Čoko hrobčeky

alexola - fotkaalexola, 20. novembra 2009
Čoko hrobčeky
Foto: alexola

Obyčajne pripravujem len čokoládové guľky, pri príležitosti amerického Halloweenu som trochu pozmenila tvar, mali veľký úspech... :) sú trošku morbídne, snáď mi to prepáčite...

5 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 ml
0,5 ks
20 g
10 ml




Postup

  1. 1

    Množstvo týchto surovín je dobré na vyskúšanie receptu, samozrejme si ho podľa potrieb upravíte :) šľahačku s vanilkovým cukrom dáme do hrnca a zahrejeme, keď začne vrieť, pridáme maslo, kým sa nerozpustí - potom hneď odstaviť.

  2. 2

    Vmiešame nalámanú horkú čokoládu - pri použití varovej čokolády sa neskôr horšie tvarujú guľky - a po rozpustení čokolády prilejeme rum, premiešame elektrickým šľahačom, necháme vychladnúť a cez noc uložíme do chladničky.

  3. 3

    Ráno z hmoty dvomi lyžičkami alebo inou vhodnou metódou tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v kakaovom prášku a ukladáme do košíkov (napríklad) :)

Diskusia k receptu

nyja
Hrobčeky sú trocha divné :)) ale ako guľky to berem :)) Keď vyskúšam, napíšem . Ahojky :)
forneta
noo... je to tak ako to napisala nyja predo mnou... je to trochu divne skoro ak ghoticky ale... zato sa stavim, ze su vinikajuce
sandratamer
prepáčime, išlo o Halloween :-). Suroviny už mám doma, aj horkú (nie varovú) čokinu, už sa teším :-)))
luuciik
Mňam...Už sme to skúsili a boli výborne...... :)))
ainy
suprové, poraď ako mám na ne urobiť krížičky? dík
alexola
ahoj @ainy krížiky som nakreslila čokoládou na papier na pečenie a po stuhnutí sa dajú pekne odlúpiť a zapichnúť do čokoládovej hmoty :)
cica2
tak toto som ešte nevidela, ale počas Halloweenu je všetko možné ;-)..... a určite to musí byť mňamka!
mariaklara
Takto nejako sa tuším robia aj kávové zrná a balia sa do marcipánovej hmoty. Dnes som to čítala na " Torty od mamy ". Chuťovo to nemusí byť zlé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia