Jednoduchá bublanina

Jednoduchá bublanina
Foto: klaura
klauraKlaura, recept pridal: 15. marca 2010 19:47Ďalšie jeho recepty

- táto sa vám určite vždy vydarí. Je to recept na veľký plech.

Suroviny

10-12
porcií
15
minút
príprava
25-30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Oddelíme žĺtka od bielok, šľaháme ich (tie žĺtka) s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny - ide to trochu ťažko, preto počas šľahania pomaly prilievam olej, potom vlažnú vodu.

2

Z bielok ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho k žĺtkovej mase, prisypeme polohrubú múku spolu s práškom do pečiva a zľahka zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

3

Cesto hojne posypeme drobným ovocím či už čerstvým alebo z mrazničky, alebo z kompótu. Pečieme pri 200 stup.C až kým nechytí peknú farbu.

4

Moja mamka ma naučila, že koláč je upečený, keď sa oddeľuje od okraja plechu Nemusíte ani špáradlo pichať :).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 15. marca 2010 o 20:15
    chcela by som sa spytat, ake druhy ovocia mozu ist do bublaniny...mozem aj take,ze mango a ananas???


  • klaura, 15. marca 2010 o 20:31
    Skôr také kyslejšie druhy, ale myslím, že čerstvý ananás by mohol byť. Neviem či u vás sú maliny, černice, ríbezle, egreše, jahody, čerešne ... :)
    Do tejto som nasypala odkôdtkované čerešne z kompótu a mrazené čierne ríbezle.


  • michsamant, 15. marca 2010 o 20:33
    jahody maju teraz a byvaju take ako slivky, len gulatsie, tak to skusim s nimi, ukladam si :)


  • michsamant, 15. marca 2010 o 20:34
    a este som chcela pochvalit fotku...strasne sa mi paci! mnam mnam


  • klaura, 15. marca 2010 o 20:38
    ďakujem :)
    a nech sa ti vydarí ... :)


  • cistinka, 15. marca 2010 o 20:59
    Ježiš tá je krásna...musím ju vyskúšať...mne sa bublanina ešte nepodarila taká pekná...skúsim tento recept .-)


  • klaura, 15. marca 2010 o 22:08
    @cistinka , napíš ako to dopadlo :)


  • milina, 16. marca 2010 o 08:49
    Takýto recept mám na bábovku, ale zo 4 vajec a z 200 g múky a cukru. Ostatné suroviny rovnako. Je to môj najobľúbenejší recept na bábovky. Vyskúšam upiecť ako bublaninu.


  • cistinka, 16. marca 2010 o 10:25
    Lauri skúsim, ale chcem si na to kúpiť mrazené lesné ovocie...potom ti napíšem :-))


  • tilda, 16. marca 2010 o 17:36
    Aj ja mám tento recept na bublaninu je vynikajúca naozaj.


  • 22janka22, 17. marca 2010 o 12:42
    Tá bublanina je naozaj úžasná, už sa len zahryznúť.
    Aj moja maminka takú robí, ja neviem ani ako, ale tá sa jednoducho rozplýva. Chvíľu som mala podozrenie, že do nej pridáva nejaké návykové látky, ale to bude asi len kopa lásky :-)


  • orchidea, 17. marca 2010 o 13:44
    Vyzerá úžastne, tiež mám problém upiecť dobrú bublaninu, už som toľko receptov vyskúšala ale ani s jedným som nebola spokojná, teším sa, že vyskúšam nový recept a teraz sa mi určite vydarí. Ď...


  • klaura, 17. marca 2010 o 16:49
    @orchidea : budem držať palce :)


  • klaura, 17. marca 2010 o 16:51
    @22janka22 : s tými návykovými látkami máš pravdu :) Ja ju mám tiež od mojej mamky a keď ju upečiem, hneď nám je doma dobre, príjemne a veselo :)


  • valeri, 21. marca 2010 o 11:09
    práve som ju dopiekla, vyzerá mňam, mňam, ale trošku som ju zmenila, dávala soom zavárané marhule, ale namiesto každej druhej marhule som dala za lyžicu ríbezľového lekváru.


  • klaura, 21. marca 2010 o 20:18
    @valeri : aj ja si často dopĺňam niektoré recepty podľa svojej chute. A mala si to aj farebne pekné :)


  • cistinka, 7. apríla 2010 o 18:28
    Dnes som ju robila....ale s višňami a je super...presne ako si napísala, bublanina sa sama oddelila od okraja plechu :-))) Vďaka Laurinka


  • klaura, 7. apríla 2010 o 19:00
    s višňami musí byť výborná ,,, ja mám len čerešne ,,, ale aj s nimi robievam ... som rada cistinka, že sa ti vydarila ... teda, ja si neviem ani predstaviť, že by sa tebe niečo nevydarilo :)))) ...


  • kacickaa, 7. apríla 2010 o 20:43
    minule som ju robila s černicami a bola výborná .. myslím , že inú bublaninu tak skoro robit nebudem :)


  • klaura, 9. apríla 2010 o 15:50
    @kacickaa : jeeeeej, to ma teší ... :)


  • barborao, 28. apríla 2010 o 15:31
    tesim sa z recpetu na bublaninu, prikladam si do receptarika, dakujem!


  • nadka01, 31. mája 2010 o 20:41
    Vcera som ju spravila, podarila sa :)..inak mala som iba 4 vacsie vajicka a aj tak bola super


  • klaura, 31. mája 2010 o 21:03
    @nadka01 : ďakujem :)


  • 22janka22, 1. júna 2010 o 15:00
    Neviem, ale ja by som do bublaniny nedavala lekvár ani rotlačené ovocie.
    Asi to bude tým, že som naučená na jednu bublaninu, ale podla mňa tam má byť kusové ovocie. Ríbezľová a višňová s jahodami mi prídu najchutnejšie :-)


  • katkal, 13. júna 2010 o 22:24
    vyskúšané. výborný recept, konečne bublanina, ktorá nie je suchá. (dala som menej cukru, nabudúce ešte uberiem, piekla som iba 20 min spočiatku na 200 st. a potom na ešte nižšej teplote, a aj tak bola vyborná) zaujímalo by ma, či je možné nahradiť vodu mliekom, či kvôli mlieku nebude cesto suchšie. nemáte overené/odskúšané? ďakujem za info


  • klaura, 14. júna 2010 o 22:01
    @katkal : ďakujem za pochvalu ... :) nie, s mliekom som ešte neskúšala ... ale myslím, že by to nemal byť problém ... papa :)


  • nadka01, 16. júna 2010 o 21:03
    Dnes som ju spravila opat.. posypala som odkostkovanymi ceresnami (plny plech) a na to som davala velike lyzice tvarohu so smotanou a cukrom. Cesto nebolo vobec vidiet..iba ceresne a tvaroh :))..ale dopadlo to uzasne. Vynikajuci kolacik.. pekne sa sem tam pretlacil hore a je nadychany :) odporucam


  • klaura, 17. júna 2010 o 20:46
    @nadka01 : tak toto hneď zajtra vyskúšam ... koľko tvarohu? jeden - dva? a predpokladám, že kyslá smotana :)


  • janger, 27. júna 2010 o 09:51
    Bublanina je velmi chutna, vcera som vyskusala. Vdaka za recept. Nabuduce dam ale viac ovocia. Mala som vsak len pol kila ceresni, to je dost malo. Dala som tiez trosku menej cukru, 250g. Variacia, ktoru napisala nadka01 sa mi zda tiez vyborna!


  • klaura, 27. júna 2010 o 14:00
    @janger : ano ovocia je treba dať viac, už aj ja som na to prišla a úplne ním pokryjem povrch ... niečo popadá, niečo ostane na vrchu ... hlavne, keď ovocie skombinujem ... papa :)


  • marianne69, 26. marca 2011 o 20:14
    ....zajtra je v plane:-),vyzera skvelo...


