Ťažko mi je určiť autora,robím to takto už 35 rokov,rodina to nazýva 45-minútový koláč t.j. za 45 min.urobený,upečený aj zjedený.A je nenáročná na suroviny.Tak Zobraziť celý popisŤažko mi je určiť autora,robím to takto už 35 rokov,rodina to nazýva 45-minútový koláč t.j. za 45 min.urobený,upečený aj zjedený.A je nenáročná na suroviny.Tak skúste moju variantu.
porcií
príprava
na 200+170 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do penista,pridáme smotanu a prisypávame múku,do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva.Vymiešame.
- 2
Vylejeme na plech,vymastený maslom a vysypaný hr.múkou alebo strúhankou.Pokladieme ovocím,ktoré sme poprášili múkou,aby nepadlo na dno.Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C na 5 min.,potom znížime teplotu na 170°C a pečieme ešte cca 12-15 min.Keď sa cesto oddelí od kraja plechu,môžme vybrať a posypeme vanilkovým cukrom,ak dáme slivky,tak škoricovým.
- 3
Smotanu môžme nahradiť 2 dl mlieka + 1 dl stolového oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len som si tvoj recept trosku prisposobila,
pouzila som mrazenu tresku a zopar kreviet, rybku som pripravila na pare, do marinady som pridala susene rajciny, pokrajane olivy, capari a zelerove stonky, k octu som pridala trosku balsamica,
s tvojim receptom sa da ozaj carovat,
pekny den vsetkym :-)
akosi som sa zamyslela, potom zacitala do tvojho receptu a chystala sa upiect tvoju bulbaninu, lebo je rychla, jednoducha a v mraznicke mam z leta zmrazene marhule,
dakujem za recept, pekny den vsetkym:-)