Varenie

Domáci polotovar z kysnutého cesta

seanka - fotkaseanka, 25. júna 2012

Len ma tak napadlo, pri čítaní komentárov k škoricovým osím hniezdam: Nedal by sa doma vyrobiť z kysnutého cesta polotovar uložený v mrazničke. Nemáte s tým skúsenosti?

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
keď robím croissanty z pľundrového cesta, tak vždy dvojitú dávku, keď sa s tým už babrem :-) vyformované vložím na tácke do mrazničky, zapnem hlboké mrazenie, po hodinke preložím do uzatvárateľných vreciek po 8 kusov = dávka na jeden plech. vydržia cca 2 mesiace, čítala som, že po dlhšom čase už droždie nemusí vykysnúť. po vybratí nechám na plechu podkysnúť a upečiem, sú ako čerstvé. iné kysnuté nezvyknem mraziť.
marcy
vybrala som už upečené zamrazené škvarkovníky okolo obeda,po 3 hodinách boli ako z čerstvo z pece vybraté......som za túto variantu ( 2 týždne boli v mrazáku :o)
kucharka100
@seanka tiež by som napiekla dopredu viac a uložila do mrazničky už hotové, upečené koláčiky. Je to v zásade rovnaké ako keď mrazíš čerstvý chlieb....ani samotné kvasnice nie sú z mrazničky také účinné, ako čerstvé. Moja skúsenosť z kuchyne.
seanka
@marcy a @kucharka100 , bežne mávam chleb v mrazničke ako hotový kysnutý výrobok. Ale tá dráždivá vôňa čerstvo upečeného koláča, ktorá zabehne ešte aj do susedov....
hahaias
@kucharka100 a vieš, že ja mám kvasnice vždy v mrazáku a keď vyberiem, nechám rozmraziť, zalejem teplou bublinkovou vodou pridám cukor a kysne ako divé - hmm... každá máme iné skúsenosti ale nie je na škodu podeliť sa s nimi, no nie....
irenaw
tiež niekedy mrazím droždie, odkedy kváskujem nemám takú spotrebu. robí sa s ním ako s čerstvým. snažím sa do 2 mesiacov ho použiť.
nadia56
kysnute cesto sa da zmrazovat, len neviem ako by bolo zmrazovanie uz pripravenych skoricovych kolacikov, ved ked budes skoricove piect, jeden neupeceny daj zamrazit, po case vyber a uvidis co sa s tym da robit a potom daj vediet na varechu, urcite by to mnohych zaujimalo,pekny den:-)
honestka
suhlasim ako pise irenaw, samozrejme ze mozes upiect velmi dobre. len pred zmrazenim uz naporcovanych a vykysnutych hniezd ich nepotieraj nicim, daj zmrazit a ked sa rozhodnes piect, nerozmrazovat !, ale supnut do vyhriatej rury.
takto sa pripravenemu cestu nikdy nic nestane, naopak, ked sa nechaju buchticky rozmrazit mozu ti spadnut dole.
seanka
Ďakujem za inšpiráciu, vyskúšam dať do mrazničky hotový koláčik a keď budem po čase piecť, budem pozerať do rúry a sledovať ako televízny program.