Kozľacinka s kôprovou omáčkou

luss44 - fotkaluss44, 16. júna 2013
Kozľacinka s kôprovou omáčkou
Foto: luss44

Dostali sme od známeho mäsko z mladého kozľaťa, tak som rozmýšľala že čo s ním... Záhon kôpru, ktorý ma včera privítal v záhrade, ma Zobraziť celý popisDostali sme od známeho mäsko z mladého kozľaťa, tak som rozmýšľala že čo s ním... Záhon kôpru, ktorý ma včera privítal v záhrade, ma presvedčil o dnešnom nedeľnom obede a vyriešil moju dilemu s kozľacinou.

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
1
Omáčka:
50 g
2 - 3 PL
podľa potreby
250 ml




Postup

  1. 1

    Nakoľko kozľacieho mäska nebolo veľa, musela som pridať aj bravčové pliecko. Na oleji som orestovala cibuľu, pridala pokrájané mäso, osmahla kým sa zatiahlo, posolila, okorenila a pridala mletú červ.papriku, podliala trochou vody, zavrela kuchtu a dusila 1 hod. Keď bolo mäso udusené do mäkka, zahustila som šťavu trochou múky.

    Kozľacinka s kôprovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Príprava omáčky je jednoduchá - z masla a hladkej múky urobíme svetlú zásmažku, zalejeme mliekom a stále miešame, aby sa nevytvorili hrudky, mlieko pridávame podľa potreby aby omáčka nebola veľmi hustá ale ani riedka, ako sa to začne variť tak to začne aj hustnúť, posolíme, chvíľu povaríme a nakoniec vlejeme na zjemnenie šľahačkovú smotanu, ja som dala celú, ale nemusí byť, kto koľko chce. Úplne na záver pridáme posekaný kôpor, ochutíme octom a ochutnáme, či je omáčka jedlá :) A tu sú výsledky:

    Kozľacinka s kôprovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Samozrejme nesmie chýbať domáca knedľa, u mňa už tradične recept na varenú knedľu od @Egreska, inú ani nerobím, táto je skvelá

    Kozľacinka s kôprovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    No a pre mňa som upiekla zvyšky bravčového pliecka na rozmaríne, keďže ja neobľubujem kôprovú omáčku :)))) ale nakoľko ju všetci ostatní doma zbožňujú, tak im ju takto s láskou varím :)

    Kozľacinka s kôprovou omáčkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
tak toto tvoje jedlo chválim až do neba.-)))spomienka na krásne detstvo s rodičmi...maminka bola majsterka na také jedlá z kozľaciny...práve som tiež uvazovala na niečom s knedlíkom a kôprovou omáčkou...zbožňujeme ju...
mata3636
ach, koprovku kedykoľvek s čímkoľvek. Kozľacinu som nikdy nejedla, ale ochutnala by som, na hlavnej foto to vyzerá báječne!!!
mariamka
velmi chutne ste navarili, u nas kopor mozme vsetci a vzdy :) dnes som ho prave ladovala do mraznicky,, aj mesko vyzera lakavo, jedno aj druhe :)
elysa
@luss44 včera som jedla kôprovku po asi 15 rokoch...naposledy ešte, keď som bývala s rodičmi, žiaľ túto dobrotu ma mamka nestihla naučiť, muž to nepýtal, ale dostala som mladý kôpor, tak včera mala u mňa premiéru- robila som ju ako Ty, no dobrota to je...mne ani mäso netreba, len omáčku a knedľu...
jujoska
kozlacina je vyborne masko, ja ho tiez rada pripravujem na rozne sposoby. A s koprovkou preco nie?
emov
Tak to je moje ,a kôpor zbožňujem.KK
elena
Teraz je kôprová sezóna, tak treba variť, piecť s ním. Ja som minule urobila bryndzovo-kôprový osúch....a ešte musím aj omáčku synovi.
frezia68
Nepoznám kozľacinu :-( ,ale kôprovku sme mali včera s vareným mäsom,lebo dobrý sused má záhradu a veľa kôpru.Dobre si navarila,hneď by som prisadla.
luss44
mladá kozľacina je výborné mäsko, jemnučké, ani ja som ho nepoznala kým som sa nevydala, manžel vyrastal na kozom mlieku a mäse, no a keďže máme dobrého známeho, ktorý kozičky chová, tak občas máme aj pečenú kozľacinku s provensálskym korením + lokše - to je bašta ! vyrába aj kozí syr, je výborný, dokonca aj z kozieho mlieka žinčicu, tú ja neľúbim, ale muž hej, tak sme zásobovaní :)
bimbasko
na omáčkach som vyrastal, toto urobím, kvôli kôprovke :) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia