Varenie

Domáci jogrut s VODOU?! :(

zuzag - bez fotkyzuzag, 30. septembra 2011

ahojte, prosím, poraďte mi, čo robím zle, keď sa mi v domácom
jogurte objavuje voda? Robím ho v jogurtovači - zohrejem mlieko,
po vychladnutí do neho dám biely jogurt, rozmixujem a dám na 9
hodín do jogurtovača. Ráno mám v kelímkoch 3 vrstvy - jogurt,
voda, jogurt :(
Nevyzerá to veru lákavo.....
ďakujem za tipy....

@zareaguj


Diskusia k téme

vevericka321
Asi mas nekvalitne mlieko. Ake pouzivas? Mlieka z obchodov nie su vhodne na jogurt. Treba cerstve a kvalitne mlieko.
sneica
mam jogurtovac a robievala som jogurt tak ze mlieko som ohriala na 80 stupnov ,potom ihned ochladit na 35 stupnov...OCKOVANIE :v 1 litri ochladeneho mlieka dokladne rozmiesat 1-2 pol.lyzice jogurtu a pridavala som 5 lyzic suseneho mlieka...jogurty boli stale dobre chutne huste a dobre vyzrazane...mlieko som pouzivala akekolvek raz z tesca raz z kauflandu a jogurt smotanovy...nasleden ked som robila jogurty som ockovala svojim domacim jogurtom...teraz robievam ako varechacka Katkaszaboova,len nepridavam nic sladke vyzrazat davam do jogurtovaca...
marta23
Aj moja sestra urobila podľa tohto receptu z 0,5L mlieka a vydaril sa na jednotku. Mlieko nepoužívať z obchodu ale z mliečnych staníc, je ako domáce.
.
zaffi
Robila som jogurty v jogurtovači. Stále sa urobili dobre. Netreba použiť nízkotučné mlieko. Ja som dávala plnotučné mlieko aj jogurt.
1x haji
olga42
Mieko treba prevariť ,potom ochladiť na 45 st.Dať celý biely jogurt a 5 lyžíc sušeneho mieka nap.sojoveho dobre vymiešať.Dať do jogurtovača na5 hodín a potom hneď ho chladničky.Ja nám starú fritezu,kde je aj jogurtovač ja ho dávam na 5 hodin zaliate teplou vodou a zapnem jogutovač.Potom po 5 hod.dám do chladničky ráno je hustý a vydrží dlho.Jogurt dávam biely smotanový.
olga42
Ešte som zabudla ja dávam mlieko s obchodu.
julica
Netreba ti dávať sušené mlieko, urobí sa aj z polotučného a pasterizovaného. Mne sa tebou popisovaný výsledok "podaril" len raz, a to z mlieka značky clever...
zuzag
@julica asi v tom je to....ja som dala mlieko pilos z Lidla...
Ale teraz som kupila normalne sackove a podarilo sa. hurá
mariaklara
Prepáč, ja som pozerala všetky jogurtové recepty, nevšimla som si, že nie som v mojom recepte.
mariaklara
A ešte niečo, tá voda sa asi tvorí aj preto, že ho necháš dlho v jogurtovači, ja ho tam nechávam 3 - 4 hodiny, potom vypnem a nechám vychladnúť v ňom. Po tých 3 hod. ho pozriem, či hustne, ak áno, tak ho vypínam. Skús to, práve teraz idem robiť aj ja.
mariaklara
No a dnes sa mi urobil za 2 1/2hod., práve som ho vybrala, je fajnový. Myslím, že jedôležité dodržať aj tú tepelnú úpravu.
miskah1
Ahoj:)ta voda sa robi aj mne,ale az uplne na spodku poharika-pod jogurtom.Neviem co stym.Uz si to niako vyriesila?
Pozn.pouzivam mlieko z automatu a smotanovy jogurt.1L a 1ks jogurtu.
martin1979
Ahojte,
ja mam podobny problem. Pouzivam mlieko z automatu a jogurtove kultury od Milchemy. Robim v jogurtovaci, cez noc, cca 12 hodin (mame radi kysly). Problem je, ze niekedy sa podari vyborny husty jogurt a inokedy, pri zachovani rovnakeho postupu (rozdiel byva niekedy, ze ockujem jogurtom z predoslej davky namiesto kultury) je hrudkovaty a plny vody. Cim to moze byt?