Linecké podľa originálneho receptu z rakúskeho Linzu fotorecept
Foto: lubja
Tak to mám zapísané v mojej KK, linecké klasika pomer3:2:1. Recept sa líši akurát varenými žĺtkami
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme, zmiešame s práškovým cukrom a pridáme posekané maslo. Do prostriedka dáme prelisované uvarené žĺtka a šťavu a kôru z polovičky citrónu. Vypracujeme cesto a dáme do chladničky.
-
2
Po 2-4 hodinách vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Nezabudnúť polovičku s otvorom.
-
3
Poukladáme na plech s papierom na pečenie a v mierne vyhriatej rúre 180°C upečieme doružova
-
4
Zlepíme najlepšie domácim ríbezľovým lekvárom. Vyrezávané tvary najprv pocukríme. a ešte poznámočka: používať len maslo nie iný tuk
@lucylee Vajcia som varila, varila varila netušim koľko, pozri si varecha.pravda.sk/diskusie/vajcia-tvrdo/501-forum.html....
A potom som ich postrúhala na strúhadle
@liama nechaj ho trochu vydýchnuť