Varenie

Cena masla

milanbrco - bez fotkymilanbrco, 27. októbra 2017

Pekný deň ,mate nejaké skúsenosti ako nahradiť v pečeni resp v trených maslových plnkách maslo.
Ďakujem za rady Milan

@zareaguj


Diskusia k téme

luwinka
Skús si kúpiť Heru maslovú , tá je lacnejšia ako maslo.
luwinka
Skús a potom daj vedieť či chutilo, inak ti neporadím.
luwinka
Skús a potom daj vedieť či chutilo, inak ti neporadím.
sovka62
Môžeš ho nahradiť margarínom, ale ny výsledku to bude vidieť a na tvojom zdraví zrejme tiež.
V niektorých jedlách (napr. pečené kysnuté koláče) sa dá nahradiť bravčovou masťou, recepty nájdeš aj na Vareche. To je podľa mňa lepšia voľba ako margarín.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Nikdy by som nenahradila maslo, keď bude drahé upečiem radšej menej a menej často, ale iba s maslom. Maslo je maslo. Tento rok bude na Vianoce menej koláčikov, o to budú vzácnejšie a my nepriberieme, iba si pochutíme.
evanaaa
Tiež si myslím, že všade sa maslo nahradiť nedá, ide hlavne o dobrú chuť koláča, zákuska, nepokaziť ju niečim, čo tam nemá ísť. A napokon, sú aj drahšie suroviny, a na maslo sú teraz viaceré akcie, treba ich využiť......
finczi
Myslím si, že krémové zákusky málokto robí tak často, že by nemohol kúpiť do krému maslo. Lebo maslo je maslo, žiadna náhrada pre mňa osobne nie je dosť dobrá. Spomínam na moju mamku, ako mi vždy prízvukovala, že ak má byť jedlo dobré, musí tam ísť to, čo treba, inak nech ani nezačínam. Cena masla je výsledkom umelo vyprodukovanej hystérie (pardon za výraz) a zakrývaním oveľa vážnejších problémov. Verím, že si nájdete svoj spôsob náhrady a že budete spokojný...
1x bubaya
slavka2012
Ja maslo do plniek nepoužívam už dávno. Osvedčila sa mi ľahšia náhrada - mascarpone a biely jogurt v pomere 2:1 (na 250g mascarpone 125 g jogurtu). Tuto plnku používam na povrch čokoládových, mrkvovych či gastanovych ciest, po niekoľkých hodinách pekne stuhne. Neskúšala som ňou však vnútorne plnky zákuskov, vždy ju dávam iba navrch. Tiež robievam alternatívu zrelé avokado, raw kakaový prášok, stevia, trochu agar-agar želatíny. Tá však nechuti každému.