Rôzne

Májová bryndza.

frezia68 - fotkafrezia68, 10. mája 2011

Dobré ránko všetkým !Len oznamujem záujemcom a milovníkom halušiek,strapačiek,pirohov,bryndzovníkov a iných výrobkov z bryndze,že včera som v Tescu kúpila májovú bryndzu plnotučnú.Predávajú za pultom,výrobca Agrofarma Červený Kameň ,cena 4,90 eur za kg a je výborná.Už robím šmirkas a zajtra budú strapačky :-))) ,ak som narobila chute,bežte tam.Síce nie je 100 % ovčí,obsahuje aj kravský hrudkový syr a percentuálne zloženie je tajomstvom,ak ho niekto odhalí,nech nám ho zverejní,ale je chutný. Tak dobrú chuť!

@zareaguj


Diskusia k téme

jerica
Ďakujem za typ , určite si vybehnem ale radšej by som bola keby sa našiel predajca priamo zo salaša s originálom,strapačky sú v kurze:-))ale aj na chlebík & bagetku taká čistá bez prísad:-)) jarná cibuľka , reďkovka , pažítka k tomu dobrú chuť:-))
evusik
ja som tiež minule v Tescu kúpila a robila som nátierku aj bryndzové halušky a bola vynikajúca. Tiež som študovala zloženie a ako píše @frezia68 percentuálne zloženie ostalo zahalené tajomstvom. To tam fakt nemusia písať???
dostať vôbec 100% bryndzu v obchode? a ak si ju kúpim na salaši, alebo v obchodíku dole v dedine nebude tiež obsahovať kravský syr?
janger
Ludia moji, no to ja vam tu bryndzu tak zavidim :-)))....Mnam, mnam, mnam, to by som si dala :-))).
marianna76
super, tú z Červeného kameňa sme aj my minule mali, v Tescu bola tá balená za dobrú cenu, aj halušky sme mali. Len občas sa mi stalo, že ako to v tom drievku je zabalené, na tom rozhraní, je trošku plesne a to je ešte v záruke... tak asi radšej budem kupovať váženú. No asi prehovorím hlavu rodiny, aby sme zbehli do najbližšieho mesta... máme radi halušky, len nie vždy sa mi chcú robiť zo zemiakového cesta, pridávam aj kyslú smotanu. mňam
marcy
našťastie mám možnosť zájsť na salaš,vyberiem si najčerstvejšiu hrudu a máme hody.Robievam si 100% bryndzu sama,syr nechám vyzrieť,pomeliem na 2 x a zamrazím.Dnes budem robiť syr z tučného kravského mliečka ( smotana je taká žltá,akoby v nej plávali nechtíkové kvety :-)))
janadelfi
Kurnik, u nás bude Tesco dostavané asi tak na Vianoce a májová bryndza bude ta-tam........ No čo, tak o rok.....
bozulka
Sú to problémy nášho života,bohužial.A teda jesť alebo nejesť...???Určite si dám keď sa mi dostane do mojej kuchyne.Len keby bola aspoň čistá ovčia!
tothka
Mám to šťastie, že u nás sa predáva v stánku na tržnici aj pravá bio ovčia bryndza vyrábaná na salaši Pružina a tá je skutočne fantastická.
Aj dnes s ňou robím halušky, môj vnuk ich má veľmi rád no a ja samozrejme tiež.
frezia68
@eraserhead :vraj v bryndze neškodné...ak si pripočítame redkvičku,cibuľku,mladú zeleninku ( vraj bio ) a všetko,čo vyrástlo z kontaminovanej zemi,o ktorej nevieme,že je kontaminovaná,lebo všetko sa tají.....aj kravičky sa už tam pasú,aj ovocie bude obsahovať,vraj trocha,čo nám neškodí.Ale v globále všetko budeme papkať "trocha"rádioaktívne,lebo len trocha nadnormál. Radšej si nasaďme ružové okuliare,aj tak sa pravdu nedozvieme,kto je múdry, užíva jódové tablety a my postarší akosi dožijeme,aj tak mnohí nebudeme mať na zdravotné úkony,ktoré bude treba platiť a "kto maže,ten jede",teda aj zdravie sa dá kúpiť.A tak sa radšej vytešujem aj z toho mála,hoci aj z májovej bryndze,že nám chutí :-)))
sovka62
Zajtra sa zberám do Tesca, už aj ju pripisujem na zoznam.
kuchticka
@frezia , napisala si to perfekt s tym BIO... Veru nikdy nevieme co vsetko nase potraviny obsahuju a ani nam to nikto nemieni prezradit. Ale tu bryndzu vam zavidim. Tu ju vobec nedostaneme kupit. Takze ziadne halusky.
roiboos
Ja kupujem bryndzu v predajni Ovčí syr, kde dostať rôzne výrobky z ovčieho mlieka (korbáčiky - údené aj nie, parenice, žinčicu, atď.) Jedna je pri Košiciach (v dedine Ďurďošík), potom viem, že je pri Levoči. O iných neviem. Teraz tam mávajú májovú bryndzu zo Zázrivej a je výborná. Všetkým odporúčam. Pekný deň prajem.
trencanka
Kupia som v Tescu majovu bryndzu z Cervneho Kamena. A veru ta moja nebola vobec dobra, napriek este dlhej zaruke bola potuchnuta a stara. Asi zlym skladovanim, neviem. Ale idem ja na salas niekde a tam kupim, tie z obchodu su nanic, hlavne nie su iba ovcie ale vselico tam davaju. Nech si taku nechaju!
ketty3811
Aj ja som kupila dnes v Tescu,ale nie tú balenú,ale za pultom a bola OK.(tiež z Červeného Kameňa)
ged8
Ludia neblaznite ze kupujete bryndzu z TESCA...nemate tam napisane ani zlozenie lebo za 4,9€/kg nemozte hadam ani kupit nico co sa nazyva bryndzou...zlozenie predpokladam 30¨% ovci syr -70% kravska hrudka...a prave ovcia cast na liecive a blahodarne ucinky na ludsky organizmus. U nas v Spisskej Novej Vsi je dostat fakt dobru bryndzu v predajni Valach na Zimnej ulici..maju tam dokonca na vyber aj 100¨% a samozrejme ine domace vecicky ako ovci syr zincica a pod.