Langoše (kysnuté v chladničke)

Langoše (kysnuté v chladničke)
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 8. februára 2010 14:00Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, že je to kalorická bomba, ale v zimných večeroch môžeme aj trochu zhrešiť.

Suroviny

15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Všetko zmiešame /droždie rozmrvíme/, dobre vypracujeme a vložíme do vyolejovaného mikroténového sáčku aspoň na 4 hodiny do chladničky. Čas neskracovať !! Miesto pochúťkovej smotany môžeme pridať 2 malé biele jogurty. Ale so smotanou je lepšie.

Potom vyberáme rukou také veľké kúsky, aký veľký lángoš chceme mať. Rukou namáčanou v studenej vode ich roztiahneme a na oleji z oboch strán vypražíme. Cesto vydrží v chladničke i zopár dní, ak neminiete môže sa uchovať aj v mrazničke. Alebo dá sa urobiť aj z 1/2 dávky. Má to veľku výhodu, lebo ak sa rodina vracia z práce v rôznom čase, každý má čerstvé lángoše.
Langoše (kysnuté v chladničke) - obrázok 2

Rada navyše: lángoše potierame cesnakom rozmiešaným v troške vody so soľou, ja nedávam olej, lebo oni sú dosť mastné z vyprážania. /Nechať stiecť na servítke/ Alebo sa môžu podávať s kečupom a nastrúhaným syrom, prípadne s tatárskou omáčkou napr. sójovou ľahkou, ktorá je diétnejšia. No a k tomu dobrý horúci čajík. Môžeme ich podávať aj k strukovinovým polievkam.
Langoše (kysnuté v chladničke) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

50 komentárov k receptu
  • nyja, 8. februára 2010 o 15:19
    tinca, so smotanou sú super! už som ich robila. nám chutia najviac s cesnakom. ja ich rozťahujem na doske s pomúčenými rukami, ale tvoja metóda s namočenými rukami je asi lepšia. Ďakujem :)


  • 58vlasta, 8. februára 2010 o 23:16
    Aj ja mám tento recept, no už som dávno nerobila langoše, tak som si narobila chute. Tento týždeň určite budú. A k nim dobrá šošovicová polievka.


  • tinca, 9. februára 2010 o 13:09
    alebo kyslá strakatá fazuľa, máme typy na varenie. Aj ja mám najradšej s cesnakom a teraz v zime, cesnak je zdravý.


  • honestka, 9. februára 2010 o 20:41
    zboznujeme ich! je rozdiel ked sa pouzije iba jogurt, nie su take vlacne a cim cesto dlhsie stoji, tym su lepsie.
    Moze niekto napisat odpoved na to, ze cesto mrazil? - nestrati tak na tom, ze nie su potom langose napuchnute ako ked je cesto cerstve?
    Veru, ked dojde chlebik a nie su taketo suroviny poruke tak sup a urobit lokse! (Radsej ako cakat na "pieckovy chlebik", ktoreho proces trva skoro 4 hodiny).


  • brigita, 9. februára 2010 o 20:51
    Ďakujem za typ. Už so ich dávno nerobila , sú fakt výborné, poznám ich roky a tiež iné nerobím, ale teraz ich idem zamiesiť a budú na raňajky.Z cesnekom, smotanou , trocha syra a čajík. Idem na pobednú tak si to môžem dovoliť./myslím ten cesnek na ráno/


  • braxi, 9. februára 2010 o 21:28
    nyja...najlepšie je ruky aj dosku potriť olejom, lebo sa cesto nelepí a neprská v horúcom oleji !!!


  • babav, 9. februára 2010 o 23:41
    Otazka pre tincu:Pochutkova smotana je sladka -slahackova ,alebo kysla?


  • tinca, 10. februára 2010 o 07:36
    Samozrejme,že kyslá pochúťková šľahačková smotana neexistuje.


  • tinca, 10. februára 2010 o 21:07
    Ahojte vareškári, chcem sa len pochváliť,že nakoľko sa mi v mojej chorobe polepšilo, zajtra ma prídu pozrieť kolegyne, pri otázke čo mám urobiť,niečo ľudové. Tak je navarená kyslá fazuľa,strakačka a v chladničke sú zarobené langoše. Už som ich nerobila asi 2-3 mes.,ale mám radosť,že doteraz narástli o 100 %,ešte že som dich dala do obrovského sáčku. A zajtra budú cesnakové, so smotanou, s tatarkou, s kečupom a s nivou. Dúfam,že uspejem.


  • kabelka, 2. marca 2010 o 08:38
    tento recpt nema chybu aj ja ich často robim ,ale som to ešte nedavala do mrazničky lebo nie je čo tam dat.všetky sa zjedia.


  • vodnicka, 1. júna 2010 o 22:23
    tento receptík robievam, a presne ako píšeš na zimný čas..a neviem si vynachváliť praktickosť.. to s tou chladničkou je úplne skvelé..a každý sa čuduje..že do chladničky kysnúť..ale to teraz machrujem, lebo ja som sa tiež tvárila nechápavo.. :)


  • altyn, 18. septembra 2010 o 18:01
    @tinca práve som dojedol langoše robené podľa Vášho receptu a musím povedať že sú FANTASTICKÉ a dokonca som zabudol dať do cesta cesnak a aj tak -paráda!!! Je úžasné ako sa v tej chladničke zdvojnásobilo množstvo :-)))))))))))


  • kucharronald, 1. februára 2011 o 20:36
    V blízkej budúcnosti ich plánujem robiť :) Keď k dobrému langošu je dobrá fazuľová polievka (či iná :)), langoše nerobím okrúhle, ale dlhé-hrubšie, takto sa do nich dajú ľahšie zahryznúť, a sú aj hrubšie :)


  • tinca, 1. februára 2011 o 22:21
    @kocharronald tvar je už len na tebe, ja langoše okrúhle


  • tonicka53, 7. februára 2011 o 08:38
    lángoš ani iný ako okrúhly nemôže byť !


  • bazulienka, 5. marca 2011 o 08:35
    sú vynikajúce ....robila som ich -sú najlepšie


  • arriska, 30. októbra 2011 o 11:43
    Cesto odpociva v chladnicke a zabudla som dat trosku cukru :((( snad sa to podari aj bez cukru :(((


  • luciasz, 16. januára 2012 o 09:40
    tieto som ešte neskúšala,.....idem , prídem, napíšem, ako chutili...:))


  • boba18, 25. januára 2012 o 19:22
    ten cesnak ide do cesta? ja som si myslela , že na hotové langoše. Už je cesto v chladničke a som zvedavá na výsledok:-)


  • boba18, 26. januára 2012 o 20:49
    dakujem za vynikajuci receptik, langose su fakt vyborne :-)


  • levica257, 13. februára 2012 o 12:42
    tinka,v sobotu som zarobila cesto a včera sme si ich robili v robote :-)
    sú naozaj výborné...mala som podobny recept..ale s týmto sa fajn pracovalo, neboli mastné a všetkým dievčatám chutili! už nebudem iné robiť :-)


  • levica257, 13. februára 2012 o 12:45
    honestka..keď som cesto ráno priniesla do roboty,nemali sme miesto v chladničke a strčili sme ho na 3hodky na balkón :-))) div divúci - v mínus 9 stupňoch zmrzlo :-)) potom sme ho dve hodiny rozmrazovali na radiare :-))) a langoše tým vôbec neutrpeli...


  • tinca, 13. februára 2012 o 16:57
    @levica257 pekne ďakujem za pochvalu, teším sa že chutili, ja tiež iné nerobím,cesto môže byť aj v mraziaku aj v chladničke niekoľko dní a môžeš si vždy urobiť čerstvé:)


  • jerica, 13. februára 2012 o 21:43
    @tinca ako dobre že sa vrátil popri komentoch tvoj vynikajúci recept,dva roky to sa ani nezdá ako rýchlo to ubehlo. Určite príde na rad aj tvoj receptík:-))


  • superego, 14. februára 2012 o 12:54
    prave som dorobila svoje prve langose podla vaseho receptu! nechapem ako som bez nich doteraz mohla zit! dakujeme za recept a manzel vas pozdravuje :)


  • tinca, 15. februára 2012 o 16:23
    @superego ďakujem,teším sa že chutili:)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 24 komentárov)
  • jerica, 16. februára 2012 o 11:11
    @tinca robila som ich , boli výborné , len neboli také krásne ako Tvoje, posypala nastrúhanym syrom s modrou plesňou,vynikajúce:-)
    Teraz mám zarobené cesto, nachystané pre syna,uvidím čo na to povie.


  • eevapa, 29. februára 2012 o 19:51
    sú skvelééé.,,


  • ivula09, 1. marca 2012 o 08:59
    Ahojte idem dnes vyskúšať :-)


  • jerica, 30. marca 2012 o 23:46
    spravila som aj pre deti,neboli také krásne ako tvoje ale môžem potvrdiť výborné.-) fotodôkaz :-)



  • lucylee, 31. marca 2012 o 09:25
    Aj ja ich mozem len odporucat. Su fantasticke! Cesto bolo sice trochu redsie, ale v pohode vsetko vyslo :-)


  • alicaz, 7. apríla 2012 o 19:15
    vyborne! zijem v Kanade a tuna langose veru nekupim, takze si ich musim spravit sama. Tento recept je skvely, robila som ho uz niekolko krat a vsetci mi langose chvalili :)


  • jancam313, 12. apríla 2012 o 09:45
    ja davam aj drvenu rascu............ su svetove.....


  • olusa, 8. mája 2012 o 19:03
    robila som langos prvykrat, ale mam sa este co zlepsovat. Asi budem robit osvedcenym postupom a lá mama :)


  • wzorin, 4. júna 2012 o 15:49
    Vyzkouseno! Vyborne nadychane a krupave...ani nestihly dojit na stul !


  • babuscha, 6. júna 2012 o 15:35
    ukladám, dnes zarobím, zajtra jeme, dobrú chuť


  • zajo33, 6. júna 2012 o 16:40
    takže...včera prečítaný recept,zamiesené a dnes spravené a spapané :-) ďakujem


  • clody, 12. októbra 2012 o 13:19
    Pretože u nás tieto vynikajúce langoše papa len môj manžel/ v domacnosti sme len mi dvaja/ časť cesta dávam do mrazničky. Neskôr ho vyberiem a dám rozmraziť.
    Sú aj vtedy vynikajúce


  • henrieta37, 19. januára 2013 o 12:33
    vyskúšala som a sú jednoduché na prípravu a pritom sú
    vynikajúce ....výborný recept


  • tinca, 20. januára 2013 o 13:49
    @henrieta37 díky za pochvalu aj ja robím tieto


  • zlatuska, 19. februára 2013 o 07:02
    Dnes som si privstala aby boli tieto super langose k obedu hotove uz nam tecu slinky


  • malyanjelik, 21. februára 2013 o 18:17
    Tinca, dnes pripravím cestíčko, deti si už na zajtrajší obed "brúsia zúbky", dúfam, že sa podaria :-D


  • janalad, 13. apríla 2013 o 19:10
    super recept, vdaka, mnamkoveeeeeee


  • spetkasoli, 5. júna 2013 o 11:50
    milá@tinca , velmi pekne ti dakujem za tieto vynikajuce langoše. Len pekne prosím, ta zakysana smotana je ako velka? lebo u nas v čr máme 200 ml a 400 ml. Už som ich robila podla teba v robote zo 400 ml a vsetkým to strašne moc chutnalo s velkým uznaním nad touto slovenskou dobrotou, že bratia Slováci vedia, čo je dobré:)) potešilo ma to a tvoje super langošíky sú už osvojené a zamilované v mnoho domácnostiach. Prajem Ti veľa zdravia a pekné dníčky. My sa zatial brodíme velkou vodou, snád ten dážd už dostane rozum a mohlo by aj príst konečne leto, lebo máme iba 16 st.C. Prajem všetkým peknú pohodu:))


  • adazo, 16. októbra 2013 o 08:23
    vyborne cesto, minule mi ostalo, uz langose nechceli, tak mi bolo luto vyhodit, spravila som z toho pizzu, drahy povedal, ze cesto ako z pizzerie :) takze prave ho idem spravit aa vecer bude pizza :) dakujem


  • tatranocka, 11. novembra 2013 o 17:25
    Tie cestá so smotanou alebo jogurtom sú výborné,robím aj knedľu z toho.


  • janka11, 3. januára 2014 o 19:12
    to cesto má byť lepkavé alebo som niekde urobila chybu? :(


  • viedra, 10. januára 2014 o 19:38
    @Tinca ,tento recept sa mi veeeelmi pači teda aj našim doma chutie lengoše už som ho robila par krat a len včera som si všimla ten cesnek ja som to pochopila že cesnek na potretie a niekto tam pisal v komentare že do cesta to ozaj mam dat aj do cesta?


  • tinca, 12. januára 2014 o 16:11
    @janka11 trošku lepí,ale pomôže ti namočiť ruky do stud.vody, alebo potrieť olejom. @viedra zlatko do cesta NIE, to je len na potieranie.@adazo no vidíš nabudúce skúsim z neho aj pizzu,lebo je ho dosť a furt langoše nechutia. Čiže univerzal:)


  • alex2201, 3. februára 2014 o 17:58
    môžem urobiť z tohto cesta aj kapustníky? skúšal niekto?



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist