škrupiny dať vysušiť, zomlieť a pridať do zeme pod paradajky...toť vsjo-ostáva už len oberať najkrajšie paradajky, nech susedia puknú....:)
@zareagujškrupiny dať vysušiť, zomlieť a pridať do zeme pod paradajky...toť vsjo-ostáva už len oberať najkrajšie paradajky, nech susedia puknú....:)
@zareaguj
vaječné škrupiny veľmi dôkladne očistiť od všetkých zvyškov vajca, dobre ich vyumývať v čo najteplejšej vode a dať na plechu do trúby piecť na 200°C aspoň na pol hoďky. Aby sa zničili všetky prítomné baktérie. Takto pripravené škrupinky pomlieť alebo ináč rozdrviť na prášok a denne si z neho nasypať za lyžičku do vody a vypiť. A nebol to recept typu "na popáleninu priložíme pavučinu".
ak máte záhradu pri potoku-sú to hryzce-a tie sa nedajú žiadne vyhubiť..sú inteligentné-otrave sa vyhnú...
tu je link už priamo na ňu...
www.pluska.sk/izahradkar/nasi-odbornici/lucia-harnica...
Paradajku sa lubia s pazitkou,cibulou,petrzlenom, nechtikom, kapucinkou a miluju mrkvu. Je medzi nimi dobre zasadit aj cesnak a zihlava jej dava pevnost a trvacnost. Ale aj vase rady poskusam. Vdaka