Foto: margaretka28
Toto je veľmi jednoduchý recept na prípravu leča na zimné obdobie,stačia len rajčiny,paprika a soľ. Ja osobne nemám rada lečo v ktorom cítim ocot,alebo Zobraziť celý popisToto je veľmi jednoduchý recept na prípravu leča na zimné obdobie,stačia len rajčiny,paprika a soľ. Ja osobne nemám rada lečo v ktorom cítim ocot,alebo cukor a pod.Toto lečo chutí aj uprostred zimy tak, akoby bolo z práve nazberanej zeleniny. :-)
Postup
-
1
Pripravíme si rajčiny a papriku.
-
2
Všetko očistíme a nakrájame a vložíme do veľkého hrnca.
-
3
Posypeme soľou a dobre premiešame.
-
4
Mala som toho viac,tak som musela použiť až 3 nádoby.:-)
-
5
Množstvo neuvádzam,každý spraví podľa množstva aké má,ani ja to nikdy nevážim.Solím tiež len od oka tak,aby paprika zmäkla a rajčiny pustili šťavu.
-
6
Po asi 2 hodinách to takto pustí šťavu a môžme ládovať poháre.Dobre ich natlačíme,navrch zalejeme šťavu a sterilizujeme 15 min. na 85 stupňoch.
-
7
šťavu ktorá nám zostala nalejeme do fliaš a odložíme v chladničke,komu by chutila taka slaná,môže ju vypiť,ja ju použijem do rajčinovej kapusty.No a v zime stačí zapeniť cibuľku,pridať lečo s pohárika, chvíľku podusiť a dalej to už poznáte.:-)
Je ako čerstvé a vo vlastnej šťave. Aj zeleninu som niekedy tak zavárala, mrkvu, petržlen, kaleráb.
:-)
Ďakujem za recept, dnes som zavarila 5 malých pohárikov, teším sa.
Papriku som kúpila lacno na trhu (hrubostenná) a paradajky mi podarovala suseda. Môže byť do gulášu, perkeltu ap.
pridávam sa-i ja už takto zo 40 rokov..jednoduchý polotovar..so širokým použitím...:-)
Mne sa nezdaju tvoje vedomosti z fyziky zo zakladnej...... :-))))
Peknu nedelu vsetkym ;)
to vážne
či srandista
Všetko vážim, ešte pred čistením. Moje pomery sú na dve kila rajčín jedno kilo papriky a 60 g soli (20 g na kilo).
Lečo nemá chybu.