Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó fotorecept

nonna - fotkanonna, 13. februára 2014
Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept)
Foto: nonna

V období zimy je dôležitý dostatočný príjem vitamínov a antioxidantov chrániacich organizmus najmä pred infekčnými ochoreniami dýchacích ciest. V šaláte sú betakarotény, flavonoidy, antokyány, Zobraziť celý popisV období zimy je dôležitý dostatočný príjem vitamínov a antioxidantov chrániacich organizmus najmä pred infekčnými ochoreniami dýchacích ciest. V šaláte sú betakarotény, flavonoidy, antokyány, qercitín, mnohé vitamíny, stopové prvky /Zn, Cu/ a vláknina. časť zeleniny som prevarila kvôli získaniu vývaru, ale len krátko, aby nebola potlačená aktivita vitamínov a biolátok proteínovej povahy. Dressing nie je hútny vďaka zakysanke, jogurtovej majonéze, navyše zriedený vývarom.

2
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

70 g
40 g
70 g
30 g
30 g
2,5 PL
2 ČL
0,75 dl
podľa chuti
kúsok väčší (feferónka)
1 ČL
1/3 ČL
1/3 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny I.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny II.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, cibuľu po ošúpaní nakrájame nadrobno, kapustu pokrájame na menšie kúsky, mrkvu očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle, grep zbavíme šupy a rozkrájame na kúsočky.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polovicu množstva kapusty a cvikli dáme prevariť na 5 minút spolu s chilli.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zlejeme, vývar odložíme na prípravu dressingu.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prevarenú zeleninu pridáme k ostatnej čerstvej a grepu, dobre premiešame.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Okoreníme všetkými koreniami okrem kurkumy, pokvapkáme citrónovou šťavou, trošku osolíme a opäť dobre premiešame.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ku kyslému mlieku prilievame postupne vývar, dobre rozmiešame.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K tejto zmesi pridáme majonézu, trochu osolíme a opäť dobre rozmiešame.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Okoreníme kurkumou, rozmiešame.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dressing prelejeme k zelenine a rovnorodo premiešame.

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hotovo, ráčte si pochutnať! A hlavne PRE ZDRAVIE!

    Antioxidantový šalát Flavonoidné Bordó (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

mirop
vsetky veci z receptu mam rad ale pri citani a pozerani na fotky sa mi urobilo zle, vyzera to nechutne
mirop
ja viem patrilo by sa pochlebovat, mam rad salaty a preto som si precital tento, no nemohol som si pomoct, prepacte bola to prva reakcia a nemusel som to tu pisat, skoda ze sa to neda zmazat
nonna
Hmmm, hmmmm...., takže veľactenému CHUTNÉMU maestrovi Miropovi sa moja odpoveď evidentne nevidela. Pokúšať, osočovať sa môže, len brániť si svoje už nie. FAJN!
nonna
@mirop - niekedy je múdrejšie preskočiť prvé reakcie a zvážiť, aké budú tie ďalšie. Mne čo sa nevidí, nekomentujem, resp. ani neotváram. Zmazať veru nemôžeme, potom jedného mrzí, čo zo seba vysúkal. OK, možno nabudúce bude druhá reakcia lepšia. Kulinárujte!
nonna
@mirop - a ešte k tomu pochlebovaniu. Ja ho rozhodne odmietam, nepotrebujem a nič také si nevážim. Nikomu nepochlebujem ani ja a od nikoho nič takéto si nevážim.
mirop
@nonna mate pravdu, niekedy je lepsie pockat a predychat a az tak pisat, dam si na to pozor
kredenc
Nona, aj keby ťa malo rozpučiť - je to maglajz.
Ak si myslíš, že si budem s tebou dopisovať ako mirop, si na omyle. Howgh!
radox1
celkom dobre suroviny,a ako citam tak do bodu 7 si vravim,konecne mozem u vas recep pochvalit.ale potom to uz od bodu 8 islo vasim typickym rukopisom,ako jedlo dorazit.skoda.
zuzka11
Súhlasím ! Mirop, kredenc ;-) som zástancom zdravej výživy , ale toto nieee.
elixir
Je to škoda, že nenapíšete aj to, ako by sa podľa vás tento šalát dal urobiť lepšie... pozdvihlo by to hodnotu vašich komentárov.
pusta
mne sa šalát páči veľmi, a to napriek tomu, že ja osobne cviklu akosi neobľubujem, ale v tejto úprave by mi aj tá chutila.
mimoriadne zdravý šalát, peknne si sa s ním vyhrala.
*****
mirop
hmm @nonna pozrel som si vase dalsie recepty, reakcie na ne a Vase reakcie na reakcie na Vase recepty a vela som pochopil....
radox1
pusta ja akosi nemozem uverit tomu,ze sa ti paci recept,kde je zmiesana zelenina s kyslym mliekom.
kukulienka71
moja verzia by bola:všetku zeleninu nakrájať na kocky,pridať aj kocky grepu,okoreniť a zmiešať s JEDNOU PL zakysanky.Lebo všetky suroviny mám rada,len nie na takýto spôsob.Cvikla aj tak pustí šťavu a celé zafarbí,je tam zbytočne veľa nálevu.Alebo potom všetku zeleninu napariť a zmiešať s PL zakysanky.
nonna
@mirop - vidím, že chápete v prospech hlúposti. Škoda, Váš predposledný koment naznačoval umúdrenie.
mirop
@nonna mate problem, jednak v kuchyni, kde dokazete splacat nevidane a jednak v prijmani kritiky a v slusnosti
nonna
@elixir - vďaka za podporu! Nestojí tá ich primitívnosť za povšimnutie.
nonna
@pusta - ďakujem Ti za pekný koment, aj hviezdičky. Môžeš prifrčať. Ešte mám, rada Ťa pohostím a obslúžim.
nonna
kukulienka71 - kľudne si môžete uprednostniť svoju verziu, podľa chuti, nikomu nič neprikazujem Ja si zasa zrealizujem tú svoju. Podľa mojej chuti a uváženia. A poznámka, nie je tam zbytočne veľa nálevu na to množstvo suroviny. Je akurát, vôbec nie prehnane šťavnatý. 1PL zakysanky by bola málo, príliš suché. A mne išlo aj o inú chuť, ako len kyslomliečnu. Ale opakujem, tvorte si nálevy a ochucovanie podľa seba.
mirop
madam ste uplne smiesna ako utocite na tych, ktorim sa Vas recept nepaci a ako sa zalizujete tym, co Vam ho (bohviepreco) pochvalia, uz Vam to kdosi u nejakeho receptu napisal ale snad nezaskodi pripomenut, ze najvacsim nestastim kuchara je jeho fantazia...
nonna
@mirop - podstatné je, že Vy Mistr, nie ste smiešny. Takých je tu naozaj pramálo, ste vzácny. O nepáčení sa mojich recepisov viete málo a určite aj o mnohých iných dejoch, ktoré tu fungujú negatívne a žiaľ dlho. Opakujem, že ja, čo sa mi nevidí, nekomentujem, neurážam. A o istých, čo tu tvoria EXTRA GRUPU nemám už totál interes. Za to ONI si neustále vynucujú moju pozornosť, napriek upozorneniam, že o nich nestojím. A nikomu sa ani nezalizujem, ako ste to Vy nazvali. Slušné poďakovanie. Nakoľko som slušne vychovaná. A nie som zvedavá ani na Vaše pripomínania, tým viac, že môj názor je iný na fantáziu v akejkoľvek činnosti, nie len v kulinárstve a tým viac, že sa nezaujímam ani o Vaše kuchárske fantázie, či nefantázie. Ale zrejme TO Vás tak irituje, že?
1x root
katka78
@nonna ľudia vám píšu reakcie na váš recept a vy namiesto toho, aby ste kritiku prijali, odmietli, či ignorovali .. nadávate im do primitívov, úbožiakov, zmrdov a ktovie čo ešte. Ste nemiestne vulgárna, vaše reakcie sú absolútne neprimerané a nehodné osoby veku 51, nieto ženy.
nonna
@katka78 - reakcie provokačné, ktoré nie sú písané len mne. Aké akcie od istých ľudí, také moje reakcie. Na nemiestnu ich vulgárnosť, moja vulgárnosť. Čo je nehodné, neprimerané koho a akého veku, to by bolo príliš na dlhú debatu, najmä tu, na tomto portále a v tejto dobe. Ja si tu navyše nedovoľujem niekoho prevychovávať.
1x root
nonna
@redox1 - a ja som Vám x-krát napísala, že nestojím o Vaše akékoľvek sa vyjadrovanie k mojim receptom. Takže si môžete vyprosovať to, o čo si koledujete.
katka78
@nonna Je rozdiel povedať o recepte, že je taký a onaký a je rozdiel nazvať človeka primitívom a zmrdom. To je absolútne neporovnateľné. Ak neviete spracovať reakcie na vaše RECEPTY, neuverejňujete ich. Nazývať ČLOVEKA zmrdom za to, že vyjadrí nesympatie k receptu je skutočne neprimerané. Varecha.sk je verejný priestor, ľudia majú právo komentovať Vaše recepty. Relatívna anonymita internetu Vám nedáva právo na osobné invektívy.
nonna
@katka78 - nie je to rozdiel, je to atak osôb, lenže skrytý. Nič iné. A ten sa tu deje vo veľkom. Snaha vyštvávať, len neviem akým mandátom si niekto tu osopuje to právo. Ďalej, ja sa o Vaše spracovávania komentom neinteresujem, ani si Vás nedovoľujem poúčať a prevychovávať, ani Vás vyzývať k neuvereňovaniu. Nemám na to právo, práve tak, ako aj Vy a tí, ktorých tak vehementne obhajujete. To je skôr neprimerané, hájiť zlo. A tiež ja mám právo vyzvať na neželanie si týchto dotyčných v mojich recepisoch, tým viac, že ja sa absolútne nezaujímam o tie ich tvorby. A to po stýkrát. Takže ak budú provokovať, budem sa logicky brániť. A na rozdiel práve mnohých týchto tu podpichovačov večných a nie len u mňa, to píšem znovu, ja tu anonymná nie som. Nemám na to dôvod, na žiadne skrývanie sa. Na anonymitu musíte upororniť Vašich chránencov, nech sa tu konečne ukážu v plnej svojej kráse a aj so svojimi dielami, pretože mnohí tu nemajú jedného svojeho sústa. Ja by som tiež možno rada pokochať sa ich úžasnými schopnosťami.
1x root
nonna
@redakcia - klasika z Vašej strany, žiaľ. Dobre skrytý spôsob ataku, neustáleho útočenia podporujete a berie sa to tu ako kritika k receptu. A žiľ, funguje to tu dlho. Obrana možná nie je, to sú už urážky. Urobiť s týmto druhom komunikácie nie ste schopní absolútne nič. Hoci sú do toho ôzamontovaní" mnohí. Jediná Vaša schopnosť, deletovať obranu. Skôr uveďte príklad pre dotyčnú, štvúcu grupu. Ako si nedovoľovať útočiť a nenavažovať sa do tých, ktorí niekoľkokrát vyzvali dotyčných, aby si ich nevšímali. Že o ich prítomnosť nemajú interes.
1x root
redakcia
@nonna , obrana je možná tak, že si obhájite svoj recept - prečo ste zvolili tie a tie suroviny, taký a taký postup prípravy.
Nevymazali sme obranu, vymazali sme osobné urážky, tie nie sú povolené.
Toto je verejné fórum, každý má právo vyjadriť sa k receptu, keď sa mu páči, aj keď sa mu nepáči.
Každý, kto pridáva recept na zverejnenie musí počítať aj s negatívnou kritikou.
kimlo
Suhlasim s @katka78 . A co sa tyka receptu, je prilis prekombinovany a zlozenie surovin moze vyvolat tymi antioxidantami minimalne zaludocne tazkosti, ale ako prirodne prehanadlo by mohlo fungovat.
radulienka
Ja neviem, je tu toľko receptov, ktoré sa stále opakujú a nikto sa nad tým nepozastavuje. Niekto zas napíše, ako skombinoval zbytky z chladničky, čo nie je veľký kumšt, jasné, pre tú rodinu to bola výhoda, ale ja obdivujem každý nový a zvláštny recept, nezvyklé kombinácie chutí a práve také recepty vyhľadávam. @Nonna patrí k tým, ktorá skúša tieto nové recepisy a ponúka ľudom akom mne, aby to vyskúšali. Nemusí to každý vyskúšať, niáe je to nutné, ale prečo musia podaktorí tieto veci haniť, ako napríklad @mirop , tá mrkvičková tortička tiež nevyzerá na fotkách veľmi lákavo, ale verím, že chutila, lebo bola robená s láskou, tak prečo sa všetci púšťajú do @Nonna , aj ona to pripravovala s láskou a všetkým jej blízkym šalát chutil. Niekedy potraviny pri príprave nevyzerajú veľmi lákavo a výsledok je prekvapivo dobrý. Keby si všetci ľudia uvedomili, že demokracia nie je len o tom, že môžem kydať na druhých, ale aj o tom, že aj ja sa môžem nachádzať na tej druhej strane. Aj kritika sa dá vyjadriť tak, že sa kritizovaný necíti napadnutý. A @redakcia , zaujímavé je, že nereagujete na mnohých podpichovačov, ako je mirop, rajnica, kredenc a iných, možno je to vždy ten istý, už veľmi dlho sledujem, ako sa chystáte takýchto varecháčov vyradiť, ako dlho sa chystáte zaviesť automatický pravopis, preboha, ako dlho vám to ešte potrvá. Zaujímavé, že u @Nonna viete okamžite reagovať, zrejme už pri povolení na zverejnenie na to čakáte. Je to fakt už nápadné, ako mnohí varecháči odchádzajú len kvôli takýmto nespôsobným uživateľom. Keď už si niekto dá tú prácu s varením, fotením a uverejnením, tak by ho mali iní obdivovať a nie haniť. Je tu už toľko pagáčov, bryndzových halušiek a koláčov, ktoré sa tisíckrát opakujú, k tomu sa nikto nevyjadruje. Ale božechráň, aby nikto niečo nové vymyslel, toho kredenca nik nevymaže, ten si môže dovoliť všetko? Je to škoda, rada chodím na tento portál, ale chodím aj na iné, nikde však takéto komentáre a napádanie nepoznám...

tomas
@radulienka automatický pravopis sme určite nikdy nesľúbili, lebo sa to technicky v našich podmienkach urobiť ani nedá.

snažíme sa reagovať vždy na konkrétne prípomienky, ktoré nám chodia.
tomas
Ešte dodám, automatický pravopis neexistuje na webe. To, že inteligentné telefóny opravujú preklepy, nie je záležitosť webstránky, ale telefónu. V počítačoch žiaľ takýto software veľmi neexistuje, ale prehliadače typu Google Chrome, Mozilla Firefox a podobne vedia "opravovať" chyby, tak že podčiarknu nesprávne slovo takými červenými bodkami.
To však závisí od nastavenia daného prehliadača v počítači návštevníka. Webstránka sama o sebe ani nemôže vedieť opravovať pravopis, lebo o finálnom pravopise aj tak musel rozhodnúť autor textu, lebo software nebude 100% vedieť, čo autor píše (aspoň teda umelá inteligencia počítačov zatiaľ nie je taká vysoká).

A prečo je tu najviac napádania a zlých komentárov? Lebo je Varecha.sk najväčší a najnavštevovanejší portál tohto typu na Slovensku (a dokonca aj v Čechách, čo sme sami prekvapení).

Akýkoľvek web, čím sa stane masovejším, tým tam začne chodiť masovejší návštevník a tým viac vyrývačov. Pozrite si diskusie na akomkoľvek obrovskom webe a zistíte, že to je žiaľ mentálny kolorit diskusií...
radulienka
@tomas , vďaka za odpoveď, je to bieda, ako hlboko sme upadli, viva kultúra. Ale ešte ste nezodpovedali na otázku, prečo môžu podaktorí tak odporne urážať, ako napr. @kredenc - citujem: Nona, aj keby ťa malo rozpučiť - je to maglajz. Prečo týchto komentátorov nevymažete, to je v pooriadku? A nielen u @Nonna , aj u iných som už také vyzývavé komentáre od kadejakých anonymných kritikov čítala. Som z toho sklamaná. Preto už nič nepridávam a moje recepty som skryla, nie, že by som nezniesla kritiku, ale neznášam nenávistné dobiedzanie a vyťahovanie sa. To taká Sovka, Jerica a iné zlaté varecháčky nerobia, od nich sa dá veľa naučiť. A o to by tu malo ísť...
nonna
@redakcia - aj spôsob komentu od @mirop , hneď prvý sa Vám zdá tou správnou reackiou, slušnou, gustióznou? Možno Vašej generácii ano, ale mne nie. Takže adekvátne odpovede odo mňa. A tiež opakujem, že je tu povolený vlastne skrytý teror, mobing, ktorí Vy nechcete vidieť a ešte ho aj podporujete.
2x safran a root
nonna
@kimlo - ja sa o Vaše kombinácie a neprekombinovávania nestarám. A ešte som nepočula od nikoho a nikde, aby antioxidanty vyvolali žalúdočné ťažkosti, tobôž preháňanie. To Vám zrejme niekde preháňa.....Množstvá bioaktívnych látok na jednu porciu nie sú prehnané. A šaláty sú preto šalátmi, že sa v nich kombinovať aj väčší počet surovín.
1x root
nonna
@redakcia - a ešte, taký koment, ako od Pána Kredenca o maglajze, to je u Vás, vo Vašich pravidlách slušnosti, prípustné???!!! ÚŽAS!
