Robím domáci jogurt z domáceho mlieka je pekne hustý aj už viem z
akého jogurtu robiť aby sa neťahal. Len problémom je že v strede
sa spraví srvátka a keď jogurt zamiešam je riedky. Neviem čo stým.
Nedá sa tomu predísť alebo to cedíte? Fakt neviem.
Vopred ďakujem za všetky rady ;)
PS: Prajem príjemný deň
možno ti pomôže
Jogurt z jogurtovača (obyčajné Bravo za 23 €) stojí na lyžici kopcom a nestečie ani kvapka. Cena jogurtovača sa vráti asi za štyri mesiace, ako ho robíš 7 ks za týždeň. Pri väčšej spotreba samozrejme skôr.
Môj recept (z návodu k jogurtovaču): 1l plnotučného mlieka, 6 PL sušeného polotučného mlieka, 1 biely jogurt. Skúsila som toho sušeného mlieka dať menej, jogurt bol redší, ale niekomu lepšie chutí takýto.
v lete, resp. mimo radiatorovej sezony sa da pouzit taka ta prenosna chladnicka, este stara rezima. do nej treba poukladat pohare s jogurtom, a doliat teplou vodou (asi 50stupnov) ale len po viecka. teplotu vody treba priebezne kontrolovat, podla potreby dolievat teplu
Niekedy keď mám nakysnuté mlieko a urobí sa jogurt a na spodu srvátka,tak ho zlejem cez plienku a mám z toho krémový tvaroh.