Varenie

Campfest - Bublanina s pudingom, segedín...

baya94 - fotkabaya94, 30. júla 2012

Ahojte varecháči... chcem sa opýtať, skušali ste už niekto bublaninu
s pudingom? ... chcela by som prekvapiť, ideme campovať ale bojím
sa experimentovať až takto :D ... napadá ma nejako asi normálne
naliať bublaninové cesto na plech... na to naliať pudingovú zmes
rozmiešanú akoby na normálny puding v pol litra mlieku, alebo mám
už uvarený puding naliať? .... možno nejako premiešať na spôsob
mramorového koláča a tak tam nahádzať ovocie a dať piecť ? ...
Neviem je to len taký nápad, možno je to blbosť .. skúste mi poradiť
prosím :) Za normálnych okolností by som to bez okolkov
vyskúšala... ale kto to bude jesť - ocko asi nie a mne koláčik k šťastiu
netreba. A zas keby som to robila už priamo na camp tak ak sa to
nevydarí tak zbytočne stratím čas na varenie segedínu... A už keď
sme pritom, poraďte, čo si zobrať na stanovačku na jedenie, kedže
pochybujem, že sa tam bude dať opekať alebo niečo podobné
(festival). Nemám vôbec predstavu, všetci mi hovoria len Bebe-keksy
a detskú výživu... ale bebe už nechcem ani vidieť :P a k tomu
segedínu- dá sa jesť aj studený ? teda nie priamo z chladničky, ale
ak by som ho spravila do fliaš, bude to stále chutné ? a ak by to
malo byť v tej fľaši len do 24 hodín, môžem do toho dať aj smotanu
pri varení alebo radšej nie ?. Viem trocha chaotické ale kto sa
vymotá tak ďakujem za rady :):):)

@zareaguj


Diskusia k téme

baya94
ďakujem veľmi pekne :) tentoraz ho spravím bez tej smotany navrchu aby z toho nebola ďžaba po 5 hodinách cesty :)
tiginko
chodievame sem-tam splavovať tak na tri dni, môžem skúsiť pospomínať čo sme brávali so sebou na jedenie: ak chceš môžeš si zohnať taký maličký plynový varič s bombičkou skoro do dlane, už si ani nespomínam kde sme ho zohnali. rozložia sa mu také nožičky pod malý hrnček a môžeš si zaliať instantné polievky, čínske a pod. Na prvý deň môžeš aj hotové rizoto, to sa dá jesť aj studené. Neskôr sa môže pokaziť, takže neodkladať na dlho.Mali sme aj uvarené klásky kukurice, fašírky, pečené alebo vyprážané kuriatko,rôzne slané koláče (napr.cukínové), je tu množstvo receptov na takéto dobroty. Dobrý recept sem dala jedna varecháčka na také fazuľové lečo sterilizované v pohároch, býva aj s párkom alebo klobásou, to sa dá jesť aj studené. Pohľadám a hodím sem link, teda ak budeš mať čas a chuť to robiť.A samozrejme potom nasledujú rôzne tavené syry - ideálne v črievkach, ak to máš rada tak rôzne sójové a strukovinové pomazánky v črievkach (my milujeme Francúzsku), paštéty (najlepšie umelohmotných obaloch, na ktoré nepotrebuješ otvárač),údené klobásky,slanina,alebo vákuovo balené a nakrájané trvanlivé salámy po menších množstvách, nemusíš krájať a špiniť tak zbytočne riady.K tomu krájaný chlieb a určite neumrieš od hladu :-)
baya94
No nakoniec som sa rozhodla pre tento šalátik od @Salinka  varecha.pravda.sk/recepty/cestovinovy-salat-s-mozarellou-...
s fussilmi imesto kolienok :) aa pomazanku od @Danda3  varecha.pravda.sk/recepty/bryndzova-natierka-s-udenym-syr...
a potom este taku pudingovo-ovocnu bublaniu z mix receptov :) ale zaklad bol podla @viera1  varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...
:) samozrejme ako vždy keď ja vojdem do kuchyne tak tam bolo kopu kixov :D napr pri pomazánke som si nevšimla gramáž bryndze a tak bola iba s polovičnou dávkou, čiže chutila viac jogurtovo... aa pri koláči... krstila som novú odmerku a nevšimla som si, že sa gramy rozdeľujú na múku a cukor a tak bol troška gumový lebo som dala vpodstate skoro o 100g viac cukru... :) ale všetkým všetko chutilo :D