Rôzne

Háčik na háčkovanie

babkamt - fotkababkamt, 17. novembra 2014

Dievčatá, obraciam sa na vás s prosbou. Už rok sa snažím kúpiť háčik, ktorý má háčiky na obidvoch stranách. Chcela by som krátky háčik. Nevesta mi poslala 5 dlhých obojstranných háčikov a 3 kusy s cievkou. U nás sa mi podarilo kúpiť háčiky, ktoré majú na jednej strane očko na navliekanie. Ale ten, čo by som chcela, som v galantérii nevidela. Tento háčik, čo hľadám, sa používa na tuniské háčkovanie. Pýtam sa preto, že ja moc nechodím po obchodoch. Budem vďačná, ak mi viete poradiť, kde ho kúpim.

@zareaguj


Diskusia k téme

babkamt
@smejkad nie je to celkom ono., ale kúpim si ho. Tento má na každej strane inú veľkosť háčika. Ale v núdzi bude dobrý. Veľmi pekne ti ďakujem za pridanie linku. Pekný deň ti prajem.
babkamt
@tati2008 pozrela som sa na tú stránku. Majú síce háčiky, ale nie obojstranné. Ale aj tak ti pekne ďakujem za snahu mi pomôcť. Vážim si to.
micanela
v Bratislave pri dvoch levoch je klasicka stara predajna galanteria a maju tam aj veci na hackovanie, vysivanie atd. - netusim, ci maju co potrebujes ale mozno ano
rulik
@babkamt povedz manželovi, nie je problém z väčšieho urobiť menší, na jednej strane trochu odbrúsť a budú rovnaké
perla61
@babkamt ,prepáč, ale nechápem načo potrebuješ na tuniské háčkovanie obojstranný a ešte aj krátky háčik. Robila som touto technikou kedysi,ale vždy na dlhom a jednostrannom háčiku. A ak si pozrieš stránky o tejto technike tak Ti to potvrdia.
babkamt
@evusik skontrolovala som to, majú len dlhé a tie mám. Ale ďakujem za ochotu pomôcť nielen tebe, ale všetkým, čo mi napísali. Hneď som si objednala u stoklasa-sk viac veľkostí.
babkamt
@perla61 s tým obojstranným krátkym háčikom sa dá uháčkovať čiapka, ponožky v kuse - bez zošívania. Páči sa mi tá technika, chcem ju vyskúšať. Zima je dlhá, budem sa mať ako hrať:-)
babkamt
@kakaova takéto dlhé obyčajné háčiky mám doma už hádam 40 rokov. Mne srdce piští po obojstrannom krátkom háčiku:-) Ale ďakujem ti za ochotu.
babkamt
@minacela bola som už v Pezinku aj v Senci. V Bratislave je zopár dobrých galantérií. Jedna z nich je v Slimáku - tam sa mi podarilo kúpiť háčik, ktorý má na jednej strane veľké uško ako na ihle, Pri dvoch levoch. Chystala som sa na Vajnorskú, tú som našla na internete. Viem o jednej aj v Rači.
@rulik tvoj nápad by sa dal dobre zrealizovať, keby som obetovala jeden háčik z bambusu. Skrátiť ho a na konci spraviť druhý háčik.
babkamt
Tu vkladám ukážku, ako sa háčku s krátkym háčikom:



hubata
@babkamt : nemyslíš ty háčik obojstranný, spojený silonom aby sa dali obháčkovávať napríklad výstrihy? Tak ako bývajú okrúhle ihlice na výstrihy?
babkamt
@hubata tie obojstranné háčiky spojené vlani u nás nebolo dostať, preto som požiadala nevestu, aby mi ich poslala. Mám z nich viac veľkostí. Ten krátky chcem preto, že chcem spraviť túto čiapku:



hubata
Ale možno by to išlo aj na okrúhlom háčiku, len by bolo treba použiť presný popis aby sedel ten diagonálny vzor. Voľakedy bola na takéto čapice dobrá hrubá vlna zn. Venus, rýchle to pribúdalo, robila som synovi takú baranicu ......
Inak tá pani si zaujímavo namotáva na ukazovák bavlnu.....
babkamt
@hubata tá čiapka nie je extra pekná, no mňa už dlho láka vyskúšať tento spôsob háčkovania. Určite by to išlo aj na okrúhlom. Vieš, to je moja úchylka. Tak ako musím mať novú formičku, keď ju zbadám v obchode, tak teraz NUTNE potrebujem tento krátky obojstranný háčik:-)
altyn
@babkamt skus na Zahradnickej vedla justicaku naproti socialke. Ja som tam raz vosiel s kamoskou a potom som ju vonku cakal 20 minut. Obcod maly; no von vysla vysmiata a spokojna. Snad to tam este exzistuje.
jozefj
BABKAMT na dubovej oproti wc tam majú všetko