Varenie

GANACHE

katusqa - fotkakatusqa, 23. augusta 2014

Ahojte, chcem sa opýtať, či niektorá z Vás má skúsenosť s ganache. Našla som recept v pomere 2:1 napr. 200g čokolády a 100g smotany na šľahanie. Tento pomer je vhodný na krém alebo náplň. A chcem sa spýtať, či je to podľa Vás vhodné aj pod poťahovku. Ďakujem za Vaše reakcie :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

havino
ganache od @honestka , je to jedno z naj, čo som tu na vareche našla, inú ani nerobím, okrem vianočného pečiva, kde robim čokoládu na stuhnutie, na koláče na krájanie už žiadne čokoláda, tuk, cukor, kvapku oleja na lesklosť, s poťahovkou neporadím, ale na ganache pridala @katka naj recept, jednoducho zohrejem smotanu a pridávam čokoládu, podľa percent kakaa v čokoláde, bud sladím, alebo ani nie a neskutočný krém je, čokoláda a pochúťkova smotana
dida18
Ahoj,take sa mi stalo že pokeva mi po stuhnutí praskla na torte