Rôzne

Kaleráb gigant

karolka - bez fotkykarolka, 17. októbra 2011

Dostala som kaleráb, už som spravila vyprážaný a teraz rozmýšľam, či by mohli byť placky. Má niekto s takýmto receptom - kalerábové placky- skúsenosti? Poraďte, prosím!

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Môžeš ho nastrúhať a podusiť ako hlávkovú kapustu a podať s mäsom a knedľou. Alebo ho postrúhaný upraž a pridaj cestovinu (obdoba kapustných fliačkov).
slnecnica1
výborná je aj polievočka: postrúhať kaleráb a mrkvičku, dať na udusenú cibuľku zaliať vodou a zahustiť strúhankou z rožkov.
tinca
ja som kedysi dávnejšie robila čalamádu z gigantu /dostala som kvantum od kamošky/ a bola ohromná, ale to ba som musela zalovť v starých rcp, možmo niekedy nájdem.
marcy
@tinca :)) prihováram sa za recept na čalamádu,lebo giganty a paštrnáky mám toho roku ukážkové....a ani jeden pohár čalamády,skvelá vec,keď dojdu uhorky
fiby
My robíme s gigantom halušky. Na masti alebo oleji speníš cibuľku, pridáš nastrúhaný gigant (soľ, korenie) a po udusení do mäkka dáš na halušky. My osobne to máme radi. Je to podobné chuťovo ako s kapustou.
karolka
Ďakujem za výborné tipy, vyskúšam a dám Vám vedieť.
vladkaku
... my ho robíme ako zeleninový rezeň - nastrúham ho, k tomu nejakú mrkvu, hrášok, kukuricu a vajce, pridám obľúbené korenie, osmažím na oleji a podávam so zemiakovou kašou - super bašta