Varenie

Koľko čerstvého zázvoru do zázvorníkov?

afataga - fotkaafataga, 28. novembra 2012

Chcem prvý krát upiecť zázvorníky, ale v každom rcp je uvedený sušený zázvor, koľko mám použiť čerstvého, ak je v rcp napr. 20g sušeného, zas aby som to neprehnala, ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
raz sa to stať musí, skús aj čerstvého toľko koľko je sušeného a získaš merítko , môže sa stať že to bude síla, ale ja si skôr myslím, že to bude slabšie, ale nemám to vyskúšané
evanaaa
Radšej menej ako viac, sušením sa váha -objem zmenší, záleží aj na množstve cesta, do ktorého ide. Ale pozri si tu všetky zázvorníky, možno niekde nájdeš návod.
ubka
@afataga ja by som Ti neodporučila použiť namiesto sušeného čerstvý do pečenia, úplne iný efekt :-(
niniatko
pokiaľ sa jedná o klasické zázvorníky so salajkou, tam by som čerstvý zázvor nedávala, no je tu recept na zázvorové keksíky, kde sa dáva čerstvý zázvor, no je to úplne niečo iné ako zázvorníky, no tiež dobré
afataga
dakujem za rady, asi teda dam suseny
@helca103 aj tvoj recept sa mi paci, len neviem, aky je rozdiel medzi zazvornikmi a zazvorovymi keksami :-)
helca103
@afataga rozdiel medzi zázvorovými sušienkami a zázvorníkmi je ten,že sušienky sú s tukom a pravé zázvorníky sú veľmi krehké, bez tuku a ide do nich veeeeeľa cukru :-)
afataga
@irenaw dakujem, fuzate by mi nevadili :-)
@helca103 dakujem, pozerala som tu viac rcp, aj tvoje keksiky, niekde je pomer muky a cukru 1:1, niekde je cukru menej, niekde je trochu tuku a niekde vobec ziadny, idem asi urobit od @margaretka28 , tam nejde tolko cukru a trosku masti