Varenie

Koložvárska kapusta a pravý ruský BORŠČ

milina - fotkamilina, 23. februára 2010

Pridajte recepty na tieto dve jedlá, varím ich ale tie naj recepty rada privítam

@zareaguj


Diskusia k téme

9 komentáre k článku
Pridávam do receptov. Na Borčš. Je síce veľa receptov, tento máme z Moskvy. A veľmi nám chutí:)
Koložvársku milujem, mám ohromný recept, neviem či sa vám bude páčiť, ale až cez víkend, lebo nestíham. Boršč je strašne dobrý, v jedálke nám ho robia dobre,ale vzhľadom na to,že som sama ho nevarím,lebo je veľmi pracný, ak má byť poctivý.
Veru, prácny. V troch hrncoch...:)
Sjuz dala recept na boršč veľmi prepychový a pracný .Neviem či viete,že boršč pôvodný je vlastne polievka z koreňovej zeleniny,kapusty cvikle,rajč pretlaku alebo šťavy,zemiakov alebo aj bez,korenín a ako ozdoba na tanier hustá smotana.
Mäso-hovädzie,bravčové,baranie,kuracie sa robilo zvlášť a pridávalo dodatočne.Preto je borščov toľko druhou snáď ako do roka dní.To mi hovorili priatelia z rôznych končín od Moskvy cez Sibír a Ukrajinu,každý bol iný,ale všetky výborné.Myslím,že aj ten môj už upravený hríbový v mojich receptoch je tiež vynikajúci.
Sjuz a pridať nejaký recept na pirožky,ktoré vlastne k boršču patria -nebude ?Ja by som nejaké možno našla,ale už som ich dávno nerobila.
Bozulka - teda vďaka - ale recept na pelmene môžem len zohnať z Moskvy od známych:) ešte som ich nerobila:))
Mimochodom - dnes som stála v rade v potravinách, a pani predo mnou si práve s predavačkou vymieňala recept na koložvársku.... :))
Nebola si to náhodou ty, milina:)? Alebo je nebodaj "koložvárska sezóna".... ? :)
Sjuz receptov na pelmene a pirohy mám viac,ale už som ich strašne dlho nerobila,tak neviem či to ešte zvládnem,myslela som,že ty budeš mať " čerstvejšie ".