím, lebo som čítal všetky komenty teraz už zmazané. Ona poprela svoju totožnosť, zmazala udaje aj na facebooku a tvrdila že je to dakto iný. Neviem či má dôvod popierať svoju totožnosť, alebo sa hanbí, že ste ju odhalili, ale každopádne dôvod má. Preto to redakcia asi zmazala, pre ochranu osobných údajov. A následne zmazala všetko, lebo všetko so všetkým tam súviselo. Pritom tam boli aj veľmi múdre komenty a myšlienky, škoda že som to neofotil. Či má redakcia jeden meter? Asi nie. Určite nie. No snáď sa vyjadria. Tolko môj názor.
pusta
@zolik , na všetky tvoje tri pozitívne komentáre som ti rovnako slušne pozitívne odpovedala.
ak si moje odpovede nečítala, tak ti ešte raz dakujem.
moje odpovede na tvoje komentáre boli tiež vymazané, akceptujem rozhodnutie @redakcie.
zolik
@pribinacek ak si cital vsetky komentare, tak si cital aj moje, kde som pisala, ze urcite je to len nahoda, ze akasi Iby Meszarosova z Pariza zijuca v Stokholme ma uvedene ako posledne aktivity pustine recepty z varechy. Ved nahody sa deju a jej recepty su ozaj dobre. V dalsom som pisala, ze na tejto stranke vsetci vystupujeme pod prezyvkou, teda aspon väcsina z nas. Ak niektory uzivatel odhali identitu ineho uzivatela nie je to problem Redakcie! Problem Redakcie by to bol vtedy keby tieto osobne data dali k dispozicii oni sami. A tu nastava opätovne otazka mazania dat. Ak niekto jej identitu aj odhalil neprevinil sa proti ziadnemu bodu v Podmienkach uzivania tohoto portalu.
pribinacek
Ano čítal, mám nohu v Egypte, ležím s noťasom na bruchu a čítam. Bol tam aj odkaz na pani doktorku, aj na top recepty, všetko som čítal. Ale opakujem, že tam boli aj slušné a múdre komentáre a tie boli tiež odstránené. Zrejme sa nemeria jedným metrom a dakto tu má protekciu. Tiež nie som "pribinacek" ani jogurt, mám meno a som kus chlapa. Ale kto chce kam, pomôžme mu tam. Len mi to príde ako boj s veternými mlynmi. Čítam varechu už dlho a mám pocit, že to tu ani nie je o receptoch. Ale na druhú stranu, stránka je napínavejšia než Akta X.
zolik
@pusta nemala som sancu ich citat kedze vsetko bolo vymazane. A to je presne o com hovorim. JA rozhodnutie redakcie neakceptujem. Ked tak mali odstranit komentare, ktore sa priecili niektoremu bodu Podmienok pouzivania alebo by boli podla zakona trestne. Ale nie takto. @pusta ja osobne s Tebou ziaden problem nemam a ani som za posledne viac ako 3 roky nemala. Hned na zaciatku tejto diskusie a aj pod tvojim receptom som napisala, ze mne ide o mazanie prispevkov, komentov, poznamok atd. ako sa komu paci alebo nepaci. Hlboko odsudzujem osobne utoky, ci sa to tyka nabozenskeho vyznania, prislusnosti k etniku a v neposlednom rade zatahovanie do diskusii rodinnych prislusnikov.
kukulienka71
Redakcia to nechala zájsť veľmi ďaleko:-( konali už potom asi pod nátlakom a mazali plošne, keďže sa to strašne nakopilo, nemali čas vyberať podmienkam vyhovujúce a nevyhovujúce komenty. Tiež to čítam všetko, je mi z toho zle a ja byť adminom, mazala by som okamžite komenty nesúvisiace s receptom, toto zašlo až tak ďaleko, že otvorene píšem o šikanovaní, o vyťahované vecí, ktoré sem vôbec nepatria! Už mi to pripomína sabotáž stránky. Sú to silné slová, ale nie je to riešením na tieto konflikty napádať neustále:-(
zolik
@pribinacek pozrela som fotku a teda ozaj nie si ziaden "jogurt". A ano, mas pravdu, boli tam velmi dobre a mudre komentare, preto chcem vediet podla akych pravidiel a podmienok sa tu mazu komentare! Lebo jedna Pani povedala? Aj Don Quichote by mal väcsiu zabavu s Akta X ako s nasou redakciou.
megdesign
@kukulienka zas nevie citat, pravda... A hladka ego @puste ...

@elenamm pisala o tom, ze @redakcia nechala tak daleko zajst @pustu , ze jej dovoluje vsetko...

Citujem redakciu, na co reagovala @elenamm :

"Skôr ako obnovíme Váš zážitok na zverejnenie, chceli by sme si overiť, kam je smerovaný tento zážitok, čo by ste ním chceli dosiahnuť, nakoľko o pani puste (a jej charaktere) vieme všetci. (Myslíte si, že je to dobrý spôsob akým by sme mohli pani pustu umierniť?"

Cize redakcie vie, co je @pusta zac, ale nechala jej volne ruky a podporuje ju.

Ale ved to by si nebola ty, keby si @puste nehladkala, vsak?
zolik
@tiginko nebavi. Ja len chcem od redakcie konecne vediet podla AKYCH pravidiel mazu komentare. Nestalo sa mi to prvy raz, a ani ostatnym, ale tento krat ma to uz poviem slusne nasrdilo.
zolik
pod pustinym receptom to uz zacina byt opät ako v rozpravke, zacarovany kruh. Som zvedava kedy redakcia zacne mazat.
používateľ nemá avatar
123
123
aj ja som "zírala"...
zolik
@evusik recept je zablokovany a dalsie komentare sa pridavat nedaju. Bud sa upratuje alebo sa maze.
obor123
Redakcii sa ešte nechce dať vysvetlenie. Podľa mňa každý je na jej názor zvedaví.
1x zolik
používateľ nemá avatar
123
123
nie som odborník od počítačov, ale tzv IP adresa sa neviaže na jeden konkrétny počítač? Pri pridávaní hviezdičiek nás to nepustí hlasovať viackrát. Nemalo by to fungovať takto aj pri prihlasovaní sa?
renulienka
...to, ze ma pani p. niekolko nickov vedeli snad vsetci. Tiez som na to upozornila redakciu a bolo mi odpovedane nieco v tom zmysle, ze taketo ,,veci,, nesleduju ;-) Len nechapem o co islo v tych zmazanych komenaroch o ktorych pise @pribinacek ?
margaretka28
takže redakcia podľa vlastných slov vie, čo je pusta zač, ale napriek všetkému aj tak nič neurobí, lebo p.... pridáva každý den jeden recept s 25 fotkami a to je pre nich dôležité, my ostatní nie sme dôležití, ani naše názory....tak od zajtra milí varecháči, variť, fotiť min. 20 fotiek ku každému receptu a potom možno aj náš názor niečo zaváži !
zolik
@margaretka28 , tak to teda nie! Ked sa uzivatel zaregistruje na tuto stranku tak potvrdzuje ze suhlasi s podmienkami, ktore urcil prevadzkovatel, v tomto pripade Redakcia. A redakcia je tiez povinna sa tychto dohodnutych podmienok drzat. Je to ako obojstranne uzavreta zmluva. A nie na popud niekoho, alebo aj svojho mazat prispevky kohokolvek hlava, nehlava,krizom, krazom ako sa komu hodi do kramu.
margaretka28
@zolik , áno, malo by to byť ako píšeš, ale sama vidíš, je to je iba naše prianie, realita je úplne iná a asi ich to v redakcii netrápi, inak by už dávno s p....spravili poriadok a bol by navždy pokoj, pamätám si na časy, ked pusta mohla písať komentáre iba prostredníctvom admina, lenže potom jej cenzúru zrušili, chvíľu sa tvárila priateľsky, omotávala si hlavne nových zaregistrovaných, lebo ostatní ju už poznali a potom sa znovu prejavila v plnej paráde.....no ale hlavné je, že je aktívna užívateľka, čo na tom, že za každým cirkusom, čo sa tu udeje stojí ona, alebo jej pseudonick !
redakcia
Dobrý večer. Vaše komentáre, pripomienky evidujeme. Nepridávajte ďalšie komentáre k tejto téme. Nie je to potrebné. Pekný zvyšok večera.
zolik
@margaretka28 , na tu komunikaciu cez adminov sa velmi dobre pamätam! Bolo to v roku 2011. Dodnes ma takyto a aj dnesny postup administratora webovej stranky zaraza, priam az profesionalne uraza.
hanak
Najsmutnejšie na celej veci je, že kvôli nejakej Veľkej klamárke nám unikajú oveľa lepšie recepty, ako jej vlastné. Zrejme je to jej zámer, odpútať pozornosť od šikovnejších, ako je ona. Nepamätám sa, že by redakcia mazala komentáre pod iným receptom, ako pod pani P. Pani P táto situácia zrejme veľmi vyhovuje, za každú cenu chce byť stredobodom pozornosti. Mám dojem, že "redakcia" je jej stará mama, ktorá má už súdiac podľa veku pani P aspoň 95 rokov, preto jej to nezazlievajme, že pri vymazávaní komentárov je taká "objektívna". Veď, každého z nás to možno raz postihne. Prajem Vám príjemný zbytok dňa a redakcii tiež príjemné vymazávanie príspevkov! Dobrú noc, deti!
hanak
@redakcia , ešte si dovolím jednu poznámku. Komentáre a pripomienky evidujete. Nemáme pridávať ďalšie. Na čo teda čakáte???? Na Tomáša? To Vás má zas len on vytiahnuť z týchto "sračiek" ????
tomas
Neviem co presne sposobilo tuto hadku, vcera som bol mimo Varechy cely den. Asi si dnes poobede vyhradim par hodin na citanie zmazanych komentarov.

V kazdom pripade, k otazke, ako sa mazu komentare:

A) komentare si moze mazat majitel receptu pod svojim receptom (kedze je to jeho recept), toto dakedy nebolo mozne, je to tu uz par mesiacov

B) komentare moze mazat redakcia/admini, na zaklade podmienok pouzivania.

Tazko sa odpoveda na vseobecnu otazku, ono je lepsie ak by ste poslali email, kde sa spytate na konkretne. Viete lahsie sa da odpisovat na otazku "preco sa zmazal komentar ten a ten z toho receptu (link)", ako vseobecne "preco mazete nieco", denne su tu tisice komentarov, admini precitaju obrovske kvantum veci, a ani neviete kolko reklam, spamov, ci rasistickych veci zmazeme, lebo ich po zmazani nevidite.

Preto na vseobecnu otazku neviem odpovedat konkretne. Kedze neviem ktoreho komentaru sa to tyka. A mozno ho nezmazala ani redakcia, ale samotny pouzivatel z pod svojho receptu.
megdesign
@tomas ale teraz bud zavadzas, alebo ja som tupy... Ja nemozem mazat svojvolne komentare pod mojimi receptami. Nie, ze by som to vyzadoval, ale teraz som skusal, a akosik to nejde /alebo to neviem/. Pod diskusiou to ide, to hej...
zolik
@tomas v tomto konkretnom pripade ide o vymazanie prispevkov viacerych uzivatelov aj neodporujucich zakonu, ci podmienkam uzivania pod receptom: Studena polievka zo zlteho melonu, citrusov a mäty priepornej so sorbetom. Pridany uzivatelom "pusta" dna 5.8.2014 o 18:44.
redakcia
@zolik , komentare pod receptom Studena polievka zo zlteho melonu, ... vymazala redakcia, nakolko sa pod receptami rozprudila diskusia, ktora nebola v sulade s Podmienkami pouzivania Varecha.sk. Medzi vymazanymi komentarmi boli aj take, ktore boli v poriadku, za ich vymazanie sa ospravedlnujeme.
1x onika
uka424
Myslím, že by nezaškodilo, keby uvedená pani, ktorá tu robí toľkú zlobu a provokuje, dostala na tejto stránke dištanc, tak ako to bolo na známej českej stránke o varení. Tiež jej tam mali dosť. Teraz zmazala o sebe údaje aj na FB, ale tu to sama nespraví.
zolik
@redakcia , Ale v tom pripade nedodrzujete Vy Vami stanovene "Podmienky pouzivania Varecha.sk", ktorymi definujete, ktore komentare zmazane budu a ktore nie.
redakcia
@zolik , tu sa predsa neda hovorit o nedodrziavani Podmienok pouzivania. Spravili sme chybu, to ano, ale ake nedodrziavanie. Navyse skryte komentare sa daju pod receptami znova zviditelnit.
evusik
@tomas dnes 07:53

A) komentare si moze mazat majitel receptu pod svojim receptom (kedze je to jeho recept), toto dakedy nebolo mozne, je to tu uz par mesiacov

komentáre sa mazať nedajú!!!! mazať ich môže len redakcia
andreac
Este k nasmu komentaru z 9:06 hod.:
Prezreli sme si vsetky nami skryte (vymazane) komentare pod receptom Studena polievka zo zlteho melonu, ... Len JEDEN (a to od @zolik , 6. augusta 2014 o 18:30) zo 78 skrytych komentarov bol naozaj tykajuci sa receptu. Vsetky ostatne skryte komentare riesili zalezitosti, ktore naozaj s receptom nesuviseli a viedli k dalsim neprijemnym diskusiam.
gubics
Prečítala som si všetky komentáre ktoré ste tu napísali. Je pravda, že pri nejakých receptoch každý komentár je ešte komentovaný pani @pusta , a obyčajne reaguje dosť podráždene.
Ja považujem takúto "diskusiu" za jalovú. (Odpuste nechcela som sa nikoho dotknúť). Vychádzam zo svojich skúseností, keď budete ignorovať jej recepty ako aj komentáre, tak sa snáď spamätá.

Máme takú skúsenosť s jednou susedou, ktorá nás nonstop provokuje, a ja nič , - nereagujem. Predsa sa neznížim na jej úroveň a nebudem sa s ňou vadiť ako nejaká dedinská kofa. Pozdravím prvá (hoci ona je odo mňa cca o 30 rokov mladšia), a tým sa skončila s ňou moja konverzácia. Druhá suseda sa nechá stále vyprovokovať, a sú "na nože". Potom sa chodí ku mne sťažovať. Darmo jej hovorím, aby ju ignorovala, mne sa to osvedčilo, a mám od nej svätý pokoj. Skúste sa držať týchto zásad možno to pomôže.
tomas
@zolik už sme zistili.

Komentár začínajúci textom "Recept je zaujimavy, netradicny a aj dost..." pod receptom Studená polievka zo žltého melónu, citrusov a mäty piepornej so sorbetom (fotorecept) bol zmazaný nechtiac omylom. Nabudúce, poprosím, konkrétne sa opýtať cez "Upozorni admina" na konkrétny komentár, rýchlejšie zistíme, čo presne hľadáte. Ako zo všeobecnej otázky.

Komentár sa vrátil zjavil späť pod recept Studená polievka zo žltého melónu, citrusov a mäty piepornej so sorbetom (fotorecept)
-  varecha.pravda.sk/recepty/studena-polievka-zo-zlteho-melo...

obor123
@redakcia , môžem sa opýtať, prečo som od tejto chvíle nedostala ani odpoveď, keď som dňa 1.8.2014 upozornila darina na nevhodný komentár ?
1x zolik
rea1
no fasa, človeka poteší takáto diskusia. keď som pred dvoma či troma dňami, hneď v deň uverejnenia toho melónového receptu písala redakcii, aby tú dementnú - a na tom slove trvám - diskusiu zastavili, ani sa nikto neunúval odpovedať mi, nie žeby ju snáď ešte zastavili. nuž, sebestredných arogantných ignorantov asi treba ochraňovať a "obyčajní" varecháči nech si trhnú nohou. pekné. miesto vykopnutia jednej ženskej radšej nechajú zničiť úroveň celej varechy.
zolik
Vazena @redakcia , musim priznat, ze som Vasou reakciou a postojom k danej teme trochu sklamana, o to viac, ze osobne mam niekolkorocnu prax ako spravca siete a administrator (to len na okraj a nie v SK). Preto chapem aj Vasu poziciu. Stranka je pre nas uzivatelov bezplatna a pri ich pocte a pocte Vasich inych portalov mate urcite prace vyse hlavy (a asi aj obmedzeny rozpocet a personal, ako teraz vsade). Toto vsetko chapem. Co vsak nechapem je rozdelovanie pouzivatelov na V.I.P. (vid. mail zverejneny megdesign) a ostatnych. Tych niekolkych vymazanych prispevkoch pod spominanym receptom, aj ked sa mozno priamo netykali receptu, ale neurazali, neosocovali a nehanili. V bode 9 Podmienok uzivania, citujem: "....spamovanie ostatnych pouzivatelov obsahom nesuvisiacim s ich aktivitami v ramci Varecha.sk". Ja osobne pod aktivitami nerozumiem len pridavanie receptov a ich chvalenie. Vysoko si Vase ospravedlnenie a priznanie chyby vazim. Urcite nepotrebujete moje rady aby ste zvazili dalsie kroky. Na tuto moju uvahu od Vas odpoved samozrejme neocakavam a ani nevyzadujem. Prajem Vam pekny den.
elenamm
A ja este dodam, ze tu bolo more urazlivych a ponizujucich komentarov na uzivatelov, ktori neboli vo vasom VIP zozname a tie ste nevymazali. Tak isto nereagujete, ked vam takyto uzivatel oznami nevhodny komentar. Ako napr. pise @obor a nie je jedina. Ale ked vam ho oznami uzivatel, ktoreho protezujete, reaguje a maze sa ihned. Toto ale nikam nevedie a nikdy sa to pravdepodobne nevyriesi.
1x zolik
zolik
@rea1 prepac, ze som ta diskusiou nepotesila, ale dakujem za Tvoj prispevok
@elenamm dakujem za Tvoj dodatok
andreac
@obor123 , @rea1 , celkom cestne (naozaj sa nevyhovaram), ale ja som od Vas ziadne upozornenie admina na nevhodny komentar 1.8.2014 nedostala (prekontrolovala som si vsetky zlozky posty vratane spamu). Viem, ze to vyzera pri celej tejto kauza ako vyhovorka, ale pisem pravdu. Je mozne, ze nieco technicky zlyhalo, neviem si to inak vysvetlit.

@zolik , naozaj nerozdelujeme uzivatelov na VIP a ostatnych. Este raz som si presla vsetky skryte komentare pod receptom Studena polievka zo zlteho melonu, ... - nemam pocit, ze by mali byt opat zverejnene. Nam vobec nevadi, ak uzivatelia diskutuju pod receptami aj o inych temach, ako je gastronomia, ale toto uz prekrocilo vsetky hranice slusneho spravania. Spravne pisete, ze v nasich Podmienkach pouzivania je v bode 9 toto:

Zakázané sú aj urážky, vulgarizmy, hanobenie rasy, národa či nábožentva, neplatená reklama, propagácia nelegálneho obsahu na iných serveroch, poškodzovanie dobrého mena prevádzkovateľa či spamovanie ostatných používateľov obsahom nesúvisiacim s ich aktivitami v rámci Varecha.sk.

A v tychto skrytych komentaroch su v podstate len same urazky a osocovania.

@elenamm , snazime sa vymazavat vsetky komentare, ktore urazaju uzivatelov. To, ze sa niekto vyjadri kriticky k receptu, nechavame. Kazdy, kto pridava recept na zverejnenie, musi ratat aj s negativnou kritikou. A este raz opakujem: neprotezujeme ziadnych uzivatelov. Ja (hovorim za seba), ziadneho uzivatela osobne nepoznam (aspon o tom neviem) a nikoho nezvyhodnujem, napriklad na zaklade poctu pridanych receptov a pod.
1x havino
mariamka
ja by som doporucila zaviest to mazanie komentarov autorom, ako pise @tomas ze funguje a nefunguje, nech si kazdy zmaze, co mu vadi, aspon uvidime, co komu vadi...
p. @andrea ale ziadne hanobenie rasy, nabozenstva, reklamy, urazka prevadzkovatela,,... sa nediali ,, islo len o PRAVDU ... ved sme na Pravde :)
obor123
@andreac Ďakujem za "ochotu" .Pravdu povediac ,ja som ani inú odpoveď po týždni ani nečakala . Len stále som presvedčená ,že u Vás meter nie je meter . Úprimne si odpovedzte na moju otázku .Verili by Ste mi ,keby Ste ma len raz požiadali o pomoc a ja po týždni , aj to po urgenciách by som Vám napísala ,že síce ma to mrzí ,ale ja som Vašu prosbu o pomoc nedostala ?
Teraz k Vám mám druhú prosbu . Prosím si úprimnú odpoveď . Dúfam ,že to nebude po týždni ,aj to po urgenciách . Ďakujem,
zolik
@andreac v prvom rade dakujem za odpoved a snahu danu situaciu ozrejmit. Tie urazlive komentare boli, povedala by som az na zaver. Na co ale chcem teraz zareagovat je nasledovne. Ak bude mat pouzivatel moznost mazat pod svojimi receptami komentare, ktore sa mu nepacia, tak to povedie 1. k neobjektivite, 2. k zavadzaniu, 3. k neserioznosti. Uvediem priklad: Vyhladam si u spoluvarecha recept. Su tam len same chvaly a pochvaly a uzasne, fantasticke atd. Lebo ved negativa, typu nepodaril sa, presolene, nevykysol, neodporucam, atd. su vymazane. Mam pokazenu veceru aj vecer. Samozrejme funguje to aj obratene ;-). A vieme dobre, ze tu mame Varechacov neomylnych a aj jesitnych. A toto pri vsetkej ucte k Vasej praci "neuhlidate".
mariamka
@zolik este ak mozem, da sa nastavit funkcia "skrytych komentov" /vid ine weby/ ak chces, si ho rozkliknes,, a myslim, ze aj @redakcia tuto funkcionalitu vyuziva v ramci spravcovstva
zolik
@mariamka myslim, ze nie. Redakcia/Administrator ma ine pravomoci ako obycajny uzivatel.
zolik
@hanak ja viem!! ale mne osobne v tejto diskusii nejde o pustu (ani mi nikdy neslo, mne je jej identita volna), mne ide o postup a pravidla a povedzme priority pri mazani komentarov, prispevkov atd.
hanak
@zolik , ja viem, len si neviem spomenúť, či ešte niekde pod iným RP boli komentáre vymazávané. Alebo, aspoň s takou intenzitou.
obor123
@andrac ,uľahčím Vám robotu. Bolo to 1.8.2014 pod receptom pečené rezne z bravčového karé v mlieku od pusty medzi 21 - 22.30hod. Dúfam ,že aspoň trošku som Vám pomohla .
zolik
@hanak neviem, ale nemyslim. Sice som registrovana od aprila 2011 ale nebola a nie som tu kazdy den. Dost casto pozriem co je nove a ani sa neprihlasim. Ale mas asi pravdu, vazne si nespominam, ze by pod niekoho ineho receptami bol byval taky cirkus. Este si spominam, ze 2011/ mozno este aj 12 boli pustine komentare sprostredkovavane redakciou. Ale preco to tak bolo, to neviem. Na to sa musis spytat, ak Ta to zaujima Varechacov starsich odo mna.
megdesign
Aha co som nasou :DDD

 masovylabuznik.sk/pouzivatelia/pouzivatel/?name=pusta...


Je tam uzivatel menom @pusta aj s foto a vyjadrila sa, ze jej najvacsi kulinarsky uspech je:

"Môj najväčší kulinársky úspech:uverejnenie receptu Šalát z uhorky, cherry paradajok, červenej cibule so syrom v magazíne varechy denníka Pravda a prvé miesta na Toplište variaceho webu Varecha.sk"

Inak, gratulujem k uspechom:

Na "Toplište" popredne miesta mas koli neustalym hadkam a tym padom klikaniu na tvoje rcp, v tlacenej prilohe pravdy som mal rcp aj ja :P

@pusta uz ked toto popries, si vybavena ;)
používateľ nemá avatar
123
123
to už bude aj redakcia-člen tímu tvoriaceho Varecha, prilievať olej do ohňa?
1x safran
zolik
@megdesign dakujem, mas pravdu "zaspal na vavrinoch", mne uz zial sem tam niektore zvraty chybaju. Ale ty si "zaspau"! ;-)
používateľ nemá avatar
123
123
zolík - aj keď som tu iba krátku dobu, tiež som toho názoru...
používateľ nemá avatar
123
123
no, megdesign, teraz som sa ale naozaj pobavila... ja a "pusta" to si úplne, ale úplne vedľa...a UFO nemám rada... myslela som si, že máš väčší prehľad v komentoch...nepridávam recepty, len ich rada z tejto stránky používam, hviezdičkujem, čo sa mi páči a nevyjadrujem sa k tým, ktoré ma neoslovia
používateľ nemá avatar
123
123
no-už ma to prestáva baviť-, chlapci a dievčatá... tu niet čo dodať, ...nie som "pusta" a ani Don Quijote, - sama som včera o 20.06 pridala komentár: "nie som odborník od počítačov, ale tzv IP adresa sa neviaže na jeden konkrétny počítač? Pri pridávaní hviezdičiek nás to nepustí hlasovať viackrát. Nemalo by to fungovať takto aj pri prihlasovaní sa?" -teda pri zaregistrovaní sa...
megdesign
Ak by si chcela nazor odbornika:

IP sa viaze na uzol providera. Cize tvoju ip v tvare 192.168.x.x ma xy ludi, co si necha 192 podsiet... ti lepsi si davaju 10.x.x.x... ;) Ak by si mala verejnu IP, tak to je ine... Ale to by si sa nedoplatila...

A ano, da sa spravit hlasovanie, ze ta to pusti len raz, MAC adresa, cookies a spol ;)

Cookies je mohutny nastroj ;)

By si sa divila, co vsetko o tebe /tvojej masine/ odosiela tvoj IE, Chrome a ine prehliadace, mila @pusta , @123 , @jozinko , @popolvar a spol. ;)
andreac
@obor123 , k Vasmu dnesnemu komentaru 17:26 hod.
Nemam dovod si vymyslat, e-mail s upozornenim pre admina som naozaj od Vas nedostala.
Moja uprimna odpoved na Vasu 2. prosbu: verila by som Vam (zdovodnenie: som pozitivne zmyslajuca osoba).

@zolik , k Vasmu dnesnemu komentaru 17:50 hod.
V tomto s Vami suhlasim, pod receptom by mali byt aj kriticke komentare. Idealne by bolo, keby si kazdy uzivatel mohol nejakym sposobom filtrovat (skryvat) komentare od uzivatelov, ktorych povedzme nema oblubenych.

@hanak , k Vasmu dnesnemu komentaru 18:16 hod.
Spomenula som si na recept, pod ktorym bola burliva diskusia a nie je od @pusta :
 varecha.pravda.sk/recepty/antioxidantovy-salat-flavonoidn...