1x root
radox1
myslim ze kimlo mal na mysli hlavne tu kombinaciu zeleniny s kyslym mliekom,ja by som to urcite neriskol,lebo viem ako by to dopadlo.
mirop
zaujimave je, ze apelujete na kazdeho slusnost a jedina neslusna, vulgarna ste tu vy madam
nonna
@mirop - každému, čo patrí a za aké správanie, Mister. Aj Vám! Moja je len raekcia aj na Vašu akciu. Začali ste Vy. A to vulgárne a neokrôchane.
1x root
kukulienka71
@nonna ,tvoj recept je veľmi bizarne skombinovaný,ja sa nečudujem reakciám,pretože nezvyklé kombinácie väčšieho počtu surovín proste nie sú po chuti každému...hlavne nie mužom:-)osobné útoky si sem pridala ty,a to fakt dosť vulgárne!
abdul
Autorka receptu sa oháňa pravidlami slušnosti, ale sama tým pravidlám dáva zabrať . Napríklad dnes dnes 10:13.
redakcia
Niektoré komentáre k tomuto receptu boli pre osobné invektívy vymazané. Prosíme všetkých zúčastnených tejto diskusie o dostatok tolerancie a slušnosti. Ďakujeme. Redakcia
nonna
@kukulienka71 - ako si ja kombunujem recepisy, či bizarne, či nie, je moja voľba. mňa bizarnosti iných neinteresujú, čo sa mne zdá bizarné, nekomentujem. Ani tu nedávam na známosť cez diela iných, čo nie je po chutí mne. Hlavne mužom. Takt nechýba mne, ale Vám ostatným. Napr. aj Vám osobne. V tykaní. Na skryté a rafinované útoky voči sebe, čo je maximálne neseriózne, odpovedám ja otvorenými, priamymi, nie odzadu. A sú LEN reakciou, bránením, na čo právo mám a nie akciou. Tá vždy vychádza od Vás.
1x root
nonna
@abdul - autorka receptu bola vyprovokovaná na oháňanie sa pravidlami slušnosti. Tie akčné smerom ku mne sú len rafinovane slušné, čiže neseriózne. Moje reakcie sú na rovinu. Toľko, keď ste sa už pridali k prevychovávajúcim a zjavne neovládajúcim podstatu a epopeju kauzy.
1x root
kukulienka71
Tu si každý tyká,lebo sme komunita...na čo sa tu hráš?Uznanie a poctu si nemôžeš vydobiť chovaním hodným do pajzlu...Žiadne právo na uverejnenie tvojich kombinácií ti tu nikto neberie,oproti tomu ty odtiaľto vyháňaš každého,kto tvoj recept nepochváli...
nonna
@kukulienka71 - prepáčte, Vážená dáma, ale nehrám sa nič a rozhodujem si ja, koho si pustím na telo a koho nie. A mám na to svoje dôvody. A nie som každý.... a tiež nepatrím do žiadnej komunity, či tu, či inde. Chovanie hodné do pajzlu, ako ste to Vy nazvala, si prešetrite niekde inde, kde je to relevantné a by bolo potrebné. Nestojím o žiadne chválenia, nevynucujem si ich, nie som tu pre vydobíjanie si pocty a uznaní. Zo strany druhých ide o hanenie a vyháňanie, ktoré som si tu ja k nikomu nedovolila. Asi nedokážete čítať, opakujem preto znovu, že ja to, čo sa mi nevidí, nekomentujem a to ešte nespôsobne. Ak nepochválim, nenapíšem nič. To sa však o Vašom takte napísať nedá. A nestojím o Vašu prevzácnu pozornosť. Venujte ju, prosím, tým z Vašej komunity.
1x root
boxik
Človek až žasne k čomu sme sa na vareche dopracovali, vždy tu platilo a preto sme sem radi chodili a aj chodíme , že sme tu našli inšpiráciu na nové recepty , na nové postupy , nové suroviny , rôzne krajové špeciality a podobne , ale aj preto že sme boli radi len tomu že sme našli inšpiráciu na to čo máme uvariť na obed či večeru , že je to niekedy problém netreba hovoriť, preto neodsudzujme to že tu boli halušky či guláše na x spôsobov či dokonca skopírované recepty aj to je k niečomu dobré. . No a čo je tu dnes, dnes je tu , našťastie iba u pár jedincov , rivalita , snaha nie kritizovať , ale doslova znevážiť toho druhého doslova znechutiť jeho snahu pochváliť sa tým čo sa mi v kuchyni podarilo ,ak to nie je celkom tak ako má byť , tak aj prijať dobrú radu od skúsených ľudí , ktorých je tu našťastie dosť a je ich väčšina. Varecha je pre väčšinu z nás nielen inšpiráciou ale aj zábavou a preto sem patrí aj slušné a vtipné podpichnutie či nejaký ten vtip. Je tak málo toho čo človeka môže tešiť a baviť a varecha medzi to patrí , preboha nekazme si to.
jujoska
ja sa vam ostatnym cudujem, ze sa s touto pani natahujete. Je ocividne, ze potrebuje odbornu pomoc, takze za to ako tu vystupuje vlastne ani nemoze
kukulienka71
Recepty sú tu na to,aby sa aj hodnotili,či sa to páči autorovi,alebo nie.Vôbec nesúhlasím s tým,aby som z taktnosti nereagovala na niečo,čo sa mi nepáči...aj ja som priamočiara a neskrývam sa za nič.Varecha sama o sebe je komunita,aby sme sa chápali:-)Už len jeden postreh a potom idem za zmysluplnejšími povinnosťami:zdravá strava plná antioxidantov ti nejak neprospieva...
julica
Podla mna je recept fajn, ale naozaj nechutne je rozmiesavanie majonezy a zakysanky vo vyvare, keby ste to dali rovno medzi zeleninu, nevyzeralo by to tak zmeskovo. Autork aby mala prehodnotit svoje prispievanie receptov, kedze aj tak o nikoho nazory nestoji. Ma vsak v sebe davku exhibicionizmu (fotky vlastnej osoby), preto bude asi pokracovat a hadat sa.l Pokoj s n/vami
nonna
@kukulienka71 - VÁM a Vášmu chovaniu zasa neprospieva strava bez antioxidantov. S ľuďmi typu Vašej výchovy, nekomunikujem-------------------
1x root
nonna
@julica - majonéza je jogurtová, nie klasická, ťažká. Dressingy sa robia aj jogurtové, aj s kyslým mliekom, čo taký boršč...... Tam Vám to nepripadá zneskové? A mäso k tomu navyše? Prehodnocovať nebudem na Váš podnet, recepty chcem mať vytlačené. Exhibicionistkou nepotrebujem byť, foto s mojou osobou som si robila s iných dôvodov. Ktoré sa tu pre isté účely, žiaľ, vyžadujú. Hádať sa nepotrebujem, veľký omyl. Hádanie rozsievajú iní, tí, čo sa nemôžu vybúriť v svojom najbližšom okolí a tam sa ventilovať. Pokoja mám dosť. ďalší nepotrebujem.
1x root
nonna
@jujoska - no nechám si tú odbornú pomoc aplikovať od Vás. Bude určite expertná. Divila by som sa, keby ste sa nezamiešali....
1x root
radox1
nonna,ja stale nechapem,preco tolko zloby,chcel som vam v uvode tejto diskusie iba naznacit ze keby ste vynechali kysle mlieko(naozaj to v kombinacii so zeleninou prehana),by to slo,a mohol by to byt celkom obstojny recept v porovnani napr.- varecha.pravda.sk/recepty/divnodiva-natierka-dzingischan/...
ste zmiesali sardinky s bryndzou,co uz je na Endiex.
nonna
@radox1 - ja stále nechápem, čo sa sem montujete, keď ste nevítaný, neželaný a bolo Vám to mnohokrát napísané a si stále koledujete o vyháňanie. Ste masochista? A neustále drzý a bezočivý a primitívny s permanentným pripomínaním jedného a toho istého. Nie som zvedavá na Vaše múdrosti, mám svoje a vyskúšané. Nechajte si ich pre svojich sympatizantov. Čo si ja miešam, do toho Vás nič. Kontrolujte si svoje mišungy. Táto Vaša recidíva je naozaj úbohá. A už som tu písala o boršči, čiže nielen zelenine s mliečnymi bielkovinami, ale s kadečím iným. Veľavážený pán Múdry! A ak nemáte dosť, tak nech sa páči, zastavte sa tu znova a znova budete vyhodený. Zrejme máte z toho serotonín v najvyššej indukcii.
1x root
julica
@nonna , nádych, výdych, prečítajte si ešte raz, čo som napísala. nenamietam voči zloženiu, ale metóde prípravy, kde mixujete tatarku s vodou a zakysankou... to vyzerá nechutne, radšej by som ich osobitne dala do šalátu. vsje
radox1
zial v novom byte uz nemam plyn,tak som bol nuteny prejst na indukciu,a na serotonin mi staci pohar Sauvignon Marlborough,ale pri vas rovno radsej celu sedmicku.
nonna
@julica - Vy si prečítajte, čo tam ide. O tatarke neviem nič. Tú absolútne nikdy nepoužívam. A ani o vode nič neviem. Ale o vývare ano. A ak sa mne niekde nepáči metóda prípravy, NEKOMENTUJEM. Ale asi ste tu všetci negramotní alebo nerozumiete zmyslu napísaného. A už vôbec som si nedovolila u niekoho použiť taký výraz, ako Vy, mladá žena. Čosi označiť za nechutné. Zrejme pre Vašu generáciu je to však normál úroveň. Vy si dajte do šalátu osobitne, čo len chcete. Je to Vaša voľba a mňa do nej nič.
1x root
nonna
@redox1 - ešte tak rozumieť tomu, čo čítate a byť schopný s logikou odpovedať. Keď už ste prešli do elektriky, tak si jej naservírujte aspoň s 200 voltovým napätím, bude konečne od Vás pokoj. Vidím, že Vám málo stačí na vzlety serotonínové......Slabý výber.
1x root
2michal
Len taká malá zaujímavosť: tento recept má už 64 komentárov a určite na neho klikajú aj tí, kt. nepridávajú komentáre, ale napriek tomu nie je v tabuľke Top 10 receptov za včerajší deň a ani v deň pridania receptu sa v stĺpci "Dnes" nezobrazoval. Redakcia určite zámerne manipuluje s poradím receptov a tým skresľuje objektívne zobrazovanie receptu - to je môj názor.
concord
@nonna
Podľa STN sa používa v rozvodnej slovenskej elektrickej sieti fázové napätie 220-240V a združené napätie 380-400 V. U vás v Nitre máte iné napätia? Pravdepodobne nižšie keď redox1 prajete aspoň 200 voltové napätie.Milostivo prosím o prepáčenie, že som prispel svojim elektrotechnickým výkladom ale neviem či je to správne lebo aj ja patrím medzi tých negramotných na tomto portály ako ste tu nazvali diskutujúcich a váš príspevok mi pomohol prečítať môj sused Dežo Sarközy ktorý robil vedúceho elektromontéra v Západoslovenských elektrárňach vyše 40 rokov a dnes je na zaslúženom odpočinku. Takže ešte raz prepáčte prosím pekne.
XXX- to mi poradil Dežo aby som sa takto podpísal.
Keď mi čítal tie vaše príspevky, tento sveta znalý ščlovek mi hovoril, že vy budete asi nejaká pani učiteľka, ktorá je preto taká jedovitá, že ju žiaci neposlúchajú a že budete taká dobrá a naučíte ma písať a čitať. Ďakujem vám veľmi pekne vopred.
mirop
@radox1 - uz je len vtipne to sledovat, pani je pripad pre psychiatra
kimlo
Tak za tu by sa nemusel hanbit ani Babica... :-)
nonna
@2michal - máte pravdu, redakcia manipuluje s receptami, nie prvýkrát nebol môj recepis zobrazený v "Dnes", až po mojom upozornení, hoci podľa redakcie vraj nebolo správne a nemala som pravdu.
nonna
@concord - ďalší úbohý podpichovač, ktorý tliacha od veci zámerne a účelne? PÁNOVI Radoxovi1 stačí úplne aj menšia dávka, nakoľko indukcie biolátok zamieňa zasa len účelovo za indukcie elektrické. Takže v NR máme napätia správne, aké potrebujeme. nemôžem nazvať gramotných takých, ktorým treba jednu a tú istú vec pripomínať a zdôrazňovať 1000x. Takže SORRY! Takýto u mňa sú nielen negramotní.....Ak ste sa snažil byť vtipným s Vaším susedom, tak trápne. To sa Vám podarilo. Či ste Vy ten premúdry Dežo s super svetoznalosťami o "šťáve" elektrickej alebo nie, je mi fuk. A zďaleka ma neinteresujú Vaše úsudky a odhady na moje povolanie. Úbohé uvažovanie. Viete pramálo o "kauzách" okolo mňa, ak len nie ste naklonovaný Pán Radox1, či jeho niektorý silný prívrženec. Mimochodom veľmi zle ste sa strafili. Nedaj Boh, aby ste Vy a Váš Dežo, ako experti od vysokého napätia, sa zle strafovali pri jeho zavádzaní.
1x root
nonna
@mirop - tam patríte Vy plus na preliečenie drzosti e nevychovanosti. A sledujte si radšej tie Vaše výtvory, ako ste si určite stihli všimnúť pri Vašej veľkej pozornosti, ja o ne záujem neprejavujem nijaký. Alebo že by to bola tá veľká chyba? Predstavte si, že existuje uverejnená nátierka vo vydanej knihe zo sardiniek a tvarohu. takže aj dotyčný kuchár je idiot, že?
1x root
nonna
@radox1 - v tom Egypte ste mal zostať aj so svojimi pirulami. Ešteže sa priznávate, že ste chémiu ešte viac ničiacu organizmus celkovo, si musel dávkovať. A ako som si všimla, Vy tým začínajúcim kuchtíkom tiež veľmi "prajete". Sú vďačným zdrojom pre Vaše mudrovanie a "usmerňovanie". Aj tam sa môžete vybúriť a stresovať. NIKOMU nekážem sa riadiť podľa tvorby a ju uskutočňovať. Ale Vám toto budem musieť napísať ešte tak miliónkrát, aby ste bol schopný pochopiť.
1x root
afataga
podaktori ludia su velmi psychicky labilni, zeby to bolo stravou?
nonna
@ailuj82 , @afataga - máte pravdu, majú poruchy psychiky v dôsledku nesprávnej výživy, najmä tej bravčovinovej, tukovej, ktorej holdujú. Potrebná liečba určite nie len prechodom na zdravé stravovanie.
afataga
vobec mi nevadi, ze ste moj komentar prekrutili o 180°, to presne zodpoveda tomu, ako som to myslela, verim, ze kto chcel, pochopil
nonna
@afataga - ale vadí Vám, isteže ano, už len preto, že ste sa znovu ozvali. Treba si dávať pozor na to, čo tu hlesnem. Lebo sa to vždy môže obrátiť proti Vám. To len tak, ako rada.
1x root
afataga
zaujimave, vy mi vidite do hlavy? ja predsa viem najlepsie, co mi vadi a co nie :-) a dakujem za radu
nonna
@afataga - netreba vidieť do hlavy, stačí mať k dispozícii jej prejavy. Rádo se stalo! A -------------------------------
abdul
Tak toto je už diagnóza. Autorka receptu by mala vyhľadať odbornú pomoc. Tretí deň vypisovať hlúposti to je kaliber. Alebo vplyv domáceho násilia ?
hanak
Som presvedčený, že @nonna prežíva pri tých chrapúnských útokoch na ľudí, ktorí nie sú nadšení z jej receptu, orgazmus. Ináč si jej správanie neviem vysvetliť.
jamarlen
sľubný názov, úžasný recept, úžasné komentáre, a to už je to najlepšie a najostrejšie, žiaľ, zmazané…..
milujem škandáliky na vareche, veď vareškou sa dá do všetkého zamiešať
nonna, sú tu aj oveľa horšie gebuziny, tam sa ľudia toľko nevyjadrujú…už máš asi nejaké meno, či čo
radox1
nonna,najblissie hrame hokej s rusmi a bude vam cely narod velmi vdacny,ak ich nakrmite niektorym vasim receptom tesne pred zapasom.urcite vyhrame a osobne vam vybavim vip vstupenku na dalsi zapas.1.trieda lietadlom do soci je samozrejmostou.
mirop
nechajme uz toho... tesme sa na novy recept pani @nonna
komu by bolo smutno... dporucujem gulas - zemiaky varene v caji... :D
jozka2
Redakcia tu spomenula,,tkatku a jej tortu holy zadok,priznam sa,ze mnohokrat idem spat na diskusiu,je taka vynikajuca/okrem pripadov,kde musela zasahovat az redakcia/,ze sa na nej stale pobavim,skuste ju citat s odstupom,najlepsia je tkatka je skoro ticho nech sa ostatni vyhovoria a nakoniec napise vdaka vam,nonna nerozumiem preco tolko bojujes,tento recept nikto z nas nevyskusal,ty si dala kombinaciu aka tebe vyhovuje kto chce vyskusat pride si svoje ingred.podla vlastnej chute,robim si podobne recepty,ale s trochou smotany,co vrele odporuca aj akademik Bolotov vo svojich knihach,ale mila nonna, kombinacia jogurtovej majolky+jogurt+grap.nie je pre ludi s citlivym zaludkom.Tato diskusia vyustila uplne od veci receptu,ale nie tym/ked som porozumela spravne/,ze kritizuju tvoj recept,ale jeho zlozenie,lebo je trochu prekombinovany,ale ked tebe taka verzia vyhovuje preco sa hadat?Zaujimave je aj to,ze tych istych ludi musi redakcia vylucovat z diskusie pre nevhodne spravanie.
redakcia
Všetky dnešné komentáre pod týmto receptom boli vymazané, keďže obsahovali osobné invektívy. Zároveň ukončujeme diskusiu pod týmto receptom.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia