Rôzne

Dotaz

milina - fotkamilina, 31. marca 2013

Hľadala som jeden recept od čistinky a zistila som, žeˇ"čistinka " má vymazaný profil? Ani jeden recept som nenešla.

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
@milina
i ja predčasom som sklamaná našla prázdne miesto..recepty žiadne...že odišla-jej voľba...ale že všetko vymazala-tak to ma nepríjemne zaskočilo...
ale ako radí @turistka...m á svoj blog...lenže-odtiaľ si to nedám do mojej KK...:-)čo už
rulik
vytvor si v PC ikonku a ukladaj recepty tam, nebude to prehľadné, ale účel splní
mracik9
ja som zato aby recepty zostali ak niekto odíde,veď to tu dávame dobrovoľne
dada1010
je veľmi neseriózne, že miznú recepty, to by nemala redakcia dovoliť, najprV dajú recept, často zaň dostanú aj slušnú výhru a potom to zrušia. Vždy keď pozriem to kuchárskej knihy, tak tam veľa vecí chýba, páčili sa mi aj recepty Michsamant, takže tá kuchárska kniha je úplne zbytočná, keď si mám kopírovať recepty do PC :-(
babidka
Ani mne sa to nezda spravne , ze ked sa niekto rozhodne /je predsa AUTOR/ z Varechy odist , tak jednoducho stiahne aj recepty .Hned po prvom "oficialnom odchode" a stiahnuti asi 100 receptov od jednej varechacky nam @jarco /zakladatel? Varechy/ slubil , ze sa to uz nestane . Ze sa urobia opatrenia aby sa to neopakovalo a recepty ostali na Vareche . NESTALO sa ! Najprv som si myslela,ze je to iba akasi pomyselna pomsta tym , ktori autora nejakym sposobom urazili .Ale dotknuti a potrewstani su vsetci , ktori si recept ulozili do KK....Moj muz mi od zaciatku tvrdil , ze su za tym ine umysly - jednoducho autor si na Vareche urobil reklamu a potom vyda knihu . Neverila som . Ale - ma pravdu . Vacsinou naozaj ide o peniaze .Bohuzial . Aj ja som sklamana .....
dada1010
máš pravdu, práve pozerám blog Michsamant a upozorňuje že jej vychádza kniha...
michsamant
Mile damy, nerozumiem, preco vas tak moja kniha trapi.... nie je to ani kucharska kniha a nikdy som si tu ja osobne ziadnu reklamu na nu nerobila. Dovod odchodu z tejto stranky som uz napisala a dohady, ze tu niekomu ide o peniaze.... nuz ak by mi o ne islo, tak si dam vyuctovat a preplatit, co som pre varechu urobila zadarmo, vo svojom volnom case. Pekny vecer vam prajem a pekny zbytok Velkonocnych sviatkov.
alena45
@michsamant , nikdy mi nenapadlo hľadať za odchodom varecháčok peniaze a verím, že je to ojedinelý názor. A potrestaná som rovnako. O to ide. Neverím ani v kolektívnu vinu. Tvoje recepty boli obzvlášť vážené a Tvoj prínos pre Varechu výrazný, škoda, že si takto zabuchla za sebou dvere pre všetkých.
zifi
@michsamant - svojim odchodom si pomohla znehodnotit moju kucharsku knihu, na jej obsah sa nemozem spolahnut... Zaroven si hodila si za hlavu moj cas, co som jej organizovaniu venoval... Zda sa ti to nic?
evusik
o Slovákoch sa hovorí, že sú milí, priateľskí, dobrosrdeční... len mi to akosi nekorešponduje s tým čo sa tu deje... miesto toho aby nás tešilo, že niekto kto bol súčasťou našej komunity dosiahol úspech tak mu závidíme a ubližujeme hlúpym ohováraním... ako mohlo niekoho napadnúť, že Miška si urobila reklamu na Vareche a potom vydala knihu... ja som ju nečítala celú, veď ešte nevyšla ale podľa úryvkov ktoré som čítala je to skôr spoveď slovenskej ženy o tom aká bola jej cesta do sveta, o strete kultúr, o jej postrehoch a názoroch a to celé doplnené receptami.... neviem, ale je to také čudné... ľudská závisť asi nepozná hraníc...
evusik
ešte by som rada podotkla, že vydavatelia a ľudia od novín hľadajú niekoho o kom by mohli písať v novinách medzi blogermi, mnohí blogeri sa stali vo svete slávny len na základe svojej vlastnej práce na svojom vlastnom blogu a nie na obrovskej Vareche alebo iných podobných stránkach o varení... takže ak chcete preraziť, tak potom založte si svoj vlastný blog a tvrdo na ňom makajte aj to je cesta ako sa zviditeľniť... ale nič nie je zadarmo.... na vašom blogu vám nikto nebude tolerovať šlendriánsky napísaný text, pravopisné chyby, nekvalitné fotky, plytký obsah tak, ako je to často tu na Vareche a podobných stránkach... a keby to aj tak bolo tak by na ten váš blog nikto nechodil a bolo by vymalované...
2010
Na Vareche je velka skupina ludi ktora tvrdo pracuje na tom aby znizila kvalitu tejto stranky , kazda kritika je navazanie , kazde upozornenie je rypanie, skomoleny zahranicny recept je chvaleny , uznavane tradicne recepty su zdegradovane. Sorry, co ste chceli to mate pozrite sa najprv na seba a potom kritizujte druhych co chcu iny standard .
pusta
@2010 , v podstate súhlasím s tebou, k tomu niet čo dodať.
pusta
@2010 , dňa 29. marca 2013 bol na vareche uverejnený rp Čučoriedková roláda, ktorý je podľa môjho názoru bezcenný, nezrozumiteľný balast - je to všetko možné, len nie recept.nebol to iba môj názor, viacerí sa prikláňali k jeho odstráneniu. nerozumiem, ako mohol redakciou vôbec prejsť a dokonca uverejnený. o to nepochopiteľnejšie je, že sa čučoriedkova roláda napriek oprávnenej kritike ostatných užívateľov objavila medzi najlepšími receptami na Toplište a to dosť vysoko - na VI. mieste.
týmto dostali všetci slušní varecháči nepríjemnú morálnu facku.
palokuchki
Mne sa to tiez nepaci a nesuhlasim s tym, ze ked sa clenovia Varechy rozhodnu odist zoberu si so sebou aj svoje recepty. Na tuto temu tu uz bolo viacej diskusii. Nie je to po prvykrat. Nemyslim si, ze @michsamant pridavala recepty na Varechu z vypocitavosti. Miska je cestna a citliva zena. Bolo tu viacej neprijemnych komentov na jej recepty a osobne aj na nu, tak sa necudujem ze uz nema viacej zaujem pridavat recepty. Len skoda, ze sa rozhodla tie svoje uz pridane stiahnut. Viacej som prekvapena z @cistinky. No urcite ma aj ona svoje dovody. Ma svoj blog s receptami, ale mohla ich nechat aj tu. Mne to pripada tak, ze ked sem recept uverejnim je to akoby som vam ho darovala a potom neskor si to rozmyslim a to darovane si zoberiem spat.
radost
@palokuchki
vdaka za názor..stotožňujem sa-čo sa týka @cistinka-som bola nemilo prekvapená -že recepty stiahla...hoc neznáma-sme ju SMSkami podporovali v súťaži-úprimne..prajne..nezištne...tak mi to trošku pripadlo ...no...nevdačné..či ako to nazvať...ved všetci ju tu zbožňovali..komentovali pozitívne..ja som si niektoré recepty nestihla prepísať..nuž-ak mám veľkú chuť-zájdem na jej blog..byť v niečom výborný-je aj dar..tak prečo sa nepodeliť s druhými..??pekný deň želám..:-)
babidka
Je mi naozaj luto , ze sa moj prispevok / a samozrejme "vyryvacska " kritika/ zvrtol na nieco co som vobec nemala na mysli . Nepovedala som ani slovko o Miskinej knihe a pravdupovediac som na nu ani nemyslela - nevidela som ju , vyjde vraj az o 2 tyzdne .Ze si to @michsamant stiahla na seba a citi sa dotknuta - bohuzial , stalo sa . Za toto sa ti Miska ospravedlnujem .
Su tu vsak aj ini varechaci , ktori uz vydali kucharsku knihu alebo to iba planuju .A z Varechy ich recepty zmizli . Co si mam o tom mysliet ? Nebudem ich menovat , naco riesit urazene reakcie . Ale dotyka sa ma to ako kazdeho .Nemilo . Citim sa.... oklamana .
Jedna editorka zaoberajuca sa prave vydavanim kucharskych knih raz vyhlasila : ..."prax je taka , ze ak ma niekto uspesny blog , tak je to ta najlepsia reklama na knihu . Ak si urobi autor reklamu na verejno- pristupnom portali kde peniaze za reklamu berie zakladatel/majitel/ , v tomto pripade sa musi autor z toho portalu stiahnut. Kvoli PR Aj reklame . A to kvoli tomu , aby tie uspesne recepty ludia kupovali v knihe a nie si ich zadarmo stahovali "...

babidka
No a poznamka @alena45 o kolektivnej vine je velmi vystizna .Preco trestat vsetkych ? Nech je uz dovod akykolvek ...Na Vareche sa napise tisice pochvalnych komentarov , promile komentarov uz takych nadsenych nie je .Ale vadia hlavne tie ?
michsamant
Suhlasim, nevyvinovat sa. Kazdy bude vzdy reagovat na negativne, aby branil sam seba. Ja som reagovala v tejto diskusii preto, lebo tu bol spomenuty moj nick v suvislosti s knihou. Koho zaujima varenie, tie recepty si lahko najde (su stale zadarmo dostupne na internete). Kto sa chce hadat, bude zakladat dokola diskusie, ktore nikam nepovedu. Varecha uz nie je kolektiv (tak to citim ja), nie je to prostredie, kde chcem patrit a tym, ze tu cokolvek po sebe necham mam stale pocit, ze som sem vtiahnuta. Neocakavam, ze to musi kazdy pochopit. Preto aj toto, je moj posledny komentar na tejto stranke. Nech sa vam dari a varesky vam dobre miesaju.
jody
Smutne toto. :-(
Aj mne prislo luto, ze mi z KK zmizli recepty. Ale pozrite, keby bolo od zaciatku v pravidlach stanovene, ze co raz zverejnim, nesmiem stiahnut, tak sa nemame o com bavit. Recepty tu uz stiahlo x varechacov a to dokonca pamatam jednu, co si bezostysne robila vopred reklamu na svoju buducu knihu, tak preco sa vlna kritiky zosypala na tieto posledne dve? Kto z vas vie, co urobi, ak sa raz rozhodne odist? Ak odniekial odchadzam nie prilis v dobrom, tak chcem odist uplne a nemyslim, ze tu chce niekto niekoho trestat.
helanka
to mrzi aj mna, jej recepty tu budu chybat stastie, ze mame kde ist, ked ju chceme sledovat.
skoda vasho odchodu p. cistinka, obohatili ste tuto stranku kazdym receptom.