Langoše (kysnuté v chladničke)

Langoše (kysnuté v chladničke)
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 8. februára 2010 14:00Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, že je to kalorická bomba, ale v zimných večeroch môžeme aj trochu zhrešiť.

Suroviny

15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Všetko zmiešame /droždie rozmrvíme/, dobre vypracujeme a vložíme do vyolejovaného mikroténového sáčku aspoň na 4 hodiny do chladničky. Čas neskracovať !! Miesto pochúťkovej smotany môžeme pridať 2 malé biele jogurty. Ale so smotanou je lepšie.

2

Potom vyberáme rukou také veľké kúsky, aký veľký lángoš chceme mať. Rukou namáčanou v studenej vode ich roztiahneme a na oleji z oboch strán vypražíme. Cesto vydrží v chladničke i zopár dní, ak neminiete môže sa uchovať aj v mrazničke. Alebo dá sa urobiť aj z 1/2 dávky. Má to veľku výhodu, lebo ak sa rodina vracia z práce v rôznom čase, každý má čerstvé lángoše.
Langoše (kysnuté v chladničke) - obrázok 2

3

Rada navyše: lángoše potierame cesnakom rozmiešaným v troške vody so soľou, ja nedávam olej, lebo oni sú dosť mastné z vyprážania. /Nechať stiecť na servítke/ Alebo sa môžu podávať s kečupom a nastrúhaným syrom, prípadne s tatárskou omáčkou napr. sójovou ľahkou, ktorá je diétnejšia. No a k tomu dobrý horúci čajík. Môžeme ich podávať aj k strukovinovým polievkam.
Langoše (kysnuté v chladničke) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,9 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • nyja, 8. februára 2010 o 15:19
    tinca, so smotanou sú super! už som ich robila. nám chutia najviac s cesnakom. ja ich rozťahujem na doske s pomúčenými rukami, ale tvoja metóda s namočenými rukami je asi lepšia. Ďakujem :)


  • 58vlasta, 8. februára 2010 o 23:16
    Aj ja mám tento recept, no už som dávno nerobila langoše, tak som si narobila chute. Tento týždeň určite budú. A k nim dobrá šošovicová polievka.


  • tinca, 9. februára 2010 o 13:09
    alebo kyslá strakatá fazuľa, máme typy na varenie. Aj ja mám najradšej s cesnakom a teraz v zime, cesnak je zdravý.


  • honestka, 9. februára 2010 o 20:41
    zboznujeme ich! je rozdiel ked sa pouzije iba jogurt, nie su take vlacne a cim cesto dlhsie stoji, tym su lepsie.
    Moze niekto napisat odpoved na to, ze cesto mrazil? - nestrati tak na tom, ze nie su potom langose napuchnute ako ked je cesto cerstve?
    Veru, ked dojde chlebik a nie su taketo suroviny poruke tak sup a urobit lokse! (Radsej ako cakat na "pieckovy chlebik", ktoreho proces trva skoro 4 hodiny).


  • brigita, 9. februára 2010 o 20:51
    Ďakujem za typ. Už so ich dávno nerobila , sú fakt výborné, poznám ich roky a tiež iné nerobím, ale teraz ich idem zamiesiť a budú na raňajky.Z cesnekom, smotanou , trocha syra a čajík. Idem na pobednú tak si to môžem dovoliť./myslím ten cesnek na ráno/


  • braxi, 9. februára 2010 o 21:28
    nyja...najlepšie je ruky aj dosku potriť olejom, lebo sa cesto nelepí a neprská v horúcom oleji !!!


  • babav, 9. februára 2010 o 23:41
    Otazka pre tincu:Pochutkova smotana je sladka -slahackova ,alebo kysla?


  • tinca, 10. februára 2010 o 07:36
    Samozrejme,že kyslá pochúťková šľahačková smotana neexistuje.


  • tinca, 10. februára 2010 o 21:07
    Ahojte vareškári, chcem sa len pochváliť,že nakoľko sa mi v mojej chorobe polepšilo, zajtra ma prídu pozrieť kolegyne, pri otázke čo mám urobiť,niečo ľudové. Tak je navarená kyslá fazuľa,strakačka a v chladničke sú zarobené langoše. Už som ich nerobila asi 2-3 mes.,ale mám radosť,že doteraz narástli o 100 %,ešte že som dich dala do obrovského sáčku. A zajtra budú cesnakové, so smotanou, s tatarkou, s kečupom a s nivou. Dúfam,že uspejem.


  • kabelka, 2. marca 2010 o 08:38
    tento recpt nema chybu aj ja ich často robim ,ale som to ešte nedavala do mrazničky lebo nie je čo tam dat.všetky sa zjedia.


  • vodnicka, 1. júna 2010 o 22:23
    tento receptík robievam, a presne ako píšeš na zimný čas..a neviem si vynachváliť praktickosť.. to s tou chladničkou je úplne skvelé..a každý sa čuduje..že do chladničky kysnúť..ale to teraz machrujem, lebo ja som sa tiež tvárila nechápavo.. :)


  • altyn, 18. septembra 2010 o 18:01
    @tinca práve som dojedol langoše robené podľa Vášho receptu a musím povedať že sú FANTASTICKÉ a dokonca som zabudol dať do cesta cesnak a aj tak -paráda!!! Je úžasné ako sa v tej chladničke zdvojnásobilo množstvo :-)))))))))))


  • kucharronald, 1. februára 2011 o 20:36
    V blízkej budúcnosti ich plánujem robiť :) Keď k dobrému langošu je dobrá fazuľová polievka (či iná :)), langoše nerobím okrúhle, ale dlhé-hrubšie, takto sa do nich dajú ľahšie zahryznúť, a sú aj hrubšie :)


  • tinca, 1. februára 2011 o 22:21
    @kocharronald tvar je už len na tebe, ja langoše okrúhle


  • tonicka53, 7. februára 2011 o 08:38
    lángoš ani iný ako okrúhly nemôže byť !


  • bazulienka, 5. marca 2011 o 08:35
    sú vynikajúce ....robila som ich -sú najlepšie


  • arriska, 30. októbra 2011 o 11:43
    Cesto odpociva v chladnicke a zabudla som dat trosku cukru :((( snad sa to podari aj bez cukru :(((


  • luciasz, 16. januára 2012 o 09:40
    tieto som ešte neskúšala,.....idem , prídem, napíšem, ako chutili...:))


  • boba18, 25. januára 2012 o 19:22
    ten cesnak ide do cesta? ja som si myslela , že na hotové langoše. Už je cesto v chladničke a som zvedavá na výsledok:-)


  • boba18, 26. januára 2012 o 20:49
    dakujem za vynikajuci receptik, langose su fakt vyborne :-)


  • levica257, 13. februára 2012 o 12:42
    tinka,v sobotu som zarobila cesto a včera sme si ich robili v robote :-)
    sú naozaj výborné...mala som podobny recept..ale s týmto sa fajn pracovalo, neboli mastné a všetkým dievčatám chutili! už nebudem iné robiť :-)


  • levica257, 13. februára 2012 o 12:45
    honestka..keď som cesto ráno priniesla do roboty,nemali sme miesto v chladničke a strčili sme ho na 3hodky na balkón :-))) div divúci - v mínus 9 stupňoch zmrzlo :-)) potom sme ho dve hodiny rozmrazovali na radiare :-))) a langoše tým vôbec neutrpeli...


  • tinca, 13. februára 2012 o 16:57
    @levica257 pekne ďakujem za pochvalu, teším sa že chutili, ja tiež iné nerobím,cesto môže byť aj v mraziaku aj v chladničke niekoľko dní a môžeš si vždy urobiť čerstvé:)


  • jerica, 13. februára 2012 o 21:43
    @tinca ako dobre že sa vrátil popri komentoch tvoj vynikajúci recept,dva roky to sa ani nezdá ako rýchlo to ubehlo. Určite príde na rad aj tvoj receptík:-))


  • superego, 14. februára 2012 o 12:54
    prave som dorobila svoje prve langose podla vaseho receptu! nechapem ako som bez nich doteraz mohla zit! dakujeme za recept a manzel vas pozdravuje :)


  • tinca, 15. februára 2012 o 16:23
    @superego ďakujem,teším sa že chutili:)


  • jerica, 16. februára 2012 o 11:11
    @tinca robila som ich , boli výborné , len neboli také krásne ako Tvoje, posypala nastrúhanym syrom s modrou plesňou,vynikajúce:-)
    Teraz mám zarobené cesto, nachystané pre syna,uvidím čo na to povie.


  • eevapa, 29. februára 2012 o 19:51
    sú skvelééé.,,


  • ivula09, 1. marca 2012 o 08:59
    Ahojte idem dnes vyskúšať :-)


  • jerica, 30. marca 2012 o 23:46
    spravila som aj pre deti,neboli také krásne ako tvoje ale môžem potvrdiť výborné.-) fotodôkaz :-)




  • lucylee, 31. marca 2012 o 09:25
    Aj ja ich mozem len odporucat. Su fantasticke! Cesto bolo sice trochu redsie, ale v pohode vsetko vyslo :-)


  • alicaz, 7. apríla 2012 o 19:15
    vyborne! zijem v Kanade a tuna langose veru nekupim, takze si ich musim spravit sama. Tento recept je skvely, robila som ho uz niekolko krat a vsetci mi langose chvalili :)


  • jancam313, 12. apríla 2012 o 09:45
    ja davam aj drvenu rascu............ su svetove.....


  • olusa, 8. mája 2012 o 19:03
    robila som langos prvykrat, ale mam sa este co zlepsovat. Asi budem robit osvedcenym postupom a lá mama :)


  • wzorin, 4. júna 2012 o 15:49
    Vyzkouseno! Vyborne nadychane a krupave...ani nestihly dojit na stul !


  • babuscha, 6. júna 2012 o 15:35
    ukladám, dnes zarobím, zajtra jeme, dobrú chuť


  • zajo33, 6. júna 2012 o 16:40
    takže...včera prečítaný recept,zamiesené a dnes spravené a spapané :-) ďakujem


  • clody, 12. októbra 2012 o 13:19
    Pretože u nás tieto vynikajúce langoše papa len môj manžel/ v domacnosti sme len mi dvaja/ časť cesta dávam do mrazničky. Neskôr ho vyberiem a dám rozmraziť.
    Sú aj vtedy vynikajúce


  • henrieta37, 19. januára 2013 o 12:33
    vyskúšala som a sú jednoduché na prípravu a pritom sú
    vynikajúce ....výborný recept


  • tinca, 20. januára 2013 o 13:49
    @henrieta37 díky za pochvalu aj ja robím tieto


  • zlatuska, 19. februára 2013 o 07:02
    Dnes som si privstala aby boli tieto super langose k obedu hotove uz nam tecu slinky


  • malyanjelik, 21. februára 2013 o 18:17
    Tinca, dnes pripravím cestíčko, deti si už na zajtrajší obed "brúsia zúbky", dúfam, že sa podaria :-D


  • janalad, 13. apríla 2013 o 19:10
    super recept, vdaka, mnamkoveeeeeee


  • spetkasoli, 5. júna 2013 o 11:50
    milá@tinca , velmi pekne ti dakujem za tieto vynikajuce langoše. Len pekne prosím, ta zakysana smotana je ako velka? lebo u nas v čr máme 200 ml a 400 ml. Už som ich robila podla teba v robote zo 400 ml a vsetkým to strašne moc chutnalo s velkým uznaním nad touto slovenskou dobrotou, že bratia Slováci vedia, čo je dobré:)) potešilo ma to a tvoje super langošíky sú už osvojené a zamilované v mnoho domácnostiach. Prajem Ti veľa zdravia a pekné dníčky. My sa zatial brodíme velkou vodou, snád ten dážd už dostane rozum a mohlo by aj príst konečne leto, lebo máme iba 16 st.C. Prajem všetkým peknú pohodu:))


  • adazo, 16. októbra 2013 o 08:23
    vyborne cesto, minule mi ostalo, uz langose nechceli, tak mi bolo luto vyhodit, spravila som z toho pizzu, drahy povedal, ze cesto ako z pizzerie :) takze prave ho idem spravit aa vecer bude pizza :) dakujem


  • tatranocka, 11. novembra 2013 o 17:25
    Tie cestá so smotanou alebo jogurtom sú výborné,robím aj knedľu z toho.


  • janka11, 3. januára 2014 o 19:12
    to cesto má byť lepkavé alebo som niekde urobila chybu? :(


  • viedra, 10. januára 2014 o 19:38
    @Tinca ,tento recept sa mi veeeelmi pači teda aj našim doma chutie lengoše už som ho robila par krat a len včera som si všimla ten cesnek ja som to pochopila že cesnek na potretie a niekto tam pisal v komentare že do cesta to ozaj mam dat aj do cesta?


  • tinca, 12. januára 2014 o 16:11
    @janka11 trošku lepí,ale pomôže ti namočiť ruky do stud.vody, alebo potrieť olejom. @viedra zlatko do cesta NIE, to je len na potieranie.@adazo no vidíš nabudúce skúsim z neho aj pizzu,lebo je ho dosť a furt langoše nechutia. Čiže univerzal:)


  • alex2201, 3. februára 2014 o 17:58
    môžem urobiť z tohto cesta aj kapustníky? skúšal niekto?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist