Varenie

Kozlacina

onika - bez fotkyonika, 15. decembra 2014

Ahojte, viete mi poradit nejake dobre recepty z kozlaciny. Kedze mame moznost si ju kupit ale ja som nikdy nejedla ani manzel. Na internete som uz pozerala ale nie je tam toho vela a radsej by som nieco vyskusane. Ako vobec chuti kozlacina? Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Mama pripravovala kozľacinu na Veľkú noc. Mladučké kozliatka, kŕmené len materským mliekom. Vždy boli pečené, niekedy aj s plnkou, ak boli menšie.
A ako chutí? Napíšem len za seba. Nechutí.
luss44
Mäsko z mladého kozliatka osolené, posypané provensálskym korením, na druhý deň podliate pivom, plátky cesnaku, najprv pečené prikryté, neskôr odokryté, k tomu lokše. Takto som ho piekla na radu kamošky, ktorá chovala kozy a zásobovala nás kozľacinkou a syrom. Nám chutilo, a to som predtým toto mäso nikdy nejedla. Mám tu aj rcp na dusené. Treba vyskúšať, viem že nie každému chutí.
 varecha.pravda.sk/recepty/kozlacinka-s-koprovou-omackou/4...
1x vini55
vybusna
U nas sa robieva jahna, kozla, kralik robi tymto sposobom, ale musi to by naozaj kozla mliecnak
 chalupnikovi.com/recepty/?p=2653...

ked sme mali starsie kozlata, alebo sme mali klasicke kozie maso, co uz bolo pomerne davno, tak si pamatam, ze ta kozina mi nejako nevadila....co sa napriklad o baranine povedat neda....to skratka nedam.
onika
@sovka62 ved prave toho sa bojim, ze nebude chutit a co ja urobim s 20kg masom.
Ale dakujem vam za recepty. Ak sa teda manzel rozhodne ze chce a bude to jest tak do toho pojdem, mozno to bude lepsie ako jahnacie ani to velmi nemusim. Na Velku noc urobim ale ja z toho len tak trochu ochutnam.
dobryhrncekvar
ja mám mäso rada, všetky druhy, ryby,bravčovina, hovädzina,králiky,morčacie, morské potvory, divina,kuracina....atd. ale baranina a kozľacina veru nie. Dokonca ani kozie syry nezjem. Keď chceš skúsiť chuť kozľaťa, popýtaj si 1 kg, až potom kúp 20 kg, nekupuj niečo čo si nikdy nejedla...
cesminaz
My zvykneme tiez kupovat kozlacie maso skoro kazdy rok.Najlepsie je pecene dole v rure.Rebra posolis,ponatieras struhanym alebo na malicke nakrajanym cesnakom,das do pekaca,podlejes vodou a zakryjes alobalom.Potom uz len kontrolujes,ci je uz makke a ak treba tak dolejes este vodu.Ked uz bude makke ako maslo,trocha ho odokryte nechas opiect ;-) Je to vyborne jedlo!!! Maso je fantasticky makke a jemne.Naozaj doporucujem takto vyskusat ;-) U nas to vsetci miluju,aj vsetci manzelovi pribuzny.Vzdy velmi chvalia,ked to pripravim ;-P K tomu chlebik,salat,alebo co chces.
cesminaz
jaj a zabudla som napisat,ze aj cele stehna takto pecene su fantasticke! Ale tie musis trocha kde-tu pozakrajovat a kuskami cesnaku aj prespikovat :-)
pacik
Jedla som z kozľaciny guláš, bolo nás tam viac a všetkým chutil.
1x vini55
denyany
Kozľacinu robievam často. Chutí nám. A určite ju menej cítiť ako jahňacinu/aj tá nám chutí/, dokonca ju je aj staršia dcéra, ktorá je veľmi vyberavá a nezje hocičo. Pripravujem podobne ako @cesminaz , aj v sobotu čakám vzácnu návštevu a upečiem kozľa, k tomu zemiaky a šalát.
1x elad7
jozka2
Kozlacinu sme doma robievali.Ako pise pacik,aj gulas sa da aj vsetko ako maso z jahnaciny.Nemusis sa ho bat,je velmi chutne,len ako odporucaju pocesnakuj dochut korenim,solou.Ak robis jahnacinu tak rob aj mkozlacinu.Neboj kup a budes s vysledkom spokojna,je to lahodne masko I ked s charakteristickou chutou.Mamka niektore casti ako rebra atak pouzila na polievku,ale gulas je vyborny.
babidka
Najst recept na upravu kozlacieho masa je naozaj problem . No na francuzskych strankach o vareni najdes par naozaj dobrych a odskusanych receptov . Ja som ich par vyskusala a chutilo nam . Ak nemas na taketo hladanie cas alebo jazykove znalosti , aspon zakladne veci pri spracuvani kozlaciny : maso treba odblanit /nic narocne / , pouzivaj radsej bylinky ako je salvia , saturejka , estragon , tymian , bazalka ,petrzlen, rozmarin, bobkovy list . Mozes aj marinovat napr . v mlieku, jogurte , srvatke . Uprava je zvacsa rychla ked je kozla mlade/mliecne/ , starsie kusy su huzevnatejsie , potrebuju viac casu . Ja radsej kozla dusim ako peciem lebo pri peceni staci "neustrazit" cas pecenia a maso je velmi suche. Ale vyborne je plnene /napr.vykostena a naplnena lopatka -pliecko/ a do plnky pridat nieco mastnejsie .Napr. udenu slaninku ci maslo a samozrejme bylinky . Mlade maso nema pachut ako starsie kusy podobne ako jahnacina.No chut kozlaciny je skor sladkava a jemna , na skus pripomina skor morku ako kuracinu .
Jeden moj recept na Vareche
 varecha.pravda.sk/recepty/kozlacie-maso-so-salviou-fotore...

ajuschka
Dievcence, pekny vecer prajem.
Pecene na bylinkach a cesnaku uz sme mali.
Dusene na pive sme uz mali
Vyprazat som uz tiez skusala - to nem bola dobra volba :D
pecene ako knedlo-kozo-zelo bolo vyyyborneeee

ale co dalej? musime sa vyhnut rasci, hubam, a estragonu.
Napada vas este nejaka zaujimavost?
Manzel je velmi anti gulasovy typ :(
vdakaa