Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár včera 21:11
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 335 najnovší komentár dnes 12:57
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 335 najnovší komentár dnes 12:57
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár včera 21:11
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 242 najnovší komentár dnes 12:57
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár včera 21:11
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Ako z papierových tanierov vyrobiť škatuľky. Hodia sa na servírovanie aj na výslužku VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
- Pestrá ponuka: Vanilkové, fúkané, snehové aj nepečené. 14 receptov na tie najlepšie vianočné rožteky
Veselého Silvestra a úspešný štart do nového roku prajem všetkým Varecháčom :-)
www.markom.sk/kava/plantazna-kava...
@ubka ďakujem, ďakujem ....
@radox1 íha, plantážové... hm... ďakujem.... jednu mám z CostaRicy... tak trošku ochutnám aj inej
@bubaya vidiš Jacobs máme...len neviem už aký bol obal ... ale aj zrnkovú takú pomlieť..., že?
@megdesign
@babidka , ďakujem.... hm.... mám slúbenú z Columbie... tak uvidíííme...
@vsetkym ďakujem a som rada, že ste napísali ... poskúšame... ďakujem...
www.popradskakava.sk/kavy/gastro-kavy/standard-500g/...
Pravdou je,že som ochutnala rôzne,ale táto mi chutí najviac.
@sovka túto kávu kupujete ? www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/90144891/?query=...
len škoda že na slovensku máte radšej istoty ako zdravý rozum ...........
goo.gl/D43VoK...
goo.gl/OJO2OP...
goo.gl/zf9aQG...
pretože podľa mňa je 3,99>2,99 2,29 2,95
HaHaHa......
ak je pre teba doelzita len nizka cena a nevadi ti nekvalita, potom je jedno, co tam vopchas. voda bude hneda po kazdej z vyssie spominanych kav.
ak chces ale gurmansku kvalitu a chces poznat aj nieco ine ako len "chut kavy" (tym myslim len tu uniformne specenu chut, ktoru maju rovnaku vsetky podradne kavy, ktore tu boli spomenute), odporucam ti to, co pijem aj ja.
kava je ovocie a tak ma aj chutit. ribezle, mandarinky, slivky, ceresne, ale aj kakao, cokolada a neuveris, ale aj paradajky. to su vsetko prirodzene chute kavy, ktore urcite nenajdes v lacnych kavach.
kuk sem espressoshop.sk/11-kava...
ale prihliadnuc na financne moznosti slovace sa ani necudujem, ze to postacuje :)
ale kvalita kavy ako takej je objektivne meratelna a ver mi, ze v tomto vlakne nebola menovite spomenuta jedina kvalitna kava;)
www.primacafe.cz/primafrm/...
Ďakujem všektým za komentáre, aspoň mám väčší prehlad... dík
toto je zle
www.google.sk/imgres?client=opera&hs=uC9&sa=X...
a takto by mala crema vyzerat
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmYBu9DF9J1ae5Fc1nrY...
@megdesign Ďakujem.... asi myslím, že naozaj z týchto dvochu tu budem vyberať.... Dík
@radox1 : to nevysvetlis. dolezita je co najnizsia cena, kvalitu sral pes.
@megdesign : ocividne toho o kavovaroch a kave vela nevies:)
rucny pozri tu: espressoshop.sk/17-pre-pracantov...
elektricky tu: espressoshop.sk/15-pre-narocnych...
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_coffee_produc...
www.mall.sk/espressa/delonghi-eco-310-b-icona...
sme s ním veľmi spokojní, vtedy bol trochu drahší, ale lacnejšie vyšiel ako v kamennom obchode. Máme ho takmer 3 roky, kávy striedame. Výborná káva, ako som písala hore. So svetielkom nie je problém, ja myslím, že to len signalizuje, že je dostatočná teplota vody a môže sa spustiť a keď vypne, tak nahrieva počas robenia kávy. Nie som expert, dodávam.
