Jednoduchá bublanina

klauraKlaura, 60 ročná žena, Prievidza, 15. marca 2010 19:47
Ďalšie jej recepty »

Jednoduchá bublaninaFoto: klaura

- táto sa vám určite vždy vydarí. Je to recept na veľký plech.

10-12
porcií
15 min
príprava
25-30 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielok, šľaháme ich (tie žĺtka) s preosiatym práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny - ide to trochu ťažko, preto počas šľahania pomaly prilievam olej, potom vlažnú vodu.

  2. 2

    Z bielok ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho k žĺtkovej mase, prisypeme polohrubú múku spolu s práškom do pečiva a zľahka zamiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  3. 3

    Cesto hojne posypeme drobným ovocím či už čerstvým alebo z mrazničky, alebo z kompótu. Pečieme pri 200 stup.C až kým nechytí peknú farbu.

  4. 4

    Moja mamka ma naučila, že koláč je upečený, keď sa oddeľuje od okraja plechu Nemusíte ani špáradlo pichať :).

ohodnoť recept:
Hlasovalo 21 ľudí (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist