Kazdy to poznate. V detstve ste jedavali volaco, co Vam pripravovala mama. Ale casom ste sa ozenili, vydali, zmenili bydlisko, prisli ine radosti a starosti vsednych dni... A tak na Vase oblubene jedlo ste zabudli... Vlastne nemal Vam ho kto pripravit. Tak je to aj so mnou. Ked som bol maly, miloval som hrachovu kasu, dobre omastenu s vyskvarenou cibulkou a pravdaze nesmela chybat oprazena spekacka. (Tecu Vam slinky?)
Takze po dlhom case som varil hrachovu kasu. Ohromne sa vydarila, k tomu zemiakova kasa a aj klobaska podobna spekacke. Mnam, ale som si dal. Este aj trochu zostalo, tak sup s tym do chladnicky. A dnes ma cakalo prekvapenie... Ked som chcel dojest ten zbytok "kase", tak som ho nemohol dostat z misky. Kasa stuhla. Nechcem pisat, ze je z nej "beton", ale moc jej k tomu nechyba. Preto sa pytam, ako ju opat dostanem ko kasovitej konzistencie? Mam pridat trochu vody, prihriat a rozmixovat? Alebo mlieka? Alebo..? Poradi niekto?
Zatial dakujem a tesim sa na Vase komentare.
tiež občas robievam hrach.kašu ...
polievku atd.Skoda ze si nebol somnou vojak v Budejoviciach tam sme tu kasu dobre ze nezbijali dole
Kladivami z tych velkych 500l parnych hrncov.ahoj