@zolik , k Vasmu dnesnemu komentaru 18:53 hod.
Redakcia Varecha.sk obmedzila v minulosti na isty cas uzivatelke @pusta komentovat recepty.
používateľ nemá avatar
123
123
ale, no... @megdesign , veď som písala, že nie som odbornik na PC, a pravdu povediac,nerozumiem tomu všetkému, čo vysvetľuješ... a okrem toho- necítim potrebu vyvrátiť ti tie bludy o tých ostatných nickoch... ja som ja - a viem kto som...
zolik
@andreac dnes 23:15, dakujem Vam za odpoved a za Vas nazor. Ja viem co myslite. Na sposob mailovych schranok, kde si uzivatel nastavi filter s vybranymi odosielatelmi, slovami, heslami atd. a pada mu to do tzv. spamov. Ale to je tiez riesenie velmi pritiahnute za vlasy. V podstate v tom nevidim ziaden rozdiel. Komentare, ktore sa pouzivatelovi nepacia jednoducho skryje do svojej spamovej schranky namiesto toho aby ich priamo vymazal.
terinka55
@pusta , ak je naozaj pravda, čo tu o Tebe píšu, že všetku tú hystériu okolo Teba si vlastne spustila Ty sama, je to od Teba veľmi nehanebné a nedóstojné dámy Tvojho veku. S varením a Tvojim kuchárskym umením to nemá nič spoločné! Nie raz som sa Ťa zastala, lebo som mala pocit, že sa ubližuje človeku. Nebudem to ľutovať, ale aby som bola férová, tak sa všetkým dotknutým úprimne OSPRAVEDLŇUJEM. Prepáčte, otvorili sa mi oči!
kukulienka71
to mazanie komentov pod vlastným receptom neschvaľujem, vôbec by to nebolo objektívne, treba vedieť prijať pochvalu aj kritiku. Práve preto sa podľa mňa vytvorilo označenie "pekný komentár", že ho možno použiť aj ako vyjadrenie názoru autora receptu na hodnotiteľa receptu. Na udržanie poriadku a dodržanie pravidiel a slušnosti má dohliadať redakcia, t.j. urážlivé a útočné, spamujúce komenty mazať bez pardonu, či po nahlásení používateľmi, či po vlastnom uvážení. Prajem k tomu veľa trpezlivosti a rozvážnosti:-)
megdesign
@kukulienka skoro plne suhlasim... Treba vsak brat v uvahu, kto prvy zacal utocit.... Nie raz sa stalo nasledovne: Ak pochvalis, vsetko ok, ak kritizujes, NOK ;) Treba si uvedomit, ze kritika bola vyslovena. Zalezi , ako bola prijata... A vela krat tym hadka zacina.....
zolik
@megdesign viem ze tvoj komentar bol adresovany @kukulienka71 , ale ak dovolis trochu sa zamiesam. Cele je to o tom ako je kritika podana a ako je prijata. Ludia su velmi rozdielni a kazdi pocuva inak. Poznas to sam zo sukromneho a pracovneho zivota. Tu je to o to tazsie, ze je to vlastne vsetko virtualne a este aj pod rozlicnymi prezyvkami. Ked mas pred sebou fyzicky konkretneho cloveka vies odhadnut ako zareaguje (rec tela, mimika) a tomu prisposobis svoju komunikaciu. Je tak? Tak ci onak na margo kritiky. Moj stary otec hovorieval, a ozaj neviem ci to mal z vlastnej hlavy, alebo si tento citat od niekoho prepozical: "Clovek, ktory nevie prijat kritiku si nezasluzi pochvalu."
kukulienka71
KULTÚRA PREJAVU je to, čo tu niektorým chýba a je pravda, čo píše @zolik , nie je jedno, AKO je kritika podaná a potom príde reakcia. Tie dve veci by mali byť asi na rovnakej úrovni, aby nevznikali hádky. Ale vo virtuálnom svete, pod nickmi a avatarmi si ľudia dovolia viac, ako keby tam mali reálnu fotku s občianskym menom:-( inak, pekný citát, @zolik ;-)
pacinka
Treba len dúfať, že rozprávka o Popolvárovi najväčšom na svete nebude mať reprízu :D
používateľ nemá avatar
123
123
tu sa naozaj nedá ísť s "kožou na trh" želám všetko dobré, nabudúce nekomentujem,nehviezdičkujem...
1x elef
brambora
@tiginko ale naozaj nechapem, ze "co tym chcel basnik povedat" ked sa rozhodol pre privlastok 1. :D unika mi pointa. ;)
1x elef
hanak
Tak tomu, čo napísal @123 nechápem absolútne ani ja, pritom som si už v živote toho vypočul ajajáááj! Škoda, že už nabudúce "nekomentuje". Možno by sme to pochopili.
Faktom ostáva, že sa nám zrodila nová hviezda, len treba dúfať, že sa z nej nestane čoskoro tzv. NOVA /výbuchujúca/ hviezda.
zolik
@hanak zlaty, uvidime co nam buducnost na tom nasom Varechacskom nebi prinesie.
hanak
@zolik , "zlaty" mi povedala moja manželka, ani si už nespomínam. Straaaaaaašne dávno to muselo byť. Zato moja, ešte chválabohu žijúca mama, mi to hovorí dosť často. Ale asi v takom zmysle, že: "Vieš čo, zlatý môj, ja by som ti najradšej takú strelila po papuli, že.........". Ale to je len vtedy, keď jej dáva rozumy samozrejme, kto iný, ako tá moja manželka. Ale, všetci to berieme s humorom, ako ináč? Túto stránku by sme mali brať tiež tak trochu s humorom. Je to dobrá vec, naučila ma veľa, veľa som sa aj pobavil. Niekedy aj rozčúlil. Žiaľ, väčšinou len pri jednej jedinej "hviezde". Adminom nemôžeme vytýkať absolútne nič. Uvažoval som nad tým, že vyhovieť tisíckam ľudí je nad ľudské schopnosti. Ale pekné je, ak s nami sem tam "podebatujú". A Tebe, @zolik , ďakujem za slovo zlatý;)), a vareche ďakujem za to, že JE!
1x zolik