Varenie

čo variť na chate?

janikbj - fotkajanikbj, 17. júna 2014

Rada by som Vás poprosila o tipy, čo variť na chate. Organizujeme akciu, na ktorej budem celý týždeň každý deň variť pre cca 10 ľudí. Kotlíkový guláš a grilovačka je samozrejmosť, ale budem vďačná za ďalšie tipy a nápady, čo varíte na chate (vystačiť si musím s kotlom na ohni, grilom a malým varičom :D ). Ďakujem :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

zolik
Dakedy davno som takto varievala na chate na lyzovackach. Boli to hlavne jedla, Ktore sa dali zajedat chlebom a zapijat pivom: Chilli con carne, Leco s vajickami, Segedinsky gulas, Zabijackova kapusta, Pecene bravcove kolena. Dufam, ze som Ti aspon s jednym napadom trochu pomohla.
gordonko
ked máš oheň nič nieje stratené , opekať klasické špekáčky a jedno jedlo máš za sebou , živňskú - napicháš na kovovú tyčku - ihlu rôzné kúsky mäsa , papriky , zemiaky , slaninu ochutíš ked chceš podleješ červeným vínom a zabalené v hrubom alobali pomali otáčaš nad ohňom , ak máš hrubý alobal daj naň 1 kuracie stehno ,očistené zemiaky ,osol okoreňuj pridaj plátky cibule môžeš aj udenú slaninku zabal a šup do pahreby . Nezabudaj na ryby ,aj tie sa dajú spraviť nad pahrebou ( aj v blate ale to asi nebudeš robiť ) a stačí iba korenie sol a trocha masla .... ,,slovenské raňajky,, po večernej opekačke zostane niečo , ráno pokrájaš a hodíš na panvicu ( udená slanina , zbitok špekáčkou, cibule, môžeš pridať štipku korenia a ližicu horčice ) to zohreješ a s chlebom je to mňamka . Aj rizoto... do uvarenej ryže niečo primiešaj a máš volno ...... olovrant ,alebo večera volské oko položené na krajíci chleba , na panvicu hod krajíc chleba natretý taveným syrom posypaný pokrájanou cibulu ( polotopenička ) a osol im to ........ ak máš chladničku na pečeň - narež plátky pečienky osmahni z oboch strán na oleji s osmahnutou cibulkou pečeňku von , osoliť olej s cibulou a do toho si namčať chleba a jest spolu s pečenkou ..... v kotli uvar celé zemiaky , každy si ošúpe a je sa to z maslom a solou poprípade z taveným syrom či kačacou masťou .......
cesminaz
@janikbj ..je vela moznosti,napriklad:
 varecha.pravda.sk/recepty/tava/37103-recept.html...

Tava je najchutnejsia ak sa robi vonku na ohni ;-) a k tomu arabsky chlieb,alebo velmi jednoduche a chutne placky od @palokuchki.. podla tohto receptu si mozes prisposobit mnozstvo surovin pre 10tich :-)..ver,ze si prsty oblizu ;-P
Alebo Rybaciu polievku,alebo sme zvykli aj ocistene zemiaky nakrajat na tensie kruzky a do alobalu striedavo navrstvit..mäso,papriku,cibulu a korenie..a potom to dobre zabalis a das na ohen asi 30minut..a kazdy mal svoj vlastny "batostek" ;-) Dalej..grilovana kukurica,hriby,zelenina a aj zelenina poliata jogurtom..Aaach,dalo by sa vymyslat ;-D
zdenka1009
Keď my sme na chalupe, nesmie chýbať v jedálničku : zemiakový paprikáš za veľký hrniec, zemiakové placky pri tom nech ti pomáhajú aj chlapi, očistiť zemiaky a narajbať, a potom vždy robím palacinky s džemom a grankom, a čo chata dá, všeličo v alobale..Keď je tam elektrina bodla by ti remoska,v nej aj buchty by si napiekla..čau a príjemnú zábavu :-)
pavas
A hlavne nezabudni na pravý slovenský hamburger......

chlieb s masťou a cibuľou
1x abdul
hubata
Predpokladám že budeš mať internet k dispozícii a pred veľkým nákupom si len klikneš na www.varecha.sk a položíš zúfalú otázku:

varecháčky čo mám preboha naplánovať pre 10 hladošov ktorí nedržia žiadnu diétu na obed, večeru, posedenie pri večeri na tri dni?

Na chate predpokladám že raňajkovať nebudete, ale zato druhá večera bude. No a my poradíme konkrétne, bez nároku na odmenu.
1x zolik
janikbj
Ďakujem všetkým za nápady, určite z toho niečo vyberiem.
@hubata , :D no v lese asi wi-fi nechytím, takže plánujem pred akciou,ale keď už bude najtvrdšie zúfalstvo, zájdem si za signálom :D :D :D
aretta
Ja nedám dopustiť na kapustnicu a boršč varený v kotlíku. To je uplne iná chuť a nemusí byť stále iba guláš :-) Už sme robili aj fazuľovicu (je to vlastne mix gulášu a fazuľovej) v kotlíku a tiež je to super.
marcy
my mávame ražniči,bez špajlí v remoske so zemiačikmi,samo sa to....:)
eva335
trochu zdravšia alternatíva popri typicky "chatových" jedlách, bez ktorých by to však nebolo ono: cestoviny s tuniakom alebo sardinkami plus paradajková omáčka napr. podravka má vynikajúce lúpané alebo krájané paradajky vo variáciách ako s provensálskymi bylinkami, bazalkou a oreganom, s olivovým olejom a cesnakom, cestovinám dodajú vynikajúcu chuť. Je to jednoduché a rýchle jedlo a nakŕmiš tým aj veľa hladných krkov. My cestoviny robíme na chatách vo veľkom :)