  • marianne69, 27. marca 2011 o 17:15
    ...vydarila sa perfektne...robila som ju s visnami a cucoriedkami...narastla taka velka, skoro s plechu vyskocila:-)je mnamkova,vyborny receptik....


  • klaura, 28. marca 2011 o 15:58
    @marianne69 ... teší ma to ... :)


  • nataly1609, 1. mája 2011 o 12:00
    mozem sa spytat? Ja som robila teraz prvykrat bublaninu a je vyborna s cucoriedkami a malinami ale cesto mi moc nenarastlo...ked porovnam obrazok ktory dala klaura tak moja bublanina je o polovicu nizsia. Som este len zaciatocnicka v peceni...dakujem :)


  • viera1, 1. mája 2011 o 12:14
    @nataly1609 ,skús aj túto na plech cca 24x34 cm alebo do remosky:
    » varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...


  • klaura, 1. mája 2011 o 14:32
    @nataly1609 dala si prášok do pečiva? niekedy je to aj snehom z bielok ... alebo aj veľkosťou plechu, vajciami, otváraním rúry počas pečenia ... nabudúce sa určite nadvihne ... :) držím palce


  • 3sandra3, 5. júna 2011 o 13:14
    včera mamina upiekla perfektnú jahodovú bublaninu...


  • klaura, 5. júna 2011 o 20:23
    :) teším sa ...


  • adsys, 11. júna 2011 o 20:24
    na obrazku vyzera nadherne, uz mi ceresnovo-cucoriedkova rastie v rure a prevoniava cely byt. juj, ci sa na nu tesim! :)


  • marienka1703, 13. júna 2011 o 08:08
    Tak tuto bublaninu idem práve vyskusat,,,,ceresnicky mam uz odkostkovaneee uz sa len tesim na vysledok, pretoze vyzerááá nádherne.... :)


  • klaura, 13. júna 2011 o 15:56
    @marienka1703 : tak držím palce, nech sa vydarí ... :)


  • bejgi, 14. júna 2011 o 16:11
    Dnes som ju vyskúšala s čerešňami, za posledné roky sa ich toľko neurodilo ako toho roku, už ani neviem čo s nimi vymyslieť, ďakujem za recept, vydaril sa, do pol hodky bol prázdny plech :-)


  • michsamant, 25. júna 2011 o 16:53
    Tak som dnes zohnala nieco podobne ceresnam, len troska vacsie, ale myslim, ze na bublaninu ako stvorene :) Idem vyskusat podla tvojho receptu, lebo na dobru nadychanu bublaninku uz mam dlho chut a naposledy sa mi nepodarila taka ako od babicky :) Tvoja vyzera presne tak ako si ju predstavujem.


  • michsamant, 25. júna 2011 o 18:48
    je super! dakujem :)


  • klaura, 26. júna 2011 o 20:06
    Miška, to ma teší .... :) :) :)


  • alzbetka2, 3. júla 2011 o 21:29
    vyskúšala som Tvoju bublaninu, je vynikajúca, ďakujem za recept :)))


  • klaura, 4. júla 2011 o 09:22
    alzbetka2 Ďakujem :)


  • gabriela24, 12. augusta 2011 o 17:05
    je to výborný recept, včera som ho robila, s čučoriedkami :-) super


  • vikinuska, 6. septembra 2011 o 19:39
    no mne ju teraz robi priatel a dava do nej cokoladove granulky a jahody a ako vypada neskutocne dobre.... urcite bude aj chutit :)


  • elisisse, 2. decembra 2011 o 14:56
    Ste mi urobili take chutky ze som ju isla rovno upiect. :)


  • nazarboncuk, 16. januára 2012 o 12:20
    vcera som ju piekla s višňami, je naozaj úžasnaaaa!!! ako obláčik :)


  • klaura, 16. januára 2012 o 17:18
    @nazarboncuk :) ďakujem ... som rada, že sa vydarila ... presne taká má byť ... ako obláčik ... :)))))))


  • baya94, 30. marca 2012 o 19:48
    super recept :) idem vyskúšať :) Akurát neviem či nájdem niečo, cez čo budem vedieť preosiať pr. cukor (len psotupne zisťujem, čo všetko mi treba do kuchyne :D keďže nevarím až tak často keďže som len s ockom :) a práve sme sa presťahovali) aa tiež som si spomenula, že nemám misky ... tak som zvedavá v čom to budem všetko šľahať :D no tak držte palce :) a zabudla som že toto bude môj legendárne prvý pečený koláč :)


  • klaura, 30. marca 2012 o 23:19
    @baya som rada že si si vybrala práve môj koláčik ... tie palce ti držíííím ... daj vedieť, ako to dopadlo ... a neboj všetko potrebné k vareniu i k pečeniu si časom kúpite ... :)


  • baya94, 31. marca 2012 o 00:17
    noo nakoniec vyšiel veľmi dobre... ale takto ho ešte asi nikto nerobil :D:D
    len 2 hodiny predtym som si kupila pekac, ked som sa k tomu konecne dostala... zistila som ze to vlastne nemam na com odmerat tu muku ani cukor.... aa ze vlastne mam doma vsetky okrem polohtubej muky...o preosievani sa mi moze akurat tak snivat... misky samozrejme doma nemame takze som to robila v hrncoch.... to ze nemame robota som si bola vedoma.... ale ze nemame ani metlicku to ma ani vo sne nenapadlo ( predtym sme byvali u babky a tam vsetko potrebne bolo :D ) takze zltka boli slahane lyzicou a neskor habarkou a potom zas lyzicou :D aa "sneh" bol spraveny len zpoli... v mixeri ... :D:D a vrch mixera bol prikryty dozou, lebo vrchnak mi spadol za komodu :D ale vysledok je fakt necakany :D


  • angiek, 31. marca 2012 o 08:23
    @baya94 som sa zasmiala, no niekedy je to fakt perne, ked clovek nema poruke pomocky :D


  • klaura, 31. marca 2012 o 10:40
    @baya94 je to veľmi pozitívne čo píšeš ... vidím, že sa nevzdávaš a bojuješ dokonca ... držím ti všetky palce ... si obdivuhodná osôbka ... :)
    a že ti chutilo ... to ma ohromne teší ... keď budeš mať pomôcky k pečeniu, výsledok bude ešte lepší ... :))))))
    drž sa :)


  • baya94, 1. apríla 2012 o 15:00
    ďakujem obom :) no myslím si, že pre mňa je už typické, že všetko robím inak :D A koláčik som robila na dogtrekking a tam sa po ňom len tak zaprášilo :) Mne sa vždy všetko podarí len ak nemám potrebné veci :) (a to nie len vo varení :) )


  • mobilko, 14. apríla 2012 o 19:17
    @klaura dakujeme za vyborny recept. Bublaninka sa super vydarila, aj ked sme skoro zabudli prasok do peciva a museli sme ju z plechu naspat preliat do misy a pridat ho tam. :-) Ked budu ceresne, tak recept urcite zopakujeme.


  • klaura, 14. apríla 2012 o 22:15
    @mobilko niet za čo, som rada, že sa nakoniec vydarila a pochutili ste si ... :)


  • andie29, 13. mája 2012 o 17:48
    Klaura tiež poďakujem za úžasný receptík na bublaninu. Dnes sme ho vyskúšali, je ozaj skvelý, bublanina sa krásne oddelila od plechu a na jazyku sa krásne rozplýva. Len má jednu chybu... :-(
    Napriek tomu, že bolo bublaniny za celý veľký pekáč, tak sa po nej po chvilke zľahla zem .. Tak sa ide piecť ešte jedna..
    Akurat by som mala otazočku, ako sa urobi to, aby ovocie nekleslo na spodok? Dala som jahody a klesli mi na dno bublaninky.


  • klaura, 13. mája 2012 o 22:46
    @andie29 som veľmi potešená, že sa koláčik vydaril a že vám chutilo ... hovorí sa, že ovocie treba obaliť v hladkej múke (alebo posypať) a vtedy neklesne ... ešte som to neskúšala, ale vraj to funguje ... prajem ti krásny deň ... :)


  • nesika, 15. mája 2012 o 12:29
    skušala som tento recep a trocha sa mi nepodaril ale kolač ja užasní dakujem :D


  • tatranocka, 15. mája 2012 o 12:45
    @nesika ja som robila túto a podarila,je jednoduchšia.
    » varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...


  • zzorka, 18. mája 2012 o 18:50
    Skúšam....


  • martina671, 27. mája 2012 o 14:56
    Mňam je vyborna :-)


  • klaura, 27. mája 2012 o 19:53
    @martina671 :) ďakujem ... teší ma, že chutí ...


  • korben, 6. júna 2012 o 14:18
    Som upiekol :-). Bublanina bola super. Vdaka za recept.


  • lavacka, 6. júna 2012 o 17:26
    Nakolko mam vela jahod, dnes som ju upiekla. Jednoducha, ale nadychana ako vanok. Nebicko v papulke, velka vdaka za recept. Pozehnany zvysok dna.


  • cistinka, 7. júna 2012 o 15:14
    Oprášila som po roku tvoj recept - dnes s čerešňami. A opäť fantastická. Ja už inú ani nerobím a tvoj recept @klaura posúvam ďalej :-)


  • trencanka, 7. júna 2012 o 15:32
    Prave hladam recept na bublaninu, vedela som, ze Varecha nesklame! Uz aj ukladam a zajtra peciem.


  • klaura, 7. júna 2012 o 22:12
    :) ďakujem za milé komenty ... @cistinka , od teba si pochvalu veľmi vážim ... :))


  • larrinka, 22. júna 2012 o 21:26
    Akurat vychladla, spravila som ju s ribezlami a je mnamkova:))) dakujem za receptik


  • bia17, 8. júla 2012 o 14:33
    Práve ju idem robiť som zvedavá ako sa my vydarí :)


  • mandelinky, 24. augusta 2012 o 19:12
    vyjadrujem sa ku 4: moja mama ma naucila ze nemam verit internetu.... :)


  • klaura, 26. augusta 2012 o 20:53
    @mandelinky registrovaný 24.augusta 2012 ... a už vyrýva ... a okrem toho ... nilto ťa nenúti veriť internetu ...


  • marekdz, 5. septembra 2012 o 17:38
    Ďakujem za skvelý recept :) som "kuchár" začiatočník a ako skvelý nápad mi prišlo na um, že upečiem bublaninu pre rodičov ;) bola výborná všetci ocenili.Síce trošku som ju spravil suchú zrejme som ju tam nechal dlho ešte nato nemám odhad :P


  • klaura, 5. septembra 2012 o 21:48
    Marek potešili ma tvoje slová a som rada, že si si vybral práve môj recept ... :) držím palce do ďalších pokusov ... :)))


  • zuzu3011, 6. septembra 2012 o 13:25
    @klaura , dnes som upiekla Vasu bublaninu a musim povedat, ze tak skvele nadychane cesto som este nejedla, uz sa tesim na reakciu mojej sestry a jej priatela ked pridu z prace. Dakujem krasne za recept, inu uz skusat ani nebudem, este ze nam ostalo ovocie zo zahradky v mraznicke, dala som cernice a ribezle :)


  • kiko0907, 6. septembra 2012 o 14:15
    mnam mnam uz na pohlad sa mi slinky zbiehaju na tu lahodnu bublaninu uz ju citim v ustach.


  • klaura, 6. septembra 2012 o 20:36
    @zuzu3011 teší ma že sa vydarila ... prajem všetko dobré ... :)
    @kiko0907 vyskúšaj ... :)


  • jozka2, 23. októbra 2012 o 22:41
    tato bublanina je naozaj ako babovka zo 4 vajec ,je to stara klasika,ja to robim roky ale vyslaham bielka do tuha pridavam cukor,PDP zamiesam najskor do zltkov a tak postupne pridavam k biekam a potom ostatne ing.nikdy nesklamala.


