Ahojte šikovníci a šikovníčky,
chcem zavárať lečo a neviem v akom pomere donho dať cibuľu, papriku a paradajky. Prosím, pomôžte, ak viete. Dík
Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 177 najnovší komentár dnes 11:38
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 177 najnovší komentár dnes 11:38
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 177 najnovší komentár dnes 11:38
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 42 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
-
K mäsu, cestovinám aj fazuli: Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!
Moja kamáratka zasa iba na dno fľaše dá trocha cibule,potom papriku a paradajky ,trocha soli a tak zasterilizuje surové .Ja som takto raz skúšala,ale mne sa to nepáčilo.Ved každy si robí podľa svojej chutí a tak isto to musíš sama vyskúšať,čo tebe bude naviac chutiť. skúšala
5 kg tenkostennej papriky
2kg paradajky
Papriku posolíme,dáme na 10min dusiť-bez vody a bez oleja
pridáme paradajky a ešte 15 min dusíme.
Naliať do pohárov a sterilizovať 15 min na 85 C
ja robím len takto a tiež som spokojná,ale každému vyhovuje niečo iné,tak asi treba len vyskúšať a nájsť si to svoje.:-)
Mrazim take mensie porcie - tak pre 2 ludi, to mi akurat staci aj do gulasu :)
No a ako to robím ja?
Cca 2:1:0,5 (paprika/paradajka/cibuľa - váhovo). Papriku režem na drobnejšie, paradajku na väčšie mesiačiky a cibuľu tak stredne ;-)
Spravím si zmes soľ, trošku čier. korenia, peperon ako kedy poprípade papriku sladkú mletú a všetko rozmixujem s olejom. Soľ a olej je prirodzený konzervant. Ten zvyšok je iba dochucovadlo a efekt ;-)
To dobre premiešam a nechám na chladnom mieste odstáť 12-24 hod. podľa teploty. (zvyknem to robiť večer a ráno to dotiahnem)
Potom už iba dobre žmýkam a tlačím do pohárov. Ak je to fajne "nadupané", zalejem trocha šťavou čo ostáva.
Poháre som si umýval v umývačke aj vrchnáky a tak samo to aj končí. Sterilizujem v umývačke.
Inak ako v umývačke už ani nezaváram a všetko robím bez varených nálevov.
Kto je chlap nech otvorí ten vršok :-D
Kamarátka nerobí lečo klasické, ale pokrája paradajky, papriku, nechá povariť, zmixuje a tak leje vriace do pohárov a zabalí do deky. Výborné pod hocijaké mäso alebo niektoré druhy polievok a gulášu.