Zdravá výživa

Domáce musli tyčinky bez pečenia

katkapn - fotkakatkapn, 3. júla 2013

Dobrý deň,

minuli sa mi zásoby bezlepkových tyčiniek, ktoré som si doniesla z Anglicka, tu na SR ich nikde neviem zohnať, tak ma napadlo si ich vyrobiť doma. Ich zloženie som si zapamätala, len sa bojím, či sa mi podaria tak pripraviť.
Podľa zloženia som vyčítala, že sa asi nepečú (nie je v nich vajíčko, ani tuk a pod.). Obsahujú glukózový sirup, bezlep. vločky, burizony, sušené ovocie, semienka a pod. Stačilo by, keby som si z cukru, medu a vody uvarila sirup a všetko do neho zamiešala a nechala vychladnúť? Bude mi to takto držať pokope? Nemáte s takýmto nepečeným musli niekto skúsenosti?
Medzi receptami som našla viacero nepečených musli tyčiniek, ale vždy v nich bol tuk, ovsené vločky a pod.. pečené si robievam, ale rada by som sa trafila do chuti tých z Anglicka :). Ďakujem veľmi pekne za Vaše rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

egresik
Ja som sice nerobila bezlepkove ale dala som do mixera ovsenne vlocky, kokos alebo mlete orechy chvilu mixujem (mixer s nozom, nie ponorny) nech sa zjemnia vlocky potom som pridala asi 1 pl arasidoveho masla, javorovy sirup a po kvapkach voda. Proste stale bezi mixer a prilievam... Musi to byt na pohlad este sypke alebo take ze sa zacnu lepit take hrudky jednotlive ... Otvorit mixer a skusit konzistenciu - skus vygulat gulicku (ak chces bez tuku tak by som cez noc namocila susene ovocie podla vlastnej chuti a tie mixovala uplne na kasu ako prve pripadne s minimom vody) Davat uplne po kvapkach.
Tie bezlepkove vlocky su konzistenciou ovsennych alebo ake?
katkapn
@ailuj82 ďakujem za vyhľadanie, tento recept som už skúsila a používam ho, keď mám chuť na sézamové sušienky :) ale na to musli sa to nehodí
katkapn
@egresik tie bezlepkové vločky používam rôzne, ryžové, pohánkové, sójové a pod.. robievam si aj ja podobne, že nechám namočiť sušené hrozienka, brusnice, semienka a pohánkové vločky a potom to umixujem s hákmi, prilejem medík a je to mňamka :) chcem však vyskúšať nepečené musli tyčinky s použitím glukózového sirupu, tak ako bolo uvedené na obale tých tyčiniek, no bojím sa, že bez masla mi to držať nebude.. tak skúsim experimentovať
egresik
Myslim, ze to pojde aj bez tuku. Treba skusat a najist si vlastne pomery. Ked uz najdes tie spravne pomery tak na varechu daj aj recept, take veci sa hodia ak clovek uz neveri Eckam v obchodoch.
irenaw
aj vopred (cez noc) namočené ľanové semienka sa dajú použiť ako lepidlo v prípade takýchto tyčiniek :-)
katkapn
@egresik pri mojej diéte som nútená k večnému experimentovaniu :) našťastie ma to baví a ešte si aj poviem, že je to zdravé a bez E-čok, už viackrát som rozmýšľala, žeby sa môj experiment niekomu mohol zísť a chcela som ho dať na varechu, ale vždy pečiem/varím a pritom robím xxx ďalších vecí a nestíham fotiť, a recepty bez fotopostupu tu bývajú zabudnuté, ale keď budem mať viac času tak skúsim pridať nejaký môj recept :)
egresik
Myslim, ze v tomto pripade by postacilo aj foto zaverecneho produktu ;)