Langoše (kysnuté v chladničke)

tincaTinca, 64 ročná žena, Prievidza, 8. februára 2010 14:00
Ďalšie jej recepty »

Langoše (kysnuté v chladničke)Foto: tinca

Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, že je to kalorická bomba, ale v zimných večeroch môžeme aj trochu zhrešiť.

15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks
2 ks
400 ml
50 g
1 KL
trošku
5-6 strúčikov

Postup prípravy

  1. 1

    Všetko zmiešame /droždie rozmrvíme/, dobre vypracujeme a vložíme do vyolejovaného mikroténového sáčku aspoň na 4 hodiny do chladničky. Čas neskracovať !! Miesto pochúťkovej smotany môžeme pridať 2 malé biele jogurty. Ale so smotanou je lepšie.

  2. 2

    Potom vyberáme rukou také veľké kúsky, aký veľký lángoš chceme mať. Rukou namáčanou v studenej vode ich roztiahneme a na oleji z oboch strán vypražíme. Cesto vydrží v chladničke i zopár dní, ak neminiete môže sa uchovať aj v mrazničke. Alebo dá sa urobiť aj z 1/2 dávky. Má to veľku výhodu, lebo ak sa rodina vracia z práce v rôznom čase, každý má čerstvé lángoše.

    Langoše (kysnuté v chladničke) - obrázok 2
  3. 3

    Rada navyše: lángoše potierame cesnakom rozmiešaným v troške vody so soľou, ja nedávam olej, lebo oni sú dosť mastné z vyprážania. /Nechať stiecť na servítke/ Alebo sa môžu podávať s kečupom a nastrúhaným syrom, prípadne s tatárskou omáčkou napr. sójovou ľahkou, ktorá je diétnejšia. No a k tomu dobrý horúci čajík. Môžeme ich podávať aj k strukovinovým polievkam.

    Langoše (kysnuté v chladničke) - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovalo 18 ľudí (4,9 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist