Varenie

Domáca pizza

alina598 - bez fotkyalina598, 2. februára 2019

Milí Varecháči, prosila by som tých, ktorí máte dobré skúsenosti s prípravou pizze v domácich podmienkach, o Vaše cenné rady. Môj najväčší problém je s pečením pizze, keď ju vytiahnem z elektrickej rúry, tak okraje sú vždy tvrdé a suché:-( chcela by som sa aspoň priblížiť kvalitou ku chrumkavým a pritom mäkkým okrajom ako pri talianskej pizze:-) Ďakujem Vopred Vám všetkým za cenné rady a prajem krásne prežitie víkendových dní, s pozdravom Alina:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

klukodvody
Té pizzi jsme dělali docela hodně v práci i doma. Okraje jsme nechávali co nejmenší a před pečením jsme je mašlovačkou vždy přetřeli olejem. Trochu křupavé, ale ne tvrdé je celkem žádoucí. Troubu ale dej na nejvíc co umí.
tomeska
Už x-krát som robila pizzu z cesta kysnutého bez kysnutia podla " Ancicka ". Pečiem na papieri, cesto potriem kečupom alebo ak mám po ruke, tak svojou paprikovoparadajkovou pomazánkou, vylejem na to 3 dl pohár leča i so štavou(zase doma robené, takže tej štavy je tam málo) a pokladiem nejakou údeninou, posypem syrom. Okraje sú mekké. slabo chrumkavé. Cesto prikrývam až ku kraju. ono sa pečením trochu zdvihne, tak okraje nie sú široké ,a ani tak nevyschnú. Moja dcéra kdečo ofrfle ,ked niečo pnúkam, ale toto cesto si vypýtala . A to bolo robené kozmickou rýchlostou, +- 30 min. od otvorenia sáčku s múkou až po otvorenie úst a zahryznutie do hotového .
Moja svokra ked piekla koláče , tak po vytiahnutí z trúby ich potrela roztopeným maslom(koláče s ovocím a drobenkou) aby oraje trochu zmekkly. Čo by to urobilo na pizze, neviem . Zistíš ---- pokus --omyl.
háčky , čiarky v texte si dopln. nov.
ada13
@Tomeska (2.2.2019 18:57)

ja po dopeceni domacej pizze okraje trochu potriem zmesou,ktoru si predtym rozrobim - trochu vody,par kvapiek oleja a trochu soli.ked to potriem necham trosku vsiaknut a je to take akurat.
alina598
Veľa Vašich cenných rád som vyskúšala, pizza bola super. A ešte dodám, že určite si v blízkej budúcnosti musím zainvestovať do kvalitnej rúry na pečenie, resp. elektrického sporáka. Ešte raz všetkým veľká vďaka, prajem krásny víkend a príjemné varenie a pečenie:-)
malinaa
na čom ju pečiete? Je na to nejaky špecialny plech, alebo ako to robite?