  • jozka2, 23. októbra 2012 o 22:43
    najlepsiesu do bublaniny ceresne ale kt nema aj cucuriedky maliny,cernice.


  • korka82, 8. decembra 2012 o 19:03
    tak uz sa pecie...cucoriedkova, ale musela som znizit teplotu a peciem len 20 minut, myslim, ze to uplne staci


  • klaura, 8. decembra 2012 o 20:58
    @korka , to je v poriadku ... veď každá si poznáme tú svoju rúru ... :)


  • radliky, 5. februára 2013 o 14:14
    Vynikajuca:-)


  • klaura, 5. februára 2013 o 18:01
    @radliky ďakujem ... :)


  • bajciatko, 14. marca 2013 o 14:00
    Vynikajuca, lepsiu som este nerobila, uplne jednoducho a rychlo, krasne narastie :-) Dnes som robila s broskynami, nabuduce skusim nejake ine ovocie. Ukladam do mojej zbierky, inu uz robit nebudem :-)


  • klaura, 14. marca 2013 o 16:14
    jeeej, ďakujem za komentár ... potešil ... a som rada, že sa ti môj recept vydaril a páči sa ti ... :)


  • broskynqua, 20. apríla 2013 o 21:20
    No tak tento recept som dostala ešte ako 18 ročná od bývalej kolegyne a mám ako prvý recept na bublaninu :) . Vždy ma potom prekvapilo keď som potom počula o bublanine s mliekom a tukom....pre mňa bola bublanina práve takáto a takmer som naň zabudla. Tieto komentáre klaurinu bublaninu mi opäť pripomenuli, že naozaj ten môj celkom prvý recept bol asi najlepší :) Ja som ho dostala v popise s hrubou múkou a ešte s obmenou, že sa vajíčka odvážia a podľa toho koľko vážia sa toľko gramov sa pridala múka aj cukor. Ďakujem za pripomenutie, :)


  • andyka2409, 29. mája 2013 o 22:25
    Vyskúšala som a spravila som velmi dobre, ze som si vybrala práve tento recept z mnohých na bublaninu. Je vynikajúci. Urobila som čerešnovú bublaninu ale pridala som do receptu ešte tvaroh. Chutila kazdemu :-) Ďakujem pekne za recept.


  • klaura, 30. mája 2013 o 08:53
    @andyka2409 ďakujem ... teší ma, že môj recept zaujal ďalšiu varecháčku ... a hlavne že sa ti vydaril a chutil vám ... :)


  • mitrik, 1. júna 2013 o 01:00
    dnes som vyskusala spravila som bezlepkovu verziu dala som ceresne a bola uuuuzasna dakujem za super recetptik


  • rennatte, 9. júna 2013 o 19:07
    Takto sa podarila mne,,,vydarila sa, dakujem za recept




  • mirca1, 12. júna 2013 o 16:05
    Klobúk dole autorke tejto výbornej bublaniny, vyskúšala som s domácimi jahodkami ktoré som naoberala o 19.30 a nedalo mi to a hned som piekla. Bublanina vydržala pol hodku ešte horúcu mi ju spapali a dnes ju musím spraviť zas. Ďakujem za skvely recept


  • klaura, 14. júna 2013 o 10:05
    mirca1 oooo ďakujem ... som rada, že sa ti vydarila a rodina bola spokojná s tvojou prácou ... prajem pekný deň ... :) :) :)


  • klaura, 14. júna 2013 o 10:06
    rennate krásna je ... mňam ... :)


  • sovka62, 19. júna 2013 o 15:58
    Bublaninu som nepiekla niekoľko rokov, teraz sestra spomenula, že by jej chutila, tak hľadám recept. teda, hľadala som, už nemusím, vybrala som si tento tvoj. Vyzerá najlepšie z tých, čo som prešla, tak sa teším na nedeľu a ďakujem.


