Foto: alexola
Obyčajne pripravujem len čokoládové guľky, pri príležitosti amerického Halloweenu som trochu pozmenila tvar, mali veľký úspech... :) sú trošku morbídne, snáď mi to prepáčite...
tepelná úprava
Postup
-
1
Množstvo týchto surovín je dobré na vyskúšanie receptu, samozrejme si ho podľa potrieb upravíte :) šľahačku s vanilkovým cukrom dáme do hrnca a zahrejeme, keď začne vrieť, pridáme maslo, kým sa nerozpustí - potom hneď odstaviť.
- 2
Vmiešame nalámanú horkú čokoládu - pri použití varovej čokolády sa neskôr horšie tvarujú guľky - a po rozpustení čokolády prilejeme rum, premiešame elektrickým šľahačom, necháme vychladnúť a cez noc uložíme do chladničky.
- 3
Ráno z hmoty dvomi lyžičkami alebo inou vhodnou metódou tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v kakaovom prášku a ukladáme do košíkov (napríklad) :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu