Zdravá výživa

Domáci jogurt

lubka272 - fotkalubka272, 2. februára 2013

Robím domáci jogurt z domáceho mlieka je pekne hustý aj už viem z
akého jogurtu robiť aby sa neťahal. Len problémom je že v strede
sa spraví srvátka a keď jogurt zamiešam je riedky. Neviem čo stým.
Nedá sa tomu predísť alebo to cedíte? Fakt neviem.
Vopred ďakujem za všetky rady ;)
PS: Prajem príjemný deň

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@lubka272 , podstatná otázka je, či používaš jogurtovač. Viem, je tu veľa názorov o zbytočnej investícii, lebo jogurt sa dá spraviť aj bez neho, dôkazom majú byť obrázky pekného hustého jogurtu. Ale ak sa prizrieš lepšie, vidíš, že jogurt z lyžice steká pramienkom, takže až taký hustý asi nebude.
Jogurt z jogurtovača (obyčajné Bravo za 23 €) stojí na lyžici kopcom a nestečie ani kvapka. Cena jogurtovača sa vráti asi za štyri mesiace, ako ho robíš 7 ks za týždeň. Pri väčšej spotreba samozrejme skôr.
Môj recept (z návodu k jogurtovaču): 1l plnotučného mlieka, 6 PL sušeného polotučného mlieka, 1 biely jogurt. Skúsila som toho sušeného mlieka dať menej, jogurt bol redší, ale niekomu lepšie chutí takýto.
havino
@lubka , ja odkedy dávam do mlieka sušené mlieko, na liter mlieka 2,3 PL nemám ani tekutinu a hlavne sa mi ani neťahá. Hustý,ako remeň. A je mi to jedno, či sa predraží , alebo nie.
havino
tak,tak, presne ako @sovka píše, ja dávam menej sušeného mlieka,ale treba vyskúšať , tiež som na prvý krát pridávala 5 PL,ale niekedy som nemala tolko a dobre bolo, takže skús
rulik
tá srvátka sa robí aj na kupovanom jogurte aj zakysanej smotane, odlejem preč a je pokoj
marika9
Ja som mala recept, síce na zakysanku, ale bolo tam zdôraznené, že treba použiť ČERSTVÉ MLIEKO a nie trvanlivé.
mariaklara
Nepíše sa tam nič, ale neviem aký máš vlastne recept? Tá cena jogurtovača sa určite vráti ako píše @sovka , a ešte aj to, že ho môžeš robiť počas celého roku, nie len, keď je vykurovacie obdobie......A platí staré známe, že " domáce je domáce...."
ajuschka
jogurt sa da robit celorocne aj bez jogurtovaca :)
v lete, resp. mimo radiatorovej sezony sa da pouzit taka ta prenosna chladnicka, este stara rezima. do nej treba poukladat pohare s jogurtom, a doliat teplou vodou (asi 50stupnov) ale len po viecka. teplotu vody treba priebezne kontrolovat, podla potreby dolievat teplu
lubka272
Jogurt ribím v teplovzdušnej rúre avšak mám aj jogurtovač Bravo. V ňom sa mi to tak nepozdáva. Jogurt robím len z mlieka a jogurtu je husty ze vnom stoji lyzica ale ked ho premiešam tak je o dosť redší. Skúsim stým sušeným mliekom.
janama
bežne robím jogurt v jogurtovači ,používam 7-dňové mlieko z fľašky.Dôlležité je mať kvalitný smotanový jogurt-používam selský od Hollandie.Voľakedy som aj ja dávala sušené mlieko,ale teraz už nie.
Niekedy keď mám nakysnuté mlieko a urobí sa jogurt a na spodu srvátka,tak ho zlejem cez plienku a mám z toho krémový tvaroh.