Rôzne

Lístkové cesto do mrazničky

luwinka - fotkaluwinka, 12. novembra 2021

Kúpila som lístkové rolovane cesto v Lidli a mám ich viac. Môžu sa dať do mrazničky, tie čo nespotrebujem? Tuším, že keď som ho kúpila v Kauflande, tak tam bolo napísané, že sa môže dať aj do mrazničky. A tiež to bolo takéto rolovane lístkové cesto. Na tomto z Lidla sa nič také neuvádza, preto vás prosím o radu, ak ste ho už niekedy mali, aké bolo, keď ste ho vytiahli, či sa s ním dalo normálne pracovať, či nebolo nejaké lepivé alebo prplavé. Ďakujem za odpoveď.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ja si práveže lístk. cesto kupujem do zásoby a dávam ho do mrazničky, vyberiem ho z nej večer pred upotrebením a dám do chladničky......
evanaaa
Aha....zabudla som - nič sa nezmenilo, ak nebolo v mrazničke rok :) a týždeň v chladničke :), ale len to už rozvaľkané, v plátoch. S cestom vcelku som dobré skúsenosti nemala, bolo popraskané, zle sa spracovalo, ale možno nie každé, treba vyskúšať.
kucharka
Jaj ja dávam kupované lístkové cesto do mrazničky, skoro vždy mám v zásobe. Pred použitím dám rozmraziť a je super, dobre sa s ním pracuje. Neboj :-))
babidka
Valkane listkove cesto z Lidla som uz davala do mraznicky niekolkokrat a bolo po vybrati/2-6 mesiacov/ ako cerstve.Ale obcas ho nechavam v chladnicke aj niekolko tyzdnov a je iba mierne oschle.A po upeceni nie je az take nabehnute ako cerstve.Ale este vzdy dobre .Take pouzivam na jablkovy kolac,na quiche/ked nemam cas robit krehke cesto/ alebo na satocky plnene dzemom.
sovka62
Listkove cesto uz nekupujem. Teda, nikdy som nekupovala casto, mozno tak raz-dva razy za rok, vadila mi chut margainu, ktoru som citila aj hodinu po konzumacii.
Kolegyna mi vychvalila valkane listkove z Lidla. Kupila som ho a az doma som zistila, ze ako tukovu zlozku obsahuje palmovy olej. Vyhodila som ho a zacala som kontrolovat zlozenie v inych obchodoch. Vsade rovnake
Neviem, ci ste postrehli vysledky najnovsich vyskumov, ktore uvadzaju, ze tento tuk sposobuje rakovinu a aby nestacilo, aj jej rychle metastazovanie.
Nechapem, ze sa vobec smie predavat a je skoro vo vsetkom. Nutela, Horalky a ine napolitanky, keksy, cipsy, zmrzliny.... Desive.
Este ze z tychto vyrobkov kupujeme len zmrzlinu. Ale uz aj tu budem radsej robit doma.