Zdravá výživa

Hydina a výrobky z nej

afataga - fotkaafataga, 1. júna 2012

Pozrite sa, z čoho sa to vyrába, hnus  vas.cas.sk/clanok/4118/uprednostnujete-lacnejsiu-h...

@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
Ach ako dobre,že ja kupujem kura iba v TO v podnikovej predajni HYZA,nakúpim vždy viac,doma si vykostím,rozporcujem a hlavne viem čo jem,teda aspoň dúfam.:-))
izabella929
@afataga ,,až mi mráz behá po celom tele...( hrúza nad hrúzu...čo sa tu u nás deje,na to už normálny človek iba ťažko nájde slová...
izabella929
@margaretka28 a ked´ k nám tieto výrobky nedovážajú, proste máme iba smolu..(( ja som kupovala výrobky z Kežmarku a toť som sa pred týždňom dozvedela, že odkial to mäso je..aspoň viem, že z TO sú prevdepodobne dobré...najlepšie sú tie, čo si doma vychováme a krmime iba zrnom a kukuricou..
babidka
istotu , ze je maso kvalitne mozeme mat v podstate iba vtedy , ak si to kura vykmime sami - bohuzial .
margaretka28
Viem o jednej afére ktorú mali,údajne s poľskými kurčatami,bolo to už dávnejšie,stopercentne sa to tvrdiť nedá,že sú slovenské,ale majú dobrú chuť a nesmrdia pri kosti,preto ich kupujem.Ale ved to sa ani zistiť nedá,zabalia a papier veľa znesie.Môžme len dúfať.
hubata
Ani si neuvedomujete milé gazdinky že je to vlastne naša chyba: kupujeme ovocie a zeleninu mimo sezóny, len sa to tu hemží o takomto čase receptami s paradajkami, paprikou, melónmi, hroznom, kukuricou ..... Ale veľmi málo je tu receptov (na šaláty) zo zeleného šalátu, reďkovky, cibuľky, kôpru, hrášku..... Tie nájdete len od starších varecháčok. A to isté je aj s mäsom: máme predsa mrazničky, čo tak zájsť raz za 2-3 mesiace na dedinu a nakúpiť si to čo behá po dvore u nejakej babky (aj u slušných rómov sa dá) a naplniť mrazák zdravou slepačinou, zajacmi, alebo aj jaterničkami, bravčovinkou, slaninkou ....
Bude spokojný aj predávajúci a aj vaša rodina, a ak sa to stane pravidlom, sami predávajúci predsa budú ponúkať v obchodoch a na trhoviskách to čo doma vypestujú a nebudú predávať v júni paradajku a papriku zo živných roztokov. Sme vinné my - gazdinky aj za vysokú nezamestnanosť: ak by sme žiadali v obchode domáce suroviny, doma ich varili tak by našli robotu aj naši muži, synovia, frajeri: veterinári, agronómovia, traktoristi, kombajnisti, údržbári, skladníci, vodiči, predavačky, pokladníčky, fakturantky, konatelia, manažéri a riaditelia slovenských hypermarketov by boli z nich. Takto sú len nezamestnaní. Všade vo svete je to tak že sa varí z domácich potravín a nie z dovážaných po diaľniciach z celého sveta. No čo vy na to - bude dnes kôprová omáčka s vajíčkom a zemiakmi od babky z okresu Dunajská Streda aj v mladých rodinách na obed alebo bude čína z hyperbordelu?
evas13
@hubata Jarka akoby si mi z duše hovorila. Len naši vedúci pracovníci by nemali spať na vavrínoch a viac sa starať o zverenú prevádzku a ľuďoch a hlavne reklama je veľmi dôležitá, v kom podaní ju pustia do sveta tak sa im ten ich produkt bude predávať.
ancicka
Ja som dostala obrázkový mail ,ako spracúvajú hydinu.No poviem vám,dvíhal sa mi žalúdok.Keby som ho vedela priložiť,tak už je tu dávno,ale Bohužiaľ to neviem.
silvia68
@hubata , hovoríš mi zo srdca, presne tak to je. Ale ľuďom sa už nechce robiť, radšej si zájdu do hyperbordelu ako hovoríš, nakúpia v akcii šmejdy, doma sadnú a nadávaju. Voľakedy každý doma niečo choval, teraz som jedna na ulici čo chová a pozerajú na mna ako na blázna, a to sa ti chce? Ked vysvetľujem ,že to robím pre nás aby sme mali bio mäso, len mávnu rukou. Je im jedno čo kupujú.
julica
Zase si sa mohla obut do mladych varechacok... :(
jatanika
@hubata , a ja som dnes naplánovala kôprovú s kôprom a zemiakmi zo záhrady, mäsom z "domácej produkcie" ... ruším a bežím do hyperbordelu ... nezaradím sa dobrovoľne medzi babky :-)))
julica
@hviezdickaz , kde je ta ironia? Som tu jedna z mladsich varechacok, preto sa ma take reci tykaju. A o to viac, ked nie su zalozene na pravde, prave naopak. Alebo je ironickou poznamkou link na smradlavu slovensku kuracinu? :)