Zdravá výživa

Dilema

megdesign - fotkamegdesign, 5. marca 2014

Podla lekarov by sme v noci nemali jest.
Naco teda davaju do chladniciek svetlo?

@zareaguj


Diskusia k téme

fiby
pre mňa, pretože ja jem aj v noci keď ma chytí hlad.
methi
Aby sme vedeli, ked je otvorena alebo pootvorena. Uvidis svetlo, zavres a vynadas celej rodine, kto ju zasa zabudol zavriet!!! :)
yogicek
Ja už som za to svetlo vynadal celej rodine. Zabúdajú ho zhasínať. Koľko krát otvorím chladničku stále sa tam svieti.
1x frezia
eviana
Keby len v noci, ale to svetlo aj cez deň svieti ...a potom tie účty za zbytočne minutú elektrinu!
megdesign
@all ja nahmatam aj po tme, ked som hladny :D Podla mna uplne zbytocny zrut el. energie :D
evanaaa
V noci nechodím, nie som ako Nigella L. ale chladnička by nemusela svietiť, najlepšie je vytiahnuť zo zástrčky, veď na to jedno otvorenie stačí aj baterka, nie? :-)
rulik
ja som raz vymenil misky na vajcia Ľ za P a svietilo sa tam aj ked boli dvierka zavreté a potravina pri svetielku bola teplá, P nemá ten čudlík na zhasínanie
sovka62
Vážne by sme v noci nemali jesť? Najprv nás v kojeneckom veku na to naučia a potom zakazujú? Za seba priznám, že som si ešte neodvykla, ak nemôžem zaspať, pohár teplého mlieka s kúskom rožka o druhej v noci zaberie lepšie ako tabletka na spanie.
Tak prosím vás, nebojujte proti svetlu v chladničke, je veľmi dôležité. To mlieko by som síce našla aj potme, ale občas potrebujem na nespavosť aj niečo viac a ako by som spravila inventúru chladničky bez svetla?
pipnat
ja si neviem predstaviť jesť v noci....aj keď náhodou cítim hlad, vtedy sa veľmi tesím na raňajky, hlavne, keď je víkend a môžem si ich vychutnať:)
kimlo
Jest sa ma ked je clovek hladny, jedno ci cez den alebo v noci. Moj sused si o 1.hod v noci vyprazal sniclu lebo na nu dostal chut...
mariamka
chut na jedlo v noci a zvlast u panov vacsinou pride po nejakej-tej vydanej energii, tak tu nemachruj :P
marianne
tak tak..najlepsie sa vymeta chladnicka v noci,biela nemoc:-)) ale ....suhlasim s tym,ze jest sa ma vtedy,ked je clovek hladny,aj v noci.-..nemam problem odvalit kus krajca chleba o polnoci,ked som hladna,veceriavam normalne okolo 10 vecer...inak sa zobudim od hladu a vymetam....
mariamka
co ja mozem vediet? len tipujem, a mozno si farbil fasadu pri umelom osvetleni
pipnat
@mariamka , sa máš ak sa ti to neukáže na váhe.....:)ja jem pravidelne cez deň, v noci sa snažím spať, lebo mám niekoľkoročný absolútny nedostatok spánku...
marianne
nemate dievcata co...verte mi:-) zvyknem nieco zjest rano malicko,potom cely den nemusim nic zjest,ale vecer ,vecer sa najest musim,lebo nezaspim hladna a ak ano zobudim sa aj o jenej v noci a potom je zle nedobre...:-) na svoju obranu uvadzam,ze sa snazim jest aspon zdravo...:-) ale spim ako mimco potom:-))))
marianne
ale obdibujem ludi,ktori maju taku pevnu volu,ze si bez problemov dokazu odopriet vceru,mne sa to este nepodarilo..ale chcela by som,len ten zvanec ma vzdy premoze....:-))
pipnat
ja som sa kedysi stravovala podobne - okrem jedenia v noci, to ma nikdy "nenapadlo", teraz mám pravidelnosť(cca každé tri hodiny), moje telo si tak už zvyklo....preto ma neprepadá hlad v noci...ale každý podľa seba, samozrejme.....:)
marianne
@pipnat aj to mam odskusane,priberala som.-...na mna plati ranajky kusok chlebika s niecim a kava,na obed nejaky salat,podla sezony a riadna vecera...vela zeleniny,maso,ryby s malou prilohou,ovocie a vahu si drzim..cosi by som este spustit mohla,ale je to v norme....
pipnat
u mňa sú to raňajky a obed...večeru mávam ľahšiu:)....len som potom prekvapená, že ak máš riadnu večeru, pocítiš hlad aj v noci....ale ako som napísala, každý podľa seba, každý pozná svoje telo:)...
marianne
nie,nie.. @pipnat to som napisala v pripade,ze sa nenajem poriadne vecer,potom vymetam v noci....:-) dievcence opustam Vas,idem sa ucit...:-)
pipnat
ahaaa, jasné mi to je:)brrrrr, že učiť...ja už o tom ani počuť nechcem, tak držím palce:)
eldina
toš-fakt dilema..:)
najhoršie to majú ľudia ako ja-aj ranné vtáča, aj nočný vták..:)
ráno som skoro hore a večer pozerám tv aj do 2 h rannej /nemôžem za to, že hodnotné veci sú v tv po 23. h/
a potom, že nejsť po 18 H!!ako?
ved to mám ešte jednu "šichtu", kým zaspím

(nie je nič lepšie , ako v tichu polnočnom sa najesť, s knihou na stole)..:)
caterina
tiez som taky nocny vtak ako @eldina :) a obcas sa stane, ze sa potrebujem poobzerat, co v tej chladnicke mame...sak nenecham to pokazit :P a @marianne ty si hotova talianka. To oni zvyknu veceriat takto neskoro. A stihli su. Ti poviem, ze som si zvykala dost dlho, ale uz to beriem automaticky teraz :)
evanaaa
Ja som ako aj @marianne , raňajkujem asi medzi 11 a 11.30 h. aj to nie každý deň, behom dňa len nejaký banánik alebo slanú tyčinku a až večer idem na to, mám to tak zaužívané roky.....aj teraz pred 5 minútami som práve dojedla, o 23.00h idem do pelechu a mám pokoj. Ale ináč, ako diabetička by som mala jesť častejšie, pravidelnejšie a menšie porcie.
havino
tak vy takto dievčence a chlapci využívate svetlo v chladničke,ako moja polovička, ja chvalabohu ešte nie a nikdy predtým, nie dávno som okolo jednej v noci rozospatá šla tam kam páni pešo chodia a on pred otvorenou, svietiacou chladničkou, Ty čo tam robíš !!! sa ho pýtam a on automaticky, ani sa ma nezľakol, chvalabohu, :-) kontrolujem, že či si tu zhasla svetlo a bolo po spaní a po jedení od smiechu
kukulienka71
@yogicek ,@mariamka ,@havino ,super hlášky:-DDJa si myslím,že ked v tej chladničke už je elektrina,zvýšili nám komfort tým svetlom,pamätám sa na staré Calexky ešte bez svetla,človeku aj odišla chuť od jedenia!:-))žeby mali nejakú kooperáciu s potravinármi?...A tiež zdieľam názor,že človek má jesť,keď je hladný.Každý je iný,mali by sme počúvať svoje telo a nie ho stále do niečoho nútiť,len preto,že sa to "patrí". Moja skúsenosť je,že ked cez deň nemám čas poriadne jesť,telo si potrebnú dávku vypýta večer a ked som hore(čo väčšinou som,lebo som sova),jem aj v noci,to,na čo mám práve chuť.Jesť by sa malo pravidelne po malých dávkach a nespí sa dobre ani s preplneným,ani s od hladu škvŕkajúcim žalúdkom. Takže to svetielko ja využívam pomerne často:-)
nalpa
,,ved to je predsa jasne ,,,kvoli panom!...priznajte sa ktory z vas si zapne svetlo v noci na wc..ha?! :D :P