  • klaura, 19. júna 2013 o 21:56
    sovka ... myslím, že si si dobre vybrala ... :)
    držím palce, nech vám chutí ... a majte pekný víkend ...


  • havino, 19. júna 2013 o 22:23
    aj ja mám tento recept po mame, ked bublaninu, tak túto pár krát do roka pečiem, presne tie isté suroviny mám, je iná, ako hrnčeková, aj tie samozrejme pečiem často, bublanina je piškotova, nadýchaná, peknú je máš @klaura


  • klaura, 20. júna 2013 o 08:08
    @havino ďakujem ... :)


  • sovka62, 25. júna 2013 o 06:49
    Trošku neskôr, ale predsa, veľmi pekne ďakujem za recept. Naozaj som si dobre vybrala. Cesto bolo ako pena, bez problémov udržalo čerešne, nepadli na dno, ale hlavne - bolo nesmierne chutné. Ľahučké, ale pružné, primerane sladké, zjedlo by sa aj bez čerešní. Sestra odišla aj s receptom, tak sa im páčil.


  • klaura, 25. júna 2013 o 10:33
    Jeeej ... @sovka ďakujem za krásnu recenziu ... :)


  • majka182, 26. júna 2013 o 15:49
    Výborný recept..piekla som cez víkend. Robila som ju prvýkrát, celkovo nemám veľké skúsenosti s pečením. Ovocie mi padlo na spodok zhora sa mi pripiekla. Zoškrabala som to, čo bolo pripečené - rozkrájala a otočila "hore hlavou" posýpala práškovým cukrom. Nikto nič nezbadal :)) lahodná, sladká, ovocie "ostalo hore" :D Recept som si odložila - odteraz už len takáto. Urobila som len malú zmenu - namiesto vody som dala mlieko. Nabudúce vyskúšam s vodou..


  • klaura, 26. júna 2013 o 20:20
    @majka ... super si to poriešila ... :)))))
    nabudáce skús piecť na nižžej úrovni v rúre ... aby sa to toľko nepripiekla zhora ... ale zvládla si to aj tak na 1* :)


  • majka182, 1. júla 2013 o 21:29
    skúsim, ďakujem :)


  • cislo5zije, 21. júla 2013 o 12:47
    bublanina bola vyborna, ale nepiekla som ju ani 20 minut a uz sa mi zacala na okrai pripalovat - nie je 25 minut pri 200 stupnoch az prilis dlho?


  • tatranocka, 21. júla 2013 o 13:22
    @cislo5zije to závisí,ako ti pečie rúra.Ja pečiem 25min. na 180°C.Tak teraz si to prepíš na 20min. alebo skús na 180°C.Tieto údaje sú vždy orientačné.A tu máš ďalšiu jednoduchú:
    » varecha.pravda.sk/recepty/bublanina-pre-zaciatocnikov/840...


  • gaabinka, 21. júla 2013 o 19:11
    Toto je najlepší recept na bublaninu, aký som kedy mala a skúšala. Bublanina bola neskutočne nadýchaná, ľahučká, výýýýbornááááá!


  • jano46, 6. augusta 2013 o 16:27
    dnes moje baby upiekli, na vrch dali čerstvé brusnice, je to výborné


  • klaura, 6. augusta 2013 o 21:54
    @jano46 ďakujem za milý koment ... ó ... s brusnicami musí byť jedna báseň ... :)))


  • blinda, 2. februára 2014 o 17:27
    takze som sa rohodla upiect tuto maskrtu minuly tyzden v nedelu, a vydarila sa perfektne. SOm daleko od domova a ked som nasla obchod so slovenkymi survinami, ceresne som mala doma, hned som si nakupila a dala sa piect. Pripominula mi detstvo. sto bodov :)


  • klaura, 2. februára 2014 o 18:43
    @blinda ... ďakujem za vyskúšanie ... som rada, že chutila ... :)