A vobec nech ta netrapi, co ja viem a co nie o kave. Mne co viem staci. :) Nemozme byt vsetci mudry :)
ale aj doma mozeme pouzivat kvalitne veci. sa cudujem, ze este nemame plne zuby toho, ze sme len smetisko europy...
mna netreapi, ze o tom nic nevies, trapi ma, ze prispievas k degenarcii povedomia o kave.
To, ze ty mas web o kave a eshop a ides tu prezentovat veci, ktore ponukas je pekne. Mozno mas o tom neake tie info, co a ako.
Ale to neznamena, ze musis utocit, ze nemame pojem o tom co je dobra kava, co slovak to odbornik na kavu, aky mlyncek na kavu potrebujeme, inak bude zla a pod.
Naozaj si myslis, ze ta Lavazza, pripadne Illy su kavy, ktore degraduju povedomie o kave?
su veci, ktore su jednoducho dane bez ohladu na to, ci ich hovorim ja alebo niekto iny, co sa do toho rozumie. ak su raz dane, su dane. a s tym nespravis nic.
mozes akurat sirit dezinformacie, co aj dost hutne robis a to ja nazyvam degenrovanie povedomia o kave. preco by to mal byt utok? len popisujem veci pravym menom ;)
To ze su veci dane je jedna vec, a druha vec je co sa realne zauzivalo. A odkial my mame vediet, ze ty tu prezentujes dane veci ako dane. Tiez to mozem povazovat ako bludy - odpoved neznaleho laika. Ked chces vychovavat ludi znalych kavy, zaloz si skolu, forum, blog. Tu sa bavime, co kto odporuca.
Ale podla teba su tu vsetko bludy, lebo len tvoj nazor je spravny a vsetci na Slovensku pijeme patoky, len ty kvalitu. Zacal si stym prvy, tak neviem, kto je jesitny.
citaj
@jujoska : co je to velmi draho?:) medzi nami, cafepoint predava kavu, ktora bola prazena nevedno kedy, nevedno ako skladovana a pod. cize predava nieco podobne, ako ktorykolvek supermarket:)
kvalitna kava je to, co je kvalitne uz od pestovania, bolo spravne uprazene, spravne zomlete, spravne pripravene.
kava priblizne 14 dni od prazenia straca svoje gurmanske vlastnosti. rok po prazeni je to uz len fazula:) ale hlavne ze stoji 1,2e, ze?
@giussa : nebudem sa ti hadam ospravedlnovat za to, ze ja sa tomu venujem, ze si davam tu namahu sa o tom nieco dozvediet, napisat a pomoct inym, ktori sa tiez uprimne o to zaujimaju.
ked ale niekto napise somarinu, o ktorej viem, ze je somarina, pomenujem ju somarina. uraza ta to?
tiez mas moznost si zalozit blog a odkazovat nan v takychto diskusiach.
@ pecko007 pre mňa je dôležitejšia kvalita ako cena !!! a ano, popozereám taký-dajaký mlynček, myslím, že taký aj máme len moc starý.... tak pozrieme ... dík za odporúčania....
@ staja veľmi pekne ďakujem... hm, keď sme my pozerali, asi nebol ešte v akcii.... a nemôžeme mať moc drahý pressovar ...
@ megdesign hm... fajn, ano takto som to myslela ...
@ jujoska som za... mne nechýba ani cukor ani mlieko ! preto sme kúpili pressovar na kávu ... môj muž dajaký chcel, tak dobre, že ma neprehováral na kapsulový, ale dal si povedať. Fajn a dík za odporúčanie.... určite popozerám aj taliansku ... to s osobných dôvodov... Ďakujem§
Práve včera som zislila, že je rozdiel nielen medzi značkou, ale aj v tej istej značke keď je mletá a keď si tú istú namelieme sami doma... je fakt omnoho lepšia ako mletá... myslím tým zelenú jacobs.
s tym mletim je to samozrejmost. zomleta kava oxiduje do 15 minut, ak je volne "pohodena". v baleni vydrzi dlhsie. mozno do otvorenia.
jednoznacne ti odporucam mliet iba to mnozstvo, ktore si prave ides robit a bezprostrdne pred pripravou.
si to niekedy skus na nejakej zrnkovej kave. namel si nejake mnozstvo, kludne ho aj nejako zabal a o hodinu si to porovnaj s cerstvo namletou z toho isteho balenia;)
a ak ti naozaj ide o kvalitu, skus investovat do kvalitnejsieho kavovaru. naozaj to za to stoji. daj si hlavne pozor, aby to nemalo pretlakove sitka a aby to nebolo plastove.
pri lacnych atrapach kavovarov na kvalite kavy nezalezi. taka hracka totiz znici kazdu jednu kavu, ktoru do nej vlozis. mam odskusane;)
ja mam Silviu. ta sa dodava len s profi sitkami. su v nej pozuite profi komponenty (hlava, paka). ma profi parnu trysku, takze s nou spravis naozaj prave cappuccino tak, ako sa ma
alebo o nieco lacnejsie Gaggia Classic. tu sice vyrobca dodava s pretlakovymi sitkami, ale daju sa dokupit aj profi sitka. zakaznici, co to tak riesili, su zatial nadmieru spokojni. parna tryska sice neni to prave orechove a mlieko nespenis tak, ako sa ma, ale pri troche cviku sa da vysporiadat aj s tym.
@paploska : moja rada znie, ak ste zoajstni kavickari, vyhybajte sa automatom.
z jedineho prosteho dovodu. mlyncek v automate je priliz blizko zdroja vysokej teploty, co kavu extremne devastuje. kava sa ma skladovat na suchom, tmavom a chladnom mieste.
zabudovany mlyncek je presnym opakom toho, ako sa ma kava skladovat.
odhliadnuc od toho, ak sa ti pokazi mlyncek, do servisu ide cely kavovar.
pred casom som testoval zopar supermaretovych kav, tak si mozes precitat mojakava.sk/porovnanie-kavy/...
na automat treba zabudnut,tak isto na tie plastove komercne masiny,o kapsuliach ani nehovoriac.
namiesto toho kvalitny pakovy plus kvalitny mlyncek.
radsej zainvestovat do strojov plus kvalitna kava,a az potom clovek zisti co je naozaj kvalita.
hore je o do mna link na vsetky otazky,ktore si ludia kladu pred kupou.
www.primacafe.cz/primafrm/...
www.torrelsa.cz/cs/molino-challenge...
a kedze ty si podnikatelsky guru, urcite ich dokazes najst a spisat. vsakano;)
preco ti rovnako neprekaza, ked tu niekto smejd prezentuje ako kvalitu? keby to robi obchodnik, je to klamanie spotrebitela. takto je to len dobra rada, ze?
ak to nechapes, ze to ohlupovanie somarinami kritizujem, potom neviem...
ano, nech si marianna76 vyberie podla svojej chuti, je to jej vec. chcela radu, dal som (ako aj mnohi ini). ibaze ja som vo svojich radach nezavadzal a nepisal nieco, co neni pravda. skus to napisat o tych inych radach;)
ak by sme mali obhajovat len klamstva a do pravdy sa navazat tvojim stylom, potom je tento portal zbytocny a vsetky tu napisane rady pre mariannu tiez.
skus si tipnut, preco sme stale vyuzivani ako smetisko europy. ano, preto, lebo u nas je folklor obhajovat klamstva a zhadzovat pravdu, lebo ta sa zle pocuva:)
treba vyskušať majú aj fajn ceny :)
nooo Costadoro @svedka Ďakujem.. z takej bych si ozaj dala.
Viete, za ten čas čo som založila túto diskusiu.... som sa dostala ku káve Juan Valdez priamo z Ameriky... a ozaj som lepšiu a lahodnejšiu nepila... ale tie čo ste tu spomenuli včera... rada pozriem, lebo akosi sa mi minula . Ďakujem !!!
Ahoj Sovka62. Nedávno som kúpil plnoautomatický kávovar (KRUPS EA815). K tomu som si kúpil kávu NERO, 80 % arabica, 20 % robusta. Pozeral so stránku IKEA. Majú tam viac druhov káv. Akú odporúčaš alebo lepšie povedané, s akou máš skúsenosť Ďakujem za odpoveď.