Varenie

Langoše

evasik - fotkaevasik, 8. septembra 2010

Hľadám recept na langoše - ľahučké, nadýchané, chrumkavé. Vedel by niekto poradiť?
Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

redakcia
A ak si zadáš úplne hore na Vareche do vyhľadávača "langoše" , vyhodí ti všetky langoše, čo boli na Varechu pridané.
furdica
Langoše milujem ,ale robit som sa ich ešte neodvažila zda sa mi to pracne a neekonomicke to množstvo oleja na taku velku plochu .inak je to kysnute cesto na slano ,a videla som jeden grif.tie kucharky si ruky namočia do oleja ked vytahuju cesto .oni maju take bochniky nakysnute ,a len ich povytahuju a hodia na olej.šikovne im to ide ,obdivovala som ich na termalnom kupalisku .mali tam len stanok a velku radu ludi
samanka
@evasik podľa uvedeného receptu by mohli byť tie langoše dobré a chrumkavé. Ja si len vypracujem cesto, nedávam nakysnúť, naolejovanými rukami si zoberiem kúsok, roztiahnem ho a hodím na olej. Vyprážam vo fritovacom hrnci, je to veľmi rýchlo urobené. Do hodiny mám langoše aj so spracovaním cesta. @furdica vyskúšaj bez kysnutia.
1x sracz
andula1964
ja robím,len hladká múka,voda s mliekom rovnakom pomere,kvasnice,soľ,trošku cukru do kvásku,žiaden olej,ak pridáme olej oni sú potom také velmi olejové,pri vysmážaní sa akoby napili toho oleja,robím vždy plnené-šunka a syr,také menšie,cesto rostiahnem,naplním,nechám pokysnúť a vysmažím na oleji :D sto ludí,sto chutí,moje deti lúbia takéto na vrch si dajú,kečup,alebo potriem cesnakom zo soľou,voda+olej
tetuska
tie kysnuté v chladničke sú výborné, robievam len tie, lebo sú vynikajúce...
evasik
Ďakujem, napíšem ako sa mi podarili.Plánujem na budúci týždeň.
1x mitzy
tatranka
@evasik prečítala som si tvoju výzvu a ponúkam ti v mojich receptoch výborné,nadýchané chutné langoše.Skús urobiť.Napíšeš mi,ako som ti poradila.
evasik
tatranka, ďakujem, skúsim, napíšem. Si zlatá.