Na konci každého videoreceptu na madarský guláš vidím ako je tá šťava bez kúskov cibule, že sa rozvarí. Nech robím čo chcem, mne sa nikdy tá cibuľa úplne nerozvarí a musím to minimálne scediť ak to tam nechcem. Skúšala som či olej, masť, osoliť cibuľu, úplne nadrobno nakrájaná, skúšala som
dusiť do sklovita/do hneda aj 20 minút, skúsila som jej dať menej, ale chuť bola planá... Už neviem čo
robiť. Poraďte ženy, ako robíte guláš a ako zahusťujete?
Suhlasim, ale dodavam, ze dve lyzice vody stacit nebudu. Mna naucili varit gulas polovnici a ti sa vyznaju. Taze takto:
Cibulu oprazit trichu viac ako do sklovita. Priliať vriacu vodu, tolko aby cibula bola ponorena.
Ked sa voda odpari, znovu podliat, vodu vydusit a zopakovat este raz. Cibula je mäkká, svetlohneda. Potom pridat maso a ostatne prisady, to uz poznáte. Podlievajte len vriacou vodou, radsej menej a castejsie. Ak to s vodou neprezeniete, gulas netreba zahustovat nicim. Drzim palce, nech sa vydari.