  • wini, 19. marca 2014 o 15:48
    Najlepšia bublanina


  • maurizio, 13. apríla 2014 o 12:07
    Vyskusame to priatel a uz sa tesim


  • rose7715, 15. apríla 2014 o 12:04
    práve som ju dopiekla, vyzerá úžasne. Ja som dala jahody a marhule do cesta. Ďakujem za recept, inú už piecť nebudem, je krásne vysoká a nadýchaná, super. A úžasne chutí :-)


  • gabriele, 15. apríla 2014 o 12:11
    vyborny recept...davam iba 200 g cukru...muky kombinujem...dve tretiny psenicnej tretinu ovsenej alebo spaldovej...odporucam vyskusat s rebarborou :)


  • pusinatko, 30. apríla 2014 o 09:48
    Ja ju robim zo spaldovej polohrubej muky, agavoveho sirupu a namiesto ovocia nakvackam dzem. Mnamka vyskusajte.


  • martina81g, 17. júna 2014 o 21:45
    to je presne ten recept, ktory som hladal. dakujem :)
    ja som do cesta nahadzala co nasa zahradka dala: jahody, moruse, ribezle, egrese. je skvela. mnam :)


  • klaura, 17. júna 2014 o 23:57
    ďakujem všetkým za vyskúšanie ... Martinka, som rada že sa ti vydarila a že vám chutila ... :)
    s tým rôznym ovocím musela byť fakt skvelá ... :))) tiež vyskúšam ...


  • mari999, 26. júna 2014 o 13:33
    Najlepsia bublanina aku som kedy jedla, aj na druhy den bola vlacna a vynikajuca. Prvy krat som robila z mrazenych cucoriedok a druhy zo slivkoveho kompotu. Obe bublaninky sa podarili. Dakujem za super receptik ;-)


  • klaura, 26. júna 2014 o 22:06
    joooooj ... ďakujem .... teším sa ... :)))))


  • lenkar, 3. júla 2014 o 23:44
    Pekla jsem tento týden už 2x a po každé výborná. Mám jen dotaz: když vmícháváte sníh z bílků a mouku do žloutkové pěny, děláte to ručně už jen vařechou nebo se může použít i mixér na nejnižší otáčky? Mám pocit, jestli ten mixér nemůže uškodit na objemu těsta... Moc děkuji za odpověď.


  • klaura, 4. júla 2014 o 01:21
    @lenkar už len ručne sa to zapracuje ... buď varechou, alebo jemne metličkou na šľahanie ...
    som rada, že vám chutilo ... :)


  • ericka, 7. júla 2014 o 18:54
    Akurát som bublaninu dopiekla a dávam si ju ku kávičke.Bublanina je naozaj ľahučká a aj pomerne vysoká.Na cesto som dala čerstvé červené a čierne ríbezle zo záhrady, predtým som ich trocha ešte poobalovala v hladkej múke, takže ovocie väčšinou ostalo na vrchu.@Klaura , ďakujem za fajn receptík..


  • klaura, 7. júla 2014 o 20:53
    Dievky ... vy ste fakt strašne zlaté, že mi takto spätne píšete ... teším sa z každého komentu ... som rada, že môj recept sa vám páči ... :))
    @ericka pozdravujem ... :)


  • leonie, 17. júla 2014 o 18:57
    Moja prvá bublanina a hneď skvelá! :D Ďalší recept už nebudem ani hľadať. Tento je akurát :) Vďaka.


  • klaura, 17. júla 2014 o 20:24
    @leonie nemáš za čo ... som rada, že sa ti môj recept páči ... :)


  • methi, 26. júla 2014 o 15:34
    Robila som ju dnes s granatovym jablkom. Toto je naj recept na bublaninu :) Rozkrajala som ju a dala detom v cinziaku. Len ocami gulali, hrce za usami :)



  • klaura, 27. júla 2014 o 18:37
    aj mne sa slinky zbiehajú ... to musí byť dobrotka ... :)
    methi, ďakujem za peknú fotku a pozdravujem doďalekaaaaa :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist