Varenie

Halloween formičky na pečenie

domci4 - fotkadomci4, 26. septembra 2011

Chcem si kúpiť formičky na pečenie s motívom Hallowenu, ale
nemám skúsenosti s pečením cesta na vykrajovanie. Čo by bolo
dobre (aké cesto)? a potom to nejako ozdobiť? :) poradíte?

@zareaguj


Diskusia k téme

domci4
Alebo ak viete :) dajte typy na nejaké halloweenske recepty :)
evanaaa
Môžeš použiť aj linecké cesto, alebo hociktoré z ktorého sa robia sušienky, nájdeš aj tu recepty aj inšpiráciu, je ich tu veľa.
zirafninka1
este ako inspiracia ryza varena v mrkvovej stave, vytvarovana do tvaru tekvic, dozdobena olivami


hubata
No tá fazuľovica nemá chybu, aby sa jej človek bál!!
evanaaa
Treba si nájsťrecept Ježibabkine prsty, alebo tak nejak, ten by sa hodil na takú hallovenskú zábavu. Recept sa nachádza tu, dá sa pohľadať.
zuzzzka1
ooo babyy super recepty,chystam sa tento rok spraviťpre priateľov heloweenske posedenie, tak skúsim niečo vykúzliť, ďakujeem @zirafinka klobuk dole :)
domci4
zirafinka prosím Ta :) máš tu ten recept? :) tá poleva ma zaujala
mariaklara
@domci , asi máme rovnaký vkus, mne sa páčia tie medovníčky, tie prsty sa mi veľmi nepáčia. Ale ako sa hovorí, proti gustu.........
domci4
@mariaklara :) asi máme, ja by som chcela, ale iné cesto, nie medovníkové a neviem robiť takú polevu :( neviete mi poradiť recepty? :) tie prsty ani mne
pumaamravec
robis halloween party Domci?:D Ked si toto vies prelozit tak tu su dobre recepty na halloween:)
 familyfun.go.com/recipes/holiday-seasonal-recipes/hallow...


a ja som minuly rok piekla na halloween vela lebo sme mali taku dost velku oslavu, ale tie vykrajovane som nerobila:-/ ale mali sme taku zele babovku, spravenu so zele a malinoveho pudingu a trochou malinoveho sirupu nech to je cervene ako krv a v tom nahadzane jojo gumene bonbony take kosticky, vyzeralo to super a aj to dobre chutilo:)
domci4
Nie nerobím :) len tak, pre bračeka a tak :) pre radosť, milujem jeseň a atmosféru jesene, nevedela by si mi poradiť s polevou na zdobenie (ako sa to vlastne volá)? :) nemám s tym moc skúseností a potom s nejakým cestom na vykrajovanie? :) ak nie nevadí, aj som hladala, ale...nič také dobré som nenešla a dakujem Ti za stránku :)
matata1
Vyskúšaj klasickú cukrovú polevu: bielok, preosiaty práškový cukor, trošku citrónovej šťavy prípadne potravinárske farbivo podľa vkusu - poriadne vymiešať do zhustnutia (môžeš aj šľahačom, ale pozor, aby si nevymiešala sneh) a zdobiť, posypať kokosom, orechami, cukríčkami.... Cukor pridávaj ak sa Ti to zdá riedke, a citrónovú šťavu zase ak je to husté. Presný pomer neviem, robím od oka, ale určite sa na nete nájde presný recepis (ak nie, dostať ju aj hotovú, videla som punčovú, ale iste dostať aj iné). Alebo si kúp hotovú čokoládovú polevu ktorú stačí ohriať priamo v sáčku, odstrihnúť rožtek a zdobiť. Mne sa osvedčila tá, na ktorej je bábovka a nejaký trpazlík, či škriatok. Je na výber tmavá, mliečna, oriešková, biela. Ja si ju dávam do pohára z horúcou vodou, aby mi netuhla. A potom také pavučinky (ako sú na tej stránke, čo si pridala) urobíš raz dva. Naleješ na koláčik jednu polevu, rozotrieš (je to robím malou lyžičkou), a na to nakreslíš sústredené kruhy druhou polevou a špáradlom od stredu ku krajom vyťahuješ čiary. Sama uvidíš, že je to zábava.
Ohľadom toho cesta som hodila do vyhľadávača linecké (je ich tam nespočetne veľa), vyskúšaj sa tam pohrabať.
 varecha.pravda.sk/recepty/linecke-pecivo-fotorecept/20124...

 varecha.pravda.sk/recepty/linecke-podla-originalneho-rece...

 varecha.pravda.sk/recepty/linecke-trosku-inak-fotorecept/...
matata1
Ak by si priidala do cesta trošku farbiva, potom stačí hotové koláčiky iba pokresliť polevou. Teraz ma napadlo, že tie pavučinky musíš robiť ešte do tekutej polevy. A tých netopierov natri tmavou polevou a namoč do postrúhanej čokolády alebo mletých orechov (posyp), dokresli oči a hotovo. Duchovia sú jednoduchí. Ak nezoženieš formičku, tak si to nakresli na kartón, vystrihni a máš vlastnú formičku, ktorú iba na ceste obrežeš. Fantázii sa medze nekladú.
matata1
Ešte raz... Videla som aj také tuby na zdobenie, s bielou aj farebnými polevami.
matata1
Ešte raz... Videla som aj také tuby na zdobenie, s bielou aj farebnými polevami.
domci4
Ahoj, ďakujem za odpoveď, takže nie vyšľahať sneh? :) okej :) len takú hustú hmotu :) ono to potom stuhne však? ( idem s tym robiť prvý krat) ja som nevedela aké cesto je na vykrajovanie okrem medovníkov tak preto som nevedela ako sa niečo také volá :) ďakujem naozaj, formičky mám-ducha, ježibabu, netopiera a tekvicu :) farbiť to asi budem :) možno potm spravim kruh a na to nakreslím pavučinky, dakujem Ti :)
matata1
Nemáš za čo @domci4. Si šikovná baba. Daj vedieť, ako sa Ti podarili koláčiky, prípadne daj foto. Určite sa podaria. Tá poleva stuhne pomerne rýchlo, sama už pri miešaní uvidíš, či sa Ti nebude roztekať a nebudeš musieť pridať cukor. Veľa úspechov pri pečení a kuchtení :o)))
domci4
ďakujem vám :) dám vedieť :) ale receptík ešte počká :) chcela som to vedieť v predstihu :) Halloween sa blíííži, bu